2.9.08

~Minggu yg Memenatkan Tp Mengumbirakan~

::SABTU::
Pepagi buta kul 5:30 aku dh start masak nasik goreng utk mkn harini. Aku tak masak2 sbb harini nak bertolak balik Melaka. Lepas aku siap masak nasik goreng udang tu, aku mandi bersiap nk hantar laki aku gi keje. Pas hantar dia ke tempat keje, aku balik umah bekpes ngan anak2 pastu bersiap ke Hari sukan skolah angah lak..aku angkut along & bb skali. Mak aiiiiiiii...panas nk mampos! kepala hotak aku dh keras kematu!! Meriah gak.Kelakar tengok gelagat bebudak kecik main sukan...



Pastu, balik umah dlm kul 11 lebih. Berkemas apa patut..elok je aku nk landing kepala, laki aku sms ckp dah boleh amik..ADOIIIIIIIIII !! huhuhuhu..dah le masa turun ke kereta anak-banak tu leh lak ujan lebat!!! apo lah nasib aku..payungkan le sekor2 bebudak tu masukkan dlm kete. Aku sendiri lencun!!

Sampai je tempat keje laki aku, trus tukar driver. hihihi..leh rehat jap. Singgah lak Giant, beli hadiah bestday utk Airiel & Choc Chip mak aku nk buat cookies. Pastu trus zzzzzzzzzzooom gi Banting. Umang aiiiiiiiii...berjam2 nk sampai kt sana. Almaklumla..kami tak pernah sampai ke sana. Ditambah lak ngan ujan lebat..akhirnye, sampai gak kami sekeluarga di Banting tu..

Dlm kul 6 lebih gitu, kami bertolak trus ke melaka..sib baik kejap je dh sampai..hihihi..KOMA aku harini!! dah le ubat2 aku a.k.a gula2 aku sume tertinggal kt umah..huhuhu...KEJUNG mak nyah!!

::AHAD::
Bersantai2 menyambut Hari Merdeka di umah mak sambil menjamu selera dengan lauk pauk & juadah yg mak sediakan utk kami...best!!!!!

::ISNIN::
Org lain sibuk sambut hari pose yg pertama harini, aku dah sambut RAYA!! huhuhu..peod aku lom kering lagik..tp rasa sama gak cam pose sbb aku takde selera nk mkn nasik.. malam lepas abg kaman semayang terawih baru bertolak balik KL. Adik aku si iena dah berambus dulu. Masa nk balik tu, EMO lebih la skit sbb SIL aku si NAEMAH tu kali terakhir le balik melaka sbb raya ni dia nk trus menetap di Kelantan. Menunggu Jodoh..hihihi..sedih lak mlm tadi tgk upacara perpisahan antara dia & mak aku..

2 comments:

saveme_zero said...

kak ai...sakan tol ko mgu lepas ekk?? aku pun sakan gak..ekekeke. camne ko leh tgal gula2 ko tu...adoii. sure tgh sengal gile ni. sib baik ko x posa..klu tak...pengsan ko kat opis tu oiii.

green apple said...

dah plan nak wat choc chip bagai..

klik klik (^_^)