28.5.10

::DUGAAN PTG SMALAM::

SMALAM aku gi keje bawak kete sendiri. Ptg lps time keje tu aku plan nk ke KL beli stok tudung sikit. Minyak kete aku mmg kering dah time tu. Duit lak takde. Yg ada, gaji baru masok dalam EON Bank. Aku ingatkan nk trus gi Petronas kat opis aku ni, cucuk duit dulu baru isi minyak.

Punye la malu gaban aku dibuatnya! dah siap park cik kia elok2 je kt pam minyak tu. Aku masok dlm nk cocok duit. ATM Maybank lak buat hal 'out of service'! Gi pulak ATM sebelah dia, CIMB..jolok la kad EON aku tu. Tup2 dia tulis situ 'sistem switch tergendala'!! adoiiiiiiiii...sakitnya ati aku! duit dlm purse adalah dlm $9 je smalam. huhuhu...

Masa tu lak hujan dah turun ngan lebat giler. Takpe, aku pusing kat area JJ ada EON bank. Skali kau, ATM dia kt dalam da! Bank lak dah tutup. HUWAAAAAAAAAAA.....

Aku gi lak ke Platinum Walk sbb kat sana ada EON bank gak. Dlm ujan maha lebat tu aku lari gi jolok kad. Syukur...sib bek boleh kuarkan duit & sib bek jugak minyak kete aku berbaki lagi masa tu. Lps tu trus aku gi Petronas danau kota tu isi minyak. Amik kau, full trus aku isi! fobia beb..

Lps dah selamat isi minyak trus aku tuju ke KL. kowang tau la camne keadaannya kan? ngan jem giler babi. Ngan ujan lebat...huhuhu..sadis la smalam. Nyaris2 aku nk nangis dalam kete tau. Tp mikirkan aku gigih buat ni sume walaupon aku tak bape sihat utk tambah pendapatan, aku kene kuat la kan? kuat fizikal + mental. eceh! :P

- mekaseh 'kakak turun dari langit' atas segala kata2 perangsang dah pertolongan. Lebiu bebeh! muahhhhhh



time darurat smalam,
ngan ujan lebatnya lagik..huhuhu


kering kontang!


blk dari beli tudung kt KL nu,
jem lak jalan kuching.
dah smp kt rawang pon jem jugak kat templer park tu.
dengan kepala hotak aku skali jem!!!
sakit giler kepala aku smalam. keras!
huwaaaaaaaaaaa


Lps ni nk relax jap. KEDAI AI dah berhapdet, rumah dah berkemas, lauk dah bermasak (oo harini aku masak telo lemak cili api meletop jubo + sup sayor bilis + ayam goreng. Dah siap suap bebudak tu sume. Along + Datin Biah balik Alor Gajah dah mlm tadi ngan si AJ...





10 comments:

kak long said...

berani tol AI nih...tabik ar..
klu kak long ar..dh lama kol chek hubby...
kaklong baca pun dh mengiggil...
aaarrrr....

sebaik semuanya selamat....

Noina said...

huhu..kak..ina pun slalu gitu..dah kering baru isi..bahaya lah..hehe..
Semalam ina lalu sungai buloh..mmg mangkuk hayun la..Jem giler..konon2 nak elak jem kat rawang..sudahnya sama jer jem jalannya ..huwaaa!

bantai pulak si Nabila kenit nih nangis tak henti2 dari sungai buloh sampai umah..akak bayangkanlah..org tol ingat ina dok dera anak..hehe..

afiq said...

isk.. aku penah kene gak tuh.. jem pastu minyak nak abis. owhh no.. kecut perot. buatnye ttibe minyak abes kan.. owhh nak2 sensorang. haaa pitam...

Emy Omar said...

berani ko kak..mujur takde apa2 syukur la..lain kali jangan buat mcm tu lagi hihihi
kak..nanti kita skodeng kedai akak eh..

A.I said...

KAKLONG,
KALAU AI CALL DIA PON BUKANNYE LEH BUAT APA. DIA PON TERKANDAS DLM UJAN SBB BLK NAIK MOTO..huhuhu

NOINA,
TAKYAH LA KAU IKOT PLUS TU LAGI. DAH LE BAYOR, JEM JUGAK. AKU PENAH GAK BLK IKOT HIGHWAY, HAMPEH! KUAR DARI TOL TU PON GILER JEM KAN? ALOLO...SYIAN DAL KECIK TU NANGES2. X SELESA LE TU..SIB BEK BUDAK TOL TU X CALL POLIS. REPOT KAU DERA ANAK. ekekekeke

AFIQ,
KAN?? eeeeee...BILA TIME DARURAT GITU RASA KEMBANG KUNCUP JE BONTOT. KAGET!

EMY,
NK WAT CAMNE? DAH TERPAKSA ;P HA, GI LER SKODENG KEDAI AKU TU. BORONG KASIK LICIN! miahahahaha

mamashasha said...

mmg mencabar tu kak...aku pernah gak lalui saat getir tu...cuma tambah sikit je...hp aku mati, bateri kong...gile suspen kak..

minyak dah nyala E...
atm pulak out of service
card credit pun sistem out
hujan lebat
hp mati...

yang jadi cuak giler tu andai kete mati kat jalan cemana aku nak telepon....gile ahhhhhh seram sejuk...
mujurla sampai jugak...time tu mmg dok ingat pas ni takmo malas isi minyak lagi...kahhh aku ni ade penyakit malas isi minyak taw....

demi menambah pendapatan , kau cekalkan jua ....ayat paling mantopp...
dr dulu aku ckp kak,aku solute kau kak w.pun sakit tapi semangat kau lebih dari aku yang sihat....aku kagum ni....

sempat lagi kau snap ye kak.....aku dh gabra time tuh..

Ibu n Abah said...

Ai..
tabiklah... cekal...

A.I said...

BED,
UMANG AII...LAGI TRAGIK DUGAAN KAU BED! ekekekeke...TULER, AKU PON MMG TAK SUKA TOL ISI MINYAK. TP LPS NI TAKMO DAH JD CAMTU. CUAK BEB!!

AKAK,
HARINI PUNYE DUGAAN LAGI HEBAT KAK.. :(

Anonymous said...

Ai, selagi indicator minyak belum melepasi 'E' u still can go for about 25km .. Jangan glabah klu ini terjadi, sebab fuel tank ade reserve minyak.. Jika indicator berada selepas 'E' itu Ai kena alert, lebih save klu off air-cond.. (Tapi ari ujancamner nak off kan? Masak nanti!!) --> sikit tip for you

A.I said...

CIK ANON,
ooooooo...YE KE? huhuhu..NI BARU TAU. MEKASEH BEBANYAK TAU ;)

klik klik (^_^)