8.11.13

::PAHANG - KELANTAN::

8.11.13

Tajok entry takde kene mengena dengan perlawanan bola haritu ye. harap maklum :P

Sabtu, lepas Adek konvo pagi tu, aku cicirkan bebudak tu kat umah mak. Eh, kami singgah mkn kt kenduri kawen dulu isi pewot. heh heh..pastu balik mandi2 hilangkan peloh bau hangit tu trus berdesup ke Pahang kutip si Abe. Nak hantar balik ke kg, Kelate...


selesa skit kan abe?
yg tak selesanya tinga kau jelah. gasak le kau kat blakang tu pitam dengar moklong kau memekak2 melalak ngalahkan budak AF praktis nyanyi nk buat persembahan kat konsert. miahahahaha...sian kau be, dpt moklong sengal camni.


nape muka kau camtu? teruja ke, terpaksa nk terima 'misi' kat sebelah tu jaga kau kt belakang? 
hehe..along pun ikut aku laki bini haritu


waktu nak bertolak dari Pahang..kami sekereta, Kak Ja laki bini -mak pak abe sekereta


meriah giler kat Petronas ni. kete dari kelate nk tengok lawan bola kt Shah Alam benti rehat kat situ. Aku tak ingat la apa nama tempat ni. Chenoh ke apa mende ntah :P


benti makan kt Merapoh, pastu ada benti makan lagi dan lagi...hehe


akhirnya sampai kami kat Jeli, Kelate
time ni tgh usaha nk bawak abe kluar dari kereta..


abe dah boleh makan suap sendiri. selesa dapat balik rumah kan abe?


semua duk kerumun tengok kak ja cuci tangan abe. tangan yg hancur haritu doc dah tepek ngan isi dari bahagian lagi. nampak gaya mcm ok sel2 tisu tu mcm dh bercantum elok.wahhhh, ngalahkan doktor statement aku. hehe..tunggu masa nk cabut kluar besi2 yg terjulur kluar dari isi tu jelah nnt.



Ahad tu amik kesempatan gi ziarah kubur Mek kejap.
balik ni abah takde kt kg, abah ada kat rumah baru dia di felda keratong nun..


pemandangan dari kubur....cantik sgt..

kami bertolak balik dlm kul 6ptg, smp kat rawang kul 11 lebih. aku banyak membuta je dlm kete. tak bergilir drive pun ngan si kaman. tak brape nak larat badan aku ni..huhuhu...





6 comments:

Ibu n Abah said...

Mmg nak tanya sat td..
Takda citer melaka pun..
Dah betulkan pun....
Hihihuhih

Kniedaz said...

jaga diri sama tau...letih tu jln jauh

shaifful hairi said...

tu dia aih..jauhnyer jenjalan..kalau uncle mmg tak larat punya hihihi

A.I said...

Akak,
hahaha...tersilap taip. melaka lak yg kluar :P

Kniedaz,
a'ah, mekaseh. tp mmg betul tau. sakit abis badan..huhu

Uncle,
kannn? ke hulu - ke hilir. ko mampu? ngeh ngeh...

lizz said...

Jauh nyer perjalanan tu...sib baik tdo..hilang ler penat yer dak...

A.I said...

lizz,
tido pun bukannye boleh lena sgt. sakit gak badan ni. huhu...

klik klik (^_^)