19.11.13

::MASA UNTUK BERUBAH!::

19.11.13

TAJUK poyo giler. Macam nk ubah pendirian idop je gayanye. 

Sabtu haritu si dedek dodok nande aku tu paksa kami laki bini ubah rumah. Dia ada ternampak gambar rumah kami dulu tvnye letak kat tmpt lain, kusi kt tmpt lain. Yelah, kalau kowang ingat lagi, kedudukan perabot antik umah aku skang ni  kan adik2 aku yg buat. Skali ngan cat apa bagai. Pastu buat surprise giler2 kt aku yg ala-ala Deco Bersama Eric. Tp time tu deco bersama anak-anak biah la ^____^ ha...sejak dari haritu aku tak penah lagi ubah decoration yg dowang tungkus lumus buatkan utk aku. Skang ni bebudak kt umah ni dah membesar, bleh la ubah balik. Tp idak le bulat2 aku ubah yg mcm dulu tu. Cuma kat tingkap tu je. Tp ntah nape, rasa lapang sungguh penthouse aku ni. sampai adek kata rase mcm kat hotel. hamboi kau dek....melampau tau.



- sebelom -

sila jgn memperkotak katekkan tv zaman batu aku tu ye. Lama tol dia bertahan. Dah berbelas tahun pon elok lagi kluor gambar + bunyiknye. Selamat pun ye jugak. Kalau pencuri masok, mmg menanges la dia tengok tv aku ni. Tak daya dia nk angkut :P


- selepas -


kerusi ijau tu aku kutip dari opis. daripada bos aku nk buang/simpan kt stor bagi jembalang duduk, baik aku kutip bawak balik rumah. hohoho


kowang jgn tertipu tau..yg batu2 kt lantai tu bukannye tiles, tp tikar getah yg aku kutip dari rumah lama si iena. sayang oooo, dah le 3D. bleh rasa lekuk2 bila pijak. aku bab mengutip benda yg org dah tak guna mmg kegemaran sungguh. hehehe. Yelah, selagi bleh guna...kita guna la kannnn

ruang makan kononnye. kat area ni jugak la skang ni memalam bentang toto. berguling anak branak kt situ.
eh, kowang jgn tak caye ye..meja makan tu umur dia dah lebih 30tahun tau. Dari si AJ + Ayoi tu kecik berak dlm sluar lagi mak biah dah beli meja ni. Tahan lama sungguh. Brand 'SINGER' menawan keluarga bahagiaaaaaaaaaaaaaaaaa...gitew.


ruang menonton tv.
wahhhhhhh..feeling duk kt bang low cost ko pompuan :P
siap ada ruang2 bagaiiiii


umah toti ngan sofi je takde renovate.
duk la kowang kt situ ye nak. time ni aku lepaskan dowang men kat dlm bilik air. 


besar pinggan dah kau toti. mau sekilo lebih berat kau ni. si sofi je yg tak beso2. asyik kene tindih je time tido ngan si toti dlm bilik tido dowang tu. sampaikan kulit dia pun jadi leper...sian..


keh keh keh...lari kedek2 nak masok umah balik. takmo amik gambar.
mama geget bontot kau tu kang, ha. gerammm!


ngengada anak2 bongsu aku ni. tak mcm kekura lain. tido masuk bilik. terpaksa lah aku beli bekas sambal blacan yg biasa ada kt kedai mkn tu buat bilik tido dowang ni. Dah 2 kali beli. Dulu kecik, makin lama makin besor. Dulu ingat tak lagi? aku letak bekas tmpt letak garam je bagi dowang tido dlm tu. Aku rasa lepas ni aku kene letak pasu bunga beso tu le kat dlm ni baru dia selesa. melampau tol mak kau ni toti sofi oiii...




7 comments:

deaf-angel said...

I am happy for you guys..

Cuma bila aku baca title post ni aku ingat ko baru sign jadi member gym. Tiap2 hari gi exercise kat gym.haha

el said...

kita ni lau pandai menyusun mendeco mmg boleh jd umah super banglo hahaha

A.I said...

Deaf-angle,
^______^ kih kih kih...aku x tau nk letak tajok ape. jenoh mikir.

El,
Super banglo kate ko! hahahahahaha...

Abil Fikri Ahmad said...

Cantik cantik cantik...hanya si sofi n si toti tu lum buat sup lagi eh!!

A.I said...

Abg Abil,
Hajat lalink blom kesampaian lagi nk masak sop si toti sofi tu, muahahahahaha...

shaifful hairi said...

kelass ko jah..deco ngalahkan eric .. part tengok kura-kura tu..ubncle geli ...nak pegang pun rasa cam nak lepas hahahha

A.I said...

Uncle,
kennnnnn...mak mmg curlas uols. haha..jgn nk geli sgt hokey. tu pun anak2 mak, nyah ;P

klik klik (^_^)