21.5.10

::BUBYE MAKCU::

NAEMAH (adik ipor/adik laki aku) dah selamat naik bas balik Kelantan aku hantar kt Greenwood tadi. Ntah nape la sayu luar biasa masa dia nk naik bas tadi. huhuhu..nampak bumbung bas dari jaoh pon kami dah leleh2 air mata :(

Takpe la, Insyaallah tak lama lagi kita jumpa semula kan? Moga semuanya dipermudahkan...amin :)


Along ngan baju barunya yg aku beli kt Bukit Bunga blk Kelantan aritu.
Kt online cam mahal la kalau size along. RM40++.
Ni aku dapat RM25 je ;)


bersiap2 nk gi umah iena, amik mak kat sana ptg smalam..



adik bradik lain mak, lain pak :P
echah + ely

serupa je dowang kan?
dah mmg si ema yg bela ely dari lps pantang,
terikut2 muka anak aku ngan dowang.
dah mcm sesumpah lak.
ekekekekeke


ni apa pesen ni ngah oiii?
dah nk gi ngaji pon sempat men beskal..



~HARINI~

dah siap ema mandikan apa bagai,
aku hantar BB smp skolah.
dah alang2 aku pon nk turun hantar naemah, mmg lalu kt skolah dia.

Sian BB, dia demam tu.
tp dia kene g skolah gak sbb harini last day exam..
Along pon dah 2 hari absent.
demam batuk. skang ni dia ada kat umah mak.
sian dowang...



alolooo...dah nak balik kau naemah..
haiiiiii....bukan men banyak barang kau angkut? ;P


BB + Makcu (^_^)

tgk le, ema rajin tul sepitkan rambut BB.
elok lak BB relakan. Try au yg sepitkan..
kejap je dah tanggal. haih..BB..BB


bagus tol skolah ni, setiap student yg sampai,
dia cek suhu badan dulu.
tgk ada yg demam ke idak.
sib bek la aku yg hantar dia pagi tadi.
leh aku xplain kat teacher dia yg BB tak sihat..



"bubye Makcu"

"bubye BB"


makan nasik dulu naemah..kang lapar lak kau.
tp sian, tak lalu kau nak makan ye?
dah le time2 gini le sakit pewot.
satu hal lak kang dlm bas nk memerut.
tu ler kau, yg kau gi makan pedas smalam apesal?
ish..


me + my luvly dolly SIL

(suka aku pakai shawl, nampak aku bambam. kiut)
erk!!!


camni je tiket bas mutiara..
dah le mahal.
murah lagi nek air asia.
tp disebabkan bas ni trus smp Jeli,
maka senang la nk blk ke umah.
mmg takleh naik bas ke KB.
jaoh benar ngan umah mek tu..ish


org sume tunggu kat bustop tu,
kami dok memerap kat dlm kete..
sempat lagi le si naemah lari gi jamban kat shell tu ;P

Bubye naemah, semoga selamat perjalanan balik ye..
Insyaallah, kita jumpa lagi nnt :)







10 comments:

fazilzura said...

alahai , sure anak2 mu merindui mak cu diorg yek ..

bay said...

gila kentang kau cam sesumpah. apsal tiket cam resit tesco je. dulu comey je tiket petak kertas tebal tu.erm,jimat kos kot

ita cutevirus said...

babai naemah.... huhuhuhuh... "pakcik" tu tak meraung ke kak??

D.O.U.B.L.E...S said...

alahai dah balik naemah yer...tak sempat aku jumpa tak pa le..ada rezeki bulan 7 nanti kita jumpa..semuga selamat sampai.amienn

A.I said...

ZURA JUB,
KOMPOM MLM NI BERTALU2 SOKLAN "MANA MAKCU" 8X !! ;P

BAY,
A'AH..TIKET CAM RESIT PASARAYA JE WEI. GILER PUNYE CUT COST. DAH LE MAHAL TAMBANG DIA..huh!

ITA,
MERAONGGGGGGGGG ITA oii..TP KABER2 LA. DLM ATI GITEW ;P

CT,
TAKPE LA. DIA PON X CUKUP MASA. SBB DIA KT SNI PON HARI BIASA. BUKAN WEEKEND. INSYAALAH NNT JUMPA LA NGAN DIA..

☆ lieya latif ☆ said...

ehem ehem kak....naemah ni mesti pasni menjadi seseorg yg special pas nie yeak ....aku cam dpt hint2 jek ni kak heheehehehe......

comel anak2 ko kak....laa BB demam ke....kuat gak die nak pi amik exam...bagus2....

AngahSayang2314 said...

cian ai kehilangan mak cu ye.. tak pe ai nanti dia balik la.. tapi bole angah tahu dia duk kampung buat apa yekkk??? dah keje ke???

zai @ jai / kak long@alang said...

kak long mcm hampir2 tau,apa sebenau nye ajat BESAU datin biah tuh...JENG JENG JENG...

yeh AI? yeh AI?....

A.I said...

LIEYA,
MMG DAH SPECIAL, TMBAH LAGI SPECIAL! ;P

ANGAH,
A'AH..DIA DAH KEJE KAT SANA. JAGA + NGAJAR BEBUDAK, TLG CIKGU :)

KAK LONG,
YEH KAK LONG? YEH KAK LONG? ;P

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Bye Uolzzzz........nk g Kelantan gak ni...tetibe kennnnnn

klik klik (^_^)