4.9.08

Menu Semalam + Gerai Murtabak 'Ayah' Ely

Smalam punye menu, cam biasa la ikut plan aku kan? Masak bebanyak masa sahur tu simpan utk berbuka sekali. Sahur semalam aku masak paprik ayam & sup fish ball (xde gambar)Alhamdullilah..banyak aku save sbb bahan2 nk masak tu pon laki aku bawak balik dari store tmpt keje dia. Takde la kuar modal sgt. Aku gi PR (pasar ramadhan) pon beli kuih je.

Semalam adik ipar aku kim Bakso. Bakso tu jual betul2 kat sebelah gerai murtabak Abg Yid @ 'Ayah' (laki pengasuh anak aku, ely). So, bulan pose ni adik ipar aku la yg jaga ely. Meroyan dah anak aku tu. Sian lak aku tengok. Rindu ngan 'Ayah' dia. Mmg le kt sebelah umah je. Tp dia bz nk buat persiapan niaga. Dah 2 hari, bila laki aku marah dia nangis musti sebut Ayah.."Ayahhhhhhhh...Ayahhhhhhhhhhh.." konon nak ngadu ngan ayah dia la yg abah dia buat dia..huhuhu..Ely ni mmg rapat ngan 'Ayah' dia. Ayah tu rajin melayan. Biasa ayah balik keje tengahari, (Tauke Kantin Sekolah Along) dia la yang melayan si Ely.

Ema (pengasuh a.k.a bini Ayah) laki bini anak branak niaga murtabak kt Psr Ramadhan. Dekat je ngan umah aku. Mak aiiiiiiiii...SUMPAH aku tak tipu. Murtabak ayah mmg terangkat! Ramai tul org Q tunggu nk beli murtabak dia. Aku tengok Ema pon x menang tangan nk bungkus. Hari pertama pose tu kul 6 ptg dah licin!!!! Sampai ke hari ni pon aku lom dpt merasa murtabak dia lagik..ingat jap lagi nk sms order 2 ketul la. Malas kang aku nk Q..huh!

Paprik Ayam yg rasa cam tomyam (???)


Kuih yg aku beli kt Psr Ramadhan


Tempe yg aku goreng ms balik keje smalam

Bakso MALATOP!!! Sedap nk mampos..
Gerai Murtabak 'Ayah'
eh...kau pakai lak tudung ye ema??
Ramainyeeeeee....






6 comments:

emellia said...

alhamdullilah..
rezeki bulan pose ni.. wat pesut aku lapa pagi2 ni... huhu

pearlEJ said...

memang ramai pun org dok nunggu tuhh... kalau mcm tu mmg konpem sedap laa kannn...

saveme_zero said...

perhhh...meriah menu ko kak ai. sure sedap gile murtabak tu...pos kat aku sekeping...hahaha

Pwnchess Redbloodsnow said...

Adoiiiii!!!!
xleh nengok pic tuh lame²
kecur ayaq lioq aku weiii..haha

:P

green apple said...

bakso. i dun like!!!!!

atty's said...

sedap murtabak..ni nak beli ni kang.

klik klik (^_^)