23.8.10

::BUKAK POSE @ UMAH CIK TEMAH::

DALAM demam2 tu pon gigih gak gi bukak pose kt umah CT hari sabtu tu. Tp aku rasa elok gak camni. Gi sana, makan je. Aku lak mmg mak + ct dah bagi larangan keras tak payah nk masak apa2. Tp idak le aku dtg berlenggang kangkong aje. Aku bawak buah tembikai + betik yg kaman angkut dari tmpt keje dia. Ayoi + iena tak dpt nk join kali ni sbb memasing ada hal. Yg iena berbuka ngan family laki dia, ayoi lak x larat nk merangkak gi umah cik temah tu sbb keadaan dia yg agak tenat & kritikal. huhuhu...sian kau Loi.. Tp abg long + family dpt join kali ni. Lagi pon senang dia nk angkut mak balik Melaka trus. Ha, mak aku skang dh takde kt rawang. Datin Biah dah blk Melaka. "sian abah kau, dia 'balik' umah tgk takde sapa pon kt sana", katanya :( - Al-Fatihah. Aku rasa sok lusa musti datin tu gigih wat kuih raya. Kowang x yah risau kt datin biah tu. Dia kt sana x sunyi pon. Jiran tetangga ramai yg temankan dia. Kan aku pernah criter aritu, jenjiran kt sana sume baik2 belaka :)



get ready nk bertolak ke kotadam ;)
along direct dari umah mak,
aku kutip kendian..


2 budak noti!


pesen rambut terkini.
sisirkan jambul ke tepi untuk mendapatkan efek CANTEK.
dia takmo jd comel, dia nk cantek.
cerdik molot cam org tua!! geram!!


ISK ISK ISK


buffet ramadhan @ hotel cik temah


santai2 sementara nk nunggu waktu berbuka


AJ + adik2 cik temah


ngan shafiq, anak abg long..


fomfuan ijau kt tengah tu, aku x kenal sape.. ;P



dah boleh agak sape punye ni kannnn?


kekenyangan kau!


Sesama gigih hapdet FB,
ngeh ngeh


"mama, adek nak ni! mama beli ye", "nak kaler pink tau mama"

"ye ye ye ye ye ye yelahhhhhh tu" ;P


kami lambat berambus dari umah CT sbb nunggukan pak imam ni tengok bola.
haihhhh..


bebudak ni, kalau men mmg tak hengat donia!
masok dlm kete sume pengsan..





12 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

kak ai tak berbuka dgn teha ke? paksa la dia masakkk, hahahhaha!!

Softtouch [Hanim] said...

bestnya...byknya makanan..mesti etrsandar kekenyangan kan..
betullah kak ai, budak2 ni dpt main lupe penat,..kang dlm kete tau2 dah tido..

A.I said...

IEDA,
HA!! BERNAS SUNGGUH IDEA KAU KAN? BAEK! AKU NK PAKSA DIA MASAK UTK AKU ANAK BRANAK. (sedap ke dia masak?) ;P
lalalalala....SIAP KAU TEHA UNTA!!

HANIM,
KAN? MAIN MMG TAK INGAT DUNIA. MASOK JE KETE MEMASING DIAM KOMA. haha...JENOH NK KEJUT BLK BILA DH SMP UMAH.. ;P

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Memang Meriah dpt buke same2 mcm ni .... hohohohohoho

D.O.U.B.L.E...S said...

memang bestkan dapat berbuka cam gini...lepas nie umah abg long pulak....lalallalalalala

saveme_zero said...

syoknya weh makan ramai2 gini kan..kumpul adik badik yg syok tu

normie said...

tu dalam gelap tengok bola ke.. bola tengok korang.. hahaha..

A.I said...

AJ,
LPS NI KITA BERKUMPOL UTK RAYA PULAK. SURE TERANGKAT BUMBUNG UMAH DATIN BIAH! wakakaka

CT,
AYOH KITA SERANGGGGGGGGGGGGGG!!

SUSU,
MMG WEI. KALUT SUNGGUH SUASANA TU ;P

NORMIE,
DIA SORANG JE TGK BOLA TU...keh keh

Hazey said...

cianku tengok muka 'poocat' fomfuan ijau tu ye...!!!

p/s : aj skrg kemain berseri-seri yek??

Emy Omar said...

Meiah kak berbuka ramai2 banyak lak menunya tu

♥Azie♥ said...

seronoknyer berbuka ramai2 kan akak..cantikla baju ely .

A.I said...

HAZEY,
MMG SUME KOMPLAIN KATA FOMFUAN BAJU IJO TU POOCAT ;P AJ TU DAH TENTU BERSERI2 JE..KATA DH ADA KEKASEH HATI ABADI. hehe

EMY,
MENU TU VERSI POTLUCK. MEMASING BAWAK LAOK. AKU BAWAK BUAH AJE. heh heh

AZIE,
BERBUKA RAMAI2 NI MMG SRONOK. ALA..BAJU TU BAJU LAMA DAH.. ;)

klik klik (^_^)