19.12.11

::ANGAH + TELINGA TETIKNYE::

Sebelom g Zoo rabu lps tu, pepagi buta lagi kami anak branak berarak ke HUKM. Alhamdullilah, lps dlm 2 thn usaha Angah dah hampir2 nk dpt merasa ada sepasang telinga. Bonus utk dia, x lama lagi dia akan dpt mendengar dgn lebih jelas & kuat ^_____^.

Sebelom masuk jumpa ngan Prof Asma (doktor yg akan operate Angah), aku tgk si angah dok ralit gentel2 telinga kecik dia. Bila aku tanye apesal dia buat camtu, dia ckp "Angah rasa angah sayang la dgn tinga kecik ni Ma. Dia lembut je...Angah sayang". Ha..sudah! camno lak ni. Tp tuler, mmg rezeki Angah sbb Prof tu kata takde masalah kalau tak buang tinga kecik tu. Biorkan je dia kt situ. tak ganggu pon telinga besar yg bakal dia dpt tu nnt =) sronok bila Angah tau tinga tu tak perlu dibuang.

28.12.11 ni doc akan pasangkan dulu 3 skru kt tulang tengkorak dia. 1 untuk alat pendengaran BAHA (Bone Anchored Hearing Aid), 2 lagi utk telinga palsu Vistafix. Rupanya Angah adalah org ke 3 yg buat vistafix tu dlm Malaysia ni. Memula ni doc akan bukak kulit tepi kepala angah utk masukkan pin/skru tu pastu tutup balik ngan kulit dia. Lps 3 bln (lps skru tu dah sebati ngan tulang) kulit kepala tu akan dia bukak ngam2 je keliling skru tu tadi & doc akan letak sound processor skali . Lps dah sembuh tu baru le boleh guna Baha & telinga =) Harap2nya semuanya berjalan ngan lancar le nnt, Insyaallah...



penoh kusi ngan bebudak. anak2 sape la tu kannnnnn?

smp tertido kau kaman!

tinga kecik kesayangan angah ^_____^

sewel!

sempat lagi bebudak ni men kt area daycare..

rindu plak kt anak dara ni. skang ni dia ada kt Melaka temankan datin biah...huhu


6 PENGOMEN:

NonaFauzi on 12/19/11, 1:57 PM said...

mak nona doakan semoga semuanya berjalan ngan lancar amin...

Rinah on 12/19/11, 2:20 PM said...

Semoga semuanya berjalan lancar. Amin

p/s : condition Angah sama mcm akak sy gak. tapi dia tak nak operate.

nome on 12/19/11, 3:50 PM said...

semoga semuanya suksess!

Ibu n Abah on 12/19/11, 6:47 PM said...

Ai..
Akak doakan semuga segala2nya berjalan dengan lancar.. Semuga Angah akan boleh mendengar seperti biasa..

el on 12/20/11, 10:06 AM said...

ermm nak simpan ke tinge kecik dia tu..
ko xnk suh dia buang ke?yelah kecik2 nti xmo..syang..takut beso nti jd lain kan...papepun smoga smua selamat nti

A.I on 12/21/11, 8:05 AM said...

MEKASEH SEMUA...
EL, TAKPE LE KALAU DH BESAR SOK DIA TAKMO..BIAR DIA GI JMP DOKTOR SUH BUANG SENDIRI. hehe...

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei