3.9.08

Ayam Percik Podacittttt !!!

Sebelom aku bercerita psl ayam percik podacitt tu, aku nk cerita psl anak buah aku Dillah masa kami balik melaka aritu. Pagi tu aku suapkan anak2 aku nasik. Ingat nk suap la Dillah sekali,
Aku : Dillahhhhh, meh makan nasik auntie suap.
Dillah : ermmmmmmmmm..(muka cam ragu2)..Dillah takmo makan nasik. Dillah nk makan roti je..
Aku : Apesal lak takmo mkn nasik? semua makan nasik ni ha..
Dillah : Takmo lah..Dosa. Ibu cakap masa pose takleh makan nasik. (sambil mulut makan roti)..
keh keh keh...apo la kau ni Na, len kali xplain la betul2..sian kt anak kau tu.
Ha, ni nk cerita psl psr ramadhan kt umah aku nu. Disebabkan ujan lebat, ngan aku x sihat nye (x sihat memanjang..) Aku malas nk pikir nk beli lauk apa. Aku call SIL aku ckp dia masak lauk udang. So, aku ingat nk tambah2 skit le lauk kt umah tu. Aku pon sambar le ayam percik. Umang aiiiiiiii!! dah le mahal nk mampos, kecik cam burung puyuh tu je! $5 peha punye. Ahhh..bedal jelah..ujan dah lebat sgt.
Sampai time buka pose, memasing cubit mencubit la peha ayam tu..ADOIIIIIIIIIIIIIII!!!!!! Geramnye aku weiiiiiiiiiiiiii...ayam tu MENTAH. Betul2 mentah tau! bukan separoh masak. Ada kesan2 kene bakar je skit pastu dia salut ngan kuah. eeeeeeeeeeeeee...mmg tak berkat le kau niaga kak oiii! Aku tau taktik kotor kau tu. Kau takmo betul2 masakkan? nnt saiz ayam tu kecut, camne lak kau nk jual $5 kan??? sialan tul! Mampos baik la aku takmo dah beli kt kau! huh!
So, aku dah bincang ngan laki aku. Nak save budget & takmo terkena lagik, mulai pagi tadi aku masak lebih utk sahur sekali ngan berbuka. Ha...amek! puas hati..kalau nk beli pon, aku beli kuih2 jelah...huhuhu

7 comments:

saveme_zero said...

ala kak ai...biasa ler. org niaga nak untung...buat sambil lewa la. smlm aku membeli gak...lauk2 skit...sekali tya brape...RM13..gile mahal!

green apple said...

eh, aku mcm baru baca the same entry je kat saper punya blog ntah...korang adik beradik blogging ke apa?

emellia said...

memang gile orang niaga ni.orang nak jual dia pun sibuk nak jual...

*ITULAH SATU SEBAB AKU TAK SUKA NAK MEMBELI. BIAR AKU PENAT MASAK, TAPI PUAS ATI AKU NAK MAKAN.

ai said...

~tulah sue & amy, aku pon dh stat masak utk sahur sekali ngan berbuka skali. Senang. Puas ati!!

~Di, wei...mana ada adik badik aku berblog2 ni. tu aku jugak le yg bercerita tu!! isk kau ni..

ai said...

wakakakaka...yg kau baca tu bukan n3, tapi comment la wei! weng kau ni D!

sepet a.k.a zack_u said...

huhuhu...
jahat sgh akak jual ayam percik 2...
sabar2....dugaan org pose 2..
huhuhu!!

elly said...

ishkkk menipu je keje...
dah la bulan pose nie....
mula la mulut ni nk menyumph seranah! pasni xyah bli kak ai, masak pueh ati kan?

klik klik (^_^)