19.12.11

::LET'S GO TO THE ZOO!::

Punye la lama nk menepek gmbr ni. Sengal je aku rasa skang ni nk hapdet belog. Ntah nape, aku pon x tau. Malas nk transfer gmbr kot ;)

Lg pon membizi. Jumaat haritu aku cuti. Pagi gi beli buku skolah kt sekolah bebudak tu. Jenoh aku keliling dunia gi 4 sekolah sekali. Tp skolah adik tutup lak. Pastu tghari gi makeup nikah. Sib bek la dekat ngan umah, bleh blk rehat jap sementara nk tunggu makeup persalinan mlm tu. Sib bek la ada si Naimah tolong aku. Kalau x, mau kejung! 

Jom le tgk gmbr masa kami anak branak gi zoo haritu. Meriah bebudak tu sronok. BB jelah yg kejung. Tobat dah dia nk gi Zoo. Letih katanya, smp kepala pening le...dada sakit le.. ;)



gmbr wajib dgn sang gajah + sang zirafah



besar sungguh le burung flamingo itam tu. dah nk sama besar ngan si Adek!


time kami dtg tu singa + harimau tgh tido..

toti + sofi ^_____^

kalau aku letak dowang tu kt sni, mampos kene pijak ngan dowang ni.
'anak2' aku tu kecik je...dowang ni besau

yg ni lagi besau! nampak berat benar badan dia tu. hehe..
yg sebenarnya sama je binatang2 kt zoo ni kan?
dari aku kecik smp le dah beranak pinak ni, sama je...


hari Rabu pon penoh! cuti skolah katanya...





kandang bear ni agak scary sbb tembok dia rendah je. eeeeeee...takuit den!



tomeinya mak dia angkut anak kt atas tu ;)

pompuan gilo!



mak bapak sape la ni? isk..




Ely + Elephant  ^______^

siamang yg mcmni le gigit budak kt zoo melaka haritu kan? ayoyo..






9 comments:

kaklong said...

zoo negara?
dah lam tak kesana..tiket skrg berapa AI?

@e_da said...

wahhh seronoknya jalan2 zoo.. cantik tudung along.. berkenan tengok

A.I said...

KAKLONG,
MAHAL DAH K.LONG. BIASA PUNYE, DEWASA:RM20, KANAK2:RM6. KALAU NK MSK ZOO SERANGGA KENE TAMBAH RM4.

@e_da,
HEHE...MMG RAMAI YG BERKENAN DGN TUDUNG TU. SIAP ADA YG BENTI TANYE DPT BELI KTNE, BELEK2 SKALI. TUDUNG TU KWN AKAK YG JAHIT SENDIRI. CANTIK KAN? :)

shiori_LA said...

lama tak pegi zoo....cuti sekolah ni takleh bergerak jaga budak sunat...huhuhu

kakngah said...

aku g zoo negara 2 thn lepas kot. makanan mahal nak mampos kt dalam tu...

A.I said...

KAK SHIORI,
THN DEPAN BLEH JE PEGI KAK ;)

KAKNGAH,
MMG MAHAL NK MAMPOS UOLLS! 100PLUS $3! AKU BWK BEKAL AIR SENDIRI. KALAU NK MSK SANA, BAIK TAPAU SIAP2. LETAK DLM BEG (DOWANG TAK PUNGGAH TGK), PASTU BERKELAH JE ANAK BRANAK KT DLM TU. AKU HARITU MKN KT GIANT BT KEP JE MS BLK DARI ZOO TU..

Nur Syafawati said...

jgn kan bb, aku pun penattt ke zoo tu..penat nak jalann..huhuh..nak2 last aku pegi dulu ujan plakk..betul2 masuk kat pintu masuk tu..tetiba ujan turun lebat..arghh..frusttt kami..tapi dah masuk kan..xkan nak blah plak..jalan je la dlm kehujanan..pastu si dina elok je tido..argghhh..kejung mak pak ni dlm zoo tu..tgk je la binatang yg tgk tido tu jugak...zzzzz

anak2 dah besar mmg sonok bwk gi zoo..biar dorang kenal skit binatang2 yg adee..heheheh..

A.I said...

SYAPA,
GILER FRUST LE KALAU CMTU. AKU PON TAKUT GAK UJAN HARITU. TP SIB BEK LA CUACA OK. NGAM2 KAMI KLUAR KUL 5PTG TU, BARU UJAN. fuhhhhhh..LEGA! hehe..

el said...

aku igt lagi kami g sn...
ms kt tpt show tu kan
siap danish g turun bwh bkk pago tu taw..siap kena sound ngan org jaga announce..kanak2 tidak dibenarkan berada dikawasan yg berpagar wakakakak..taulah danish tu kn reti dok diam..miahahaha

klik klik (^_^)