20.12.11

::SELASA YANG MALANG::


Sunyinya opis...kawan2 aku dh start cuti minggu ni. Aku lak non ado cuti. Licin lecat dah ;P Nak jaga angah ni nnt pon nk mintak cuti ihsan je. Sayang nk tolak cuti thn depan. Kalau x dpt ihsan dari bos, terpaksa le aku cuti tanpa gaji. Surat dah siap buat, tp bos besar x msk opis lak. hhrrmmmm...

Kabel kimie tertinggal kt umah. Kalau x, bleh aku hapdet gambar2 masa bestday Anis (anak adik aku) Ahad haritu. Esok le baru aku tepek kt sni ;)

Harini mmg hari MALANG aku le gamaknya. Pepagi lagi Cik Kia dah buat hal. Tayar blakang dia terjerit2 kluarkan bunyi bising. Ntah nape. Yg sebenarnya dah bunyi dari Sabtu tu lagi, tp pagi td makin kut lak bunyi dia. Jln blk kang brek tak makan udah. Mampos aku ;P Bila dah smp, turun je dari kete..baru je jalan 3-4 tapak, tali kasut lak tercabut!! aduyaiiii...sakit jiwa aku. isk. Last2 aku bukak je kasut, jln ngan kaki ayam smp opis. Kepala dah berangan nk b'fast cicah kek yg aku beli kt petronas tadi ngan white coffee panas kt opis. Bila aku tekan mesin air tu, dia kluarkan air panas putih je. Damn!!! kopi dah abis. Aku alih lak kt sebelah kanan, try tekan cappuccino lak. pon sama. AIR KOSONG panas je yg kluar!! -___________-" sib bek la dlm esbok opis ni ada belen susu ceklat haritu. Cicah jelah kek ngan air ceklat sejuk.

Pastu terasa nk kencing lak. Masuk le jamban. Alamak!!! Piyed pulakkkkkkk....mengagau aku carik pad. Yelah, pepagi buta tadi mana ada org len kat opis ni. Aku sorang je yg smp awal. Pompuan yg ada kt opis skang ni pon aku & amoi je. Yg lain cuti. Punggah punye punggah, sib bek ada jumpa sekeping. Kalau x, mmg terpaksa le aku kluar turun gi beli kt petronas nu. huhuhu... Dah jmp tu, masuk blk jamban sbb nk lekat kt spender. Angkat je baju...BEDEPEK!!! enpon aku jatuh kt lantai jamban. Abis terbukak. Ayoyo, time tu rasa mcm nk nangis je. Apa la malang nasib aku harini. Isk...sib bek la bila pasang blk, ok. 

Lps ni x tau lak apa. Jgn le jadi yg bukan2 lagi. Mau aku meraung nnt! Huwaaaaaaaaaaaaaaaaa....


-ptg ni sarung slipar jamban je blk umah ;(

13 comments:

NonaFauzi said...

nape kalut2 sangat2 kak...tarik nafas, tarik nafas dalam2 panjang2 , lepas...hihihihi

el said...

nak2 hujung bln ni ada sj nak pki duit kan ai..cam aku baru smlm patah spek mato aku..xtau lah kali ke bape aku nak g beli ni...malas aku nak beli skrg..tgu dpt gaji..so skrg ni jenuh la aku dok melekat kt komputer dok menaip buat keje bagai hahaha sian nok

Bibu said...

hehe memacam le ko ..senyum2 jgn tak senyum

Hazey said...

'malang' memang tak berbau, harap2 hari ni bertambah baik dan terhindar dari apa2 yang lebih buruk okay.. cheer up

A.I said...

BARU JE SAT TADI DITIMPA MALANG LAGI. KALI NI MMG MALANG BERGANDA BESARNYA!!!!!!!!!! huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

monstorious wife said...

Salam kak, kalau tayar bunyi try check disk brake. Kadang2 disk brake dah haus sebab tu bunyi kena tukar cepat kalau tak brake tak makan ujan2 gini bahaya kak.

Cik Sibuk said...

cian..takpe, kalau arini dah malang, besok sure ok. takkan akan lagi malang dari arini kott :)

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Choiiiii sangattttttt , udah udah la tu sangkak nyer , Insyallah ok je lepas ni . Aminnnnnn

Ibu n Abah said...

Ai...
memang akan ada satu hari kita kena bertimpa2 begitu..
rasa tersangatlah malangnya...
tapi..
ianya terjadi hanya satu hari saja daripada 365hari....
- geram tak?komen akak ni..?

A.I said...

AKAK NI SAJE JE TAUUUUUUUUUU ;P
YELAH2, SEHARI JE DLM SETAHUN. ngeeeeeeeee....

Ibu n Abah said...

Hehehe..
Akak teringat nak padam komen akak takut Ai kecik hati...
Mujur u tak kecik ati..
Jika tidak kena jumpa u belanja mamam..

A.I said...

BLANJE MAMAM? eh, KALAU GITU NAK KECIK ATI LA! hahaha...

Anonymous said...

salam..maaf la sy x pandai nak berblog ni..huhuu...br jumpe akak punyer blog sbb sy tgh mencarik maklumat pasal kes telinga mikrotia ni..hope blh belajar dr pengalaman akak menjaga anak yg same masalah dengan anak sy..

klik klik (^_^)