14.5.10

::MENGAH DI MLM JUMAAT::

KEBETULAN smalam AJ + Ayoi tido kt umah mak (Rawang). So, aku mintak tlg dia amik anak2 aku angkut gi umah mak. Aku lak straight dari opis gi Selayang amik kain pasang + kain pelikat yg Maklang aku sedekah utk tetamu2 kt Melaka aritu. Dia tambahkan lagi utk sesapa yg lom dpt. Pastu, punyelah baik hati..siap ada gift lagi dia bagi utk Mek + Abah aku kt Kelantan. Oh ye! Harini aku 1/2 day. Ptg kang lps sume settled, kami nk berangkat ke Kelantan. Mak aku pon ikot skali. Sronoknya!!! (AJ pon sronok gak kannnnnnnnnn??? miahahahahaha)

Dari Selayang, berangkat plak aku laki bini naik moto ke Subang. Nak amik Cik Kia aku yg direpair BIL aku, Beddy + kawan dia. Tu yg status aku berabis duit tu. Tukar drive sharp. Kau tau2 jelah. Kete MPV import, bila sakit..kita la yg tenat nk kuarkan duit merepair kan? (tp bayar bulanan murah je sbb beli ngan Abang Long aku :P) Tp nk wat camne? kene gak repair sbb nk jalan jaoh. Kang mau tercabot tayar tetengah jalan. Dah amik Cik Kia, aku drive..kaman lak rempit trus ke umah mak. Makan kt sana je. By the time smp umah aku blk, aku dah lunyai. Letih nk mampos aku rasa. (tp mlm jumaat punye job, still on!) muahahahahahaha....lalalalalala...

Tghari ni nk bawak Cik Kia gi w/shop nk wat alignment jap, pehtu nk ke Mydin beli hadiah hari guru utk anak2 aku senin ni. Blk umah, nk ngemas2 baju apa bagai..baru berangkat ke Kelantan. Kompom datin biah pon berkobar2 gak ni. Almaklum la, dtg nak membawa HAJAT BESAU. Apakah??? jeng jeng jengggggggggggggggg


on the way ke Subang nk amik Cik Kia


Ingat lagi tak kan kechentaan aku, TUKUN?
aloloooo...syian dia..


Elok lak si Beddy park Cik Kia sebelah Tukun..
hohoho..
eh, beddy takde sbb dia anak branak blk Kedah.
Nenek bini dia ninggal.
Al-Fatihah


moto si kaman :)


penoh raga ngan kain yg Maklang sedekah tu..

Intan doakan Maklang Sihat + dimurahkan rezeki.
sedih aku smalam bila Maklang bgtau yg dia kene Hepatitis C, stage 3!
huhuhu...MakLang kene kuat tau.
Intan doakan yg terbaik utk MakLang..


ni dh smp umah mak kat rawang..
proses pembahagian kain2 :)


sibok je Bebek ni tau!


penoh jerawat kau AJ oiiiii!
nampak sgt tgh giler angau!
wakakakakaka


sian abang letihhhhhhh


jgn tido ngah, jap lagi nk blk..


bedal nasik kt umah mak je.
MALATOP lomak cili api biah ni.
SODAP!


Adek...jgn le kaco paksu aril!


isk isk isk


Ayoi pon tido kt umah mak gak.
sanggup ulang alik gi keje.
windu le tu, takleh nk mengendeng ngan mak minggu ni.
kan mak ikot aku..hehehe, merasa kau!


eleh, kengkonon nk wat rambut cam Iwan AF le tu.
cait!


wek!!


kengkawan, doakan perjalanan pergi balik aku selamat ye.. maceh (^_^)






14 comments:

Bibu said...

smoga slamat perjalanan dan dipermudahkan urusan AJ tu ekekeke

ita cutevirus said...

jauuuuuuuuuuuuuhhhhh perjalanan AJ pas ni kan kak???
ita doakan akak selamat pegi & selamat baik.. semoga segala urusan akak sekeluarga disana dipermudahkan Allah...
pandu cermat ye.. sila nasihatkan abg kaman skali...

zai @ jai / kak long@alang said...

semoga semuanye selamat..!

tak sabau nk tggu ajat besau datin biah tuh ekkk...!

ye laaa...muka c bb tuh ada irasa2
iwan AF la AI...!

ieda said...

selamat pergi...selamat kembali...selamat kenduri....hehehe

TuYa said...

salam kak ai..

semoga perjalanan balik kg selamat..
sampaikan hajat besar si aJ tu..kui kui..
suka Tuya tau..
bg jadik kak..heheheheh..

save journey.

Rina277 said...

Ai..semoge ko slmt pegi n balik..drive kepuli ye..baca doa byk2..klu ngantuk stop dulu pekene teh/kopi/neskepe ok..

btul la muke bb iras iwan bile wat pesen rambut tue..tah2 ada jodoh kot..manotau dapek menantu org NS..blkg umah omak den jo umah family iwan tue..ko x ajak pn aku dtg gak..hehe..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Selamat Pegi & Selamat kembali dgn jayenye Kakngah / abg kaman & co serte Mak Biah tercinte.....bawak balik same bungkusna besar urk a.mi dr Kelantan ek !!! hohohohohoho

A.I said...

BIBU,
ekekeke..INSYAALLAH :)

ITA,
TULER. SIAP SEKAMPONG + SERUMAH NGAN AKU! JODOH... ;P MEKASEH TA..

KAK LONG,
MEKASEH ATAS DOA TU KAK LONG. ekekeke, ADA IRAS IWAN YE? DIA TAU NI, MUSTI DIA SUKE ;)

IEDA,
AMBOII...DOA 3 IN 1. MACEH KAK (^_^)

TUYA,
HARUS MENJADI PUNYE.. (^_^)

RINA,
KAU MELAMPAU TAU, NK JODOHKAN SI BB NGAN IWAN. wakakakaka...

A.I said...

AJ,
BOLEH TAK 'BUNGKUSAN BESAR' KAU TU AKU CICIRKAN KT TEPI JALAN? KALAU KAU NK, GI KUTIP SENDIRI. wakakakakaka

~Siti Hajar~ said...

smga slmt p & blk...take care!

*jgn lupa doa naik kenderaan yo..

nome said...

ati2 di liku2 jalan yer..semoga ko sefamily selamat pegi dan selamat balik....apalah 'HAJAT BESAR' ko tu ye kak...ekekeke....

dalila said...

ayoi punyer kening tu kalah aku.. ai tulun makeober sikit muka aku ni,...tingin nk rupe cam artis..

D.O.U.B.L.E...S said...

semuga selamat sampai dan selamat kembali....bawa kete elok2 tau abg kaman...

Ibu n Abah said...

Ai ni memang sesuai jadi editor utk paper yg tak laku.. tajuk berita selalu 'SENSASI'... hehehehheeh
Selamat pulang ke kampong dan kembali semula kerumah....

klik klik (^_^)