31.5.10

::KAK INA OH KAK INA::

12 PENGOMEN

KAK INA KL tengah nk kasi hadiah kat org. Tp yg terpilih jelah. Makanya aku menggigihkan jugak diri aku utk merampas hadiah tu dari dia! muahahahahaha..

Mana tak? hadiah yg dia nk kasi tu susu Friso. Susu mahal tu...anak2 aku minum susu Dutch Lady murah je. Beli peket kilo tu je. Yg refill punye lak tu. Mana la tau kot2 kak ina pilih aku nnt, dapat le merasa anak aku minum susu mahal ni..huhuhu (nk meraih simpati :P)


hadiah yg dia nk kasi kat aku..eh, kat org (^_^)


Meh aku kenalkan kowang ngan Kak Ina ni (walhal mmg ramai yg kenal dah ngan kau kak. syarat je ni. muahahahahaha)


1. Kak Ina ni ibu beranak 5.


2. Duk kt KL ni. Dekat je ngan area opis aku. Tp tak pernah pon nk pelawa aku dtg makan kt umah dia time lunch. huh! :P


3. Kak Ina sangat2 pandai masak mengalahkan chef! Kowang sebut je masak apa. sume dia boleh buat. Laok, nasik, kuih, kek, bisekut...eh, memacam lagi la..

ni bukan ayam sebarang kangkang, kalau makan ni..kompom sedap!!



4. Kak Ina murah rezeki. Selalu je dapat barang yg jatuh dari langit. hihihi...

hadiah terbaru yg dia dapat....


5. Kak Ina komited ngan Nuffnang, tu sbb ngan nuffnang pon dia murah rezeki gak. kan kak kannnnnnnn?

tengok tu. berderet-deret!




6. Kak Ina rajin join peraduan yg Nuffnang anjurkan...kagom tol aku. Aku ni yg malas nk buat benda2 ni..huhuhu..bila la mood rajin nk dtg ni. Kene menuntut ngan Kak ina ni. Boleh kak? :P




7. Kak Ina SPORTING!!



Kakkkkkkkkkkk...akak pilih ai tau kak. Senang nnt hadiah tu akak hantar je kt opis ai.
Dekat. Kalau org lain tu akak kene pos. K
ene hantar jejauh. Bazir minyak kete akak je.
Masa akak hantar susu tu nnt, leh le kita lelaga pipi, lelaga pek :P

Jadi, PILIHLAH SAYA!!!

lalalalalalalala







30.5.10

::PERSANDINGAN IKIN & NADIA::

12 PENGOMEN


PERSANDINGAN PASANGAN IKIN & NADIA
DEWAN ALWY, FRIM

30-05-10





IKIN
- Makeup by Ai -




NADIA
Makeup by AJ









PhotoG dari TERATAI PICTURES
(ni pon pasangan adik bradik gak ni. sama cam kami)
(^_^)


kakak + adik yg gigih (^_^)


TAHNIAH!









::PERNIKAHAN ATIQAH_290510::

6 PENGOMEN


PERNIKAHAN & PERSANDINGAN ATIQAH
(under BUTIK LENNY)

29-05-2010 @ Tmn Jasa Utama



MAJLIS PERNIKAHAN


MAJLIS PERSANDINGAN


MAJLIS POTONG KEK



mekaseh kak norrah sbb rela temankan aritu.
jangan SERIK tau!
miahahahahaha...
cayunk akak!


Atiqah + Kak Norrah


Atiqah + me =)


bubye kak...muahhh!






28.5.10

::DUGAAN PTG SMALAM::

10 PENGOMEN
SMALAM aku gi keje bawak kete sendiri. Ptg lps time keje tu aku plan nk ke KL beli stok tudung sikit. Minyak kete aku mmg kering dah time tu. Duit lak takde. Yg ada, gaji baru masok dalam EON Bank. Aku ingatkan nk trus gi Petronas kat opis aku ni, cucuk duit dulu baru isi minyak.

Punye la malu gaban aku dibuatnya! dah siap park cik kia elok2 je kt pam minyak tu. Aku masok dlm nk cocok duit. ATM Maybank lak buat hal 'out of service'! Gi pulak ATM sebelah dia, CIMB..jolok la kad EON aku tu. Tup2 dia tulis situ 'sistem switch tergendala'!! adoiiiiiiiii...sakitnya ati aku! duit dlm purse adalah dlm $9 je smalam. huhuhu...

Masa tu lak hujan dah turun ngan lebat giler. Takpe, aku pusing kat area JJ ada EON bank. Skali kau, ATM dia kt dalam da! Bank lak dah tutup. HUWAAAAAAAAAAA.....

Aku gi lak ke Platinum Walk sbb kat sana ada EON bank gak. Dlm ujan maha lebat tu aku lari gi jolok kad. Syukur...sib bek boleh kuarkan duit & sib bek jugak minyak kete aku berbaki lagi masa tu. Lps tu trus aku gi Petronas danau kota tu isi minyak. Amik kau, full trus aku isi! fobia beb..

Lps dah selamat isi minyak trus aku tuju ke KL. kowang tau la camne keadaannya kan? ngan jem giler babi. Ngan ujan lebat...huhuhu..sadis la smalam. Nyaris2 aku nk nangis dalam kete tau. Tp mikirkan aku gigih buat ni sume walaupon aku tak bape sihat utk tambah pendapatan, aku kene kuat la kan? kuat fizikal + mental. eceh! :P

- mekaseh 'kakak turun dari langit' atas segala kata2 perangsang dah pertolongan. Lebiu bebeh! muahhhhhh



time darurat smalam,
ngan ujan lebatnya lagik..huhuhu


kering kontang!


blk dari beli tudung kt KL nu,
jem lak jalan kuching.
dah smp kt rawang pon jem jugak kat templer park tu.
dengan kepala hotak aku skali jem!!!
sakit giler kepala aku smalam. keras!
huwaaaaaaaaaaa


Lps ni nk relax jap. KEDAI AI dah berhapdet, rumah dah berkemas, lauk dah bermasak (oo harini aku masak telo lemak cili api meletop jubo + sup sayor bilis + ayam goreng. Dah siap suap bebudak tu sume. Along + Datin Biah balik Alor Gajah dah mlm tadi ngan si AJ...





::TUDUNG MURAH::

0 PENGOMEN


STOK TUDUNG DAH BERHAPDET!!

KOWANG BELI TAU.
KALAU TAK BELI, TAKMO KAWAN.
kwang kwang kwang

TRILL OO NK GI BELI TUDUNG NI SMALAM. NNT AKU CRITER NGAN KOWANG YE.
AKU NK KEMAS UMAH + MASAK SAT.

KOWANG MASOK DULU KEDAI TUDUNG MURAH AKU TU








27.5.10

::REZEKI + RISAU::

20 PENGOMEN

- REZEKI -

Badan tak bape sihat smalam jadi segar skit bila disogokngan burger McD.
ngeeeee...sronoknya makan bila org blanje.
tak lain dan tak bukan,
adik aku la. si Sam.
maceh cayunk (^_^)

smalam pon risau agaknya bila dia tengok aku melepet je kt opis ni.
kejap2 gi baring kt blakang.
yelah, takleh tahan duduk kt kusi ni.
badan aku sakit giler.
rasa cam ada ulat2 tengah mamah tulang2 aku sume.
how? huhuhu



tetengah makan, dpt lagi makanan!
opismate aku si How (eh, baru sebut nama dia kt atas tadi kan? :P)
kasi aku sandwish croissant
yg dia bawak blk dari O'brien



- RISAU -

Balik dari opis smalam tapaukan mak mee grg mamak,
belikan ubat kt klinik,
pehtu trus berdesup gi umah mak.

Sian mak..tak sihat benor aku tengok.
tp degil la datin biah ni tau.
nak bawak gi klinik takmo,
aku nk temankan dia tido pon takmo.
bebek ada, katanya.

tp tepon dia mlm tadi katanya dah kurang skit.
dah kuar peloh..
hhrrmmm
ala, saje wat semangat le tu
sbb esok nk blk melaka..
biah..biah..



alolooo..menantu saper la ni kan?
takyah disuruh,
trus tolong basohlan pinggan2 mak kt sinki tu :)

sian mak...





::BASIC MAKEUP LESSON_230510::

5 PENGOMEN
~CINTA ALIAH WEDDING GALLERY~

Basic Makeup Lesson
@
In House Cinta Aliah Wedding Gallery,
Damansara Damai


kita posing gedik dulu!


Min yg rela menadah muka..
maceh min bear cayunk!


pay attention class!


Tam D Bodyguard ;P


sila tunjukkan brg mekap memasing ye..


gigih!



bagus anak2 murid cikgu...


begini ye anak2..


tepek tepek, tonyoh tonyoh


kau mampu??!
-bak kata AJ, bermekap secara menyangkung.
ekekekeke



aku yg agak kurang stabil haritu..
hohoho


Min dah tomey!!


cikgu monitor anak2 mekap lak..







Pretty Girls In D Houze!!



BERMINAT? SILA CONTACT AJ UTK TEMUJANJI
ajcinta@gmail.com

lagi best kalau dpt kumpolkan geng. bleh belajar secara meriah uolls!
Kami juga ada menyediakan kelas utk BASIC to ADVANCE
bagi sesapa yg berminat utk menjadi mak andam / makeup artiste






klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei