12.9.08

CiTeR SeMaLaM

Semalam kami balik lambat lagi. Abg kaman kene gi Seremban ptg tu. Kebetulan kt umah tu sume org tak pose, aku laki bini berbuka di luar je. utk dowang kt umah aku dh siap masak mlm sebelum tu. SIL aku peod, Along lak demam panas. Tu yg tak pose tu. Sian along. Teruk sgt lak demamnye kali ni. Dah 2 hari tak gi skolah. BB & Adeq tu demam batuk selsema gak. Tp tak sepanas along.

Masuk ni dah 3 kali aku laki bini berbuka kt luar. Almaklum lah, laki aku ni keje bawak lori. Kengkadang lambat sampai sini. So, aku kene tunggu dia lah sbb kami ni naik 1 kete. Sebelom ni aku pernah buka pose kt Chicken Rice Shop. eeeeeeeee yek!! TAK CEDAP! kt sana aku abis $30 amik nasik ayam biasa je..huhuhu Pastu kami berbuka kt food court giant. Mak aiiiiiiii..punye la ramai org. Pukul 6:30 dah siap cop meja! Semalam kami gi berbuka di food court Tesco lak. Wahhhhhh..kali ni best. Tak ramai lak org. Takde la serabut pala hotak mcm kt giant tu. Aku amik sizzling rice je..Sebelum tu aku sempat lak sambar karpet comel utk bilik anak aku..mmg cute!

Balik umah, cam biasalah sebelom tido tu isi tangki anak2 aku dulu dengan susu dowang. Angah ni isap botol masa nk tido tu je. (abah dia yg ajar)..yang BB lak sebenarnye stat dari umur 2 tahun dah takmo minum susu. Tp misi kt klinik tu suh aku bagi dia susu gak sbb dia still memerlukan susu. mmmmm kenelah kami ajar dia minum susu balik. jenuh nk pujuk! tp skang dah melampau lak..kejap2 mintak susu. Kalah Adeq!..Utk along lak aku bagi MILO. utk Angah & bb susu coklat DUCTH LADY. Utk Adeq (ely) lak susu murah je..DUCTH LADY langkah 2..

7 comments:

pearlEJ said...

comey naaa karpet tuhh... kaler tu sama kot yg buat nampak menarik sgtkann...

ai said...

mmg comey ej..jakun sat anak2 aku sume pakat pi baring kt karpet tu!

emellia said...

kesian nye ngan along.. makan ubat along, pastu nanti cepat sembuh..

ai..
kapet raya ke tu??

bab susu ni.. anak aku yang darjah 2 tu pun isap susu lagi tau. jenuh aku.. 3 orng dok nyusu..

bibu said...

cian along ye..mkn ubat taw!!
susu? aku pon sama la..nak tido sorg satu..kalo tak kang tghmlm sibuk merengek...erk..aku ingat kakak je yg masih botol walopon 5thn..angah pon masih membotol ek..wakakakakak..aku pon bg mlm je..siang ampun ler tapi kat umah bbsitter de..elok je minum milo dlm cwn..kat umah cam tarzan aku..nak suh de gune cawan..isk!

lieya_latif said...

cantik kak ai karper tu...sesuweiiiiiiiiii bangat tuk anak dare....auw!!!!!!!!!!!...

to along...get well soon dear!!! rajin2 makan obat yeak....

ai said...

Amy,
Yelah..aku pon sian tgk dia. x penah demam truk camtu tau.. :(
Tu karpet raya bilik anak aku..aku punye tak tau le bila leh beli. $ tarak!

Bibu,
wakakakaka..kakak pon sama gak yek? Dowang ngada2 takmo minum cawan sbb nk layan blues minum sambil baring. Tp..mlm jelah!

Lieya,
Sesuai utk anak dara?? utk aku x sesuai ke wei? kahhhhhh

[LADYKiKi] said...

*ya ke yang.. anak u yg mana satu.. takpe.. itu anugerah tuhankan.. kuatkan semnagt dia juga. ^_^

anak2 u suka cute cam mummy nya jugak.. alolo..suka la tuh muahh

klik klik (^_^)