7.1.11

::I LOVE MY FAMILY CONTEST 2011::

CONTEST





Tetiba aku rajin lak nk join contest ;P dulu rajin gak, skang ni agak malas. Pernah aku join contest ngan DJ Epoi, aku menang tmpt pertama. Dapat tiket masok free ke Sunway Lagoon tau. huhuhu..terharu sangat masa tu. Merasa la anak2 aku gi sana. Nk harap aku? non ado la..masok anak branak je dah nk $300!! pitams. Tp Alhamdullilah..rezeki kami anak branak masa tu dpt gi sana ;)

Sunway Lagoon - 2009


Kali ni aku nk join contest dari geng mommies aku ni pulak. AYIEN, kau wajib menangkan aku tau. Kalu x.. aku nk majuk lelama ngan kau. x mo dah gi piknik di tepian sungai ngan kau lagi. huh!! (siap warning tu. kahhhh)

OK, kita start stori mori ye..





Aku ni bukan org yg jenis berduit (ayat memula lagi dah mcm nk mintak simpati ;P). Tp mmg betol pon. Biasa org akan ckp “simpan la duit kak..bleh bawak anak2 berholiday”. Takde maknanya hokey. Apa kowang ingat senang ke aku nk nyimpan duit? Ngan semua benda skang ni naik rege, gaji laki bini kecik, anak ramai (ala2 konsep BERSAMAMU gitu). Eh…aku dah melalut ;P

Biasanya mmg tetiap tahun family besar aku akan adakan family gath. Berholiday kt PD nu. Best gak holiday reramai gitu. Tp jarang beno la aku nk g holiday ngan anak branak semata.

PD


Aku penah gak bawak family aku gi bercuti ala2 percutian gaya mewah kt Langkawi dulu. Tp company aku la yg sponsor (family day). Puas ati aku dpt merialisasikan impian anak aku yg nak sgt merasa naik kapal terbang. Dpt naik MAS lagik tau. Duk pon kat Berjaya Resort. Double villa lagik. (beribu2 hengget bos aku bayar utk family aku. Mmg sah la aku ni muka penghabis rete syarikat) kahhhhhhhhhh..nk wat camne kan? Aku paling ramai ada anak. kui kui kui…


ni ms baru landing kt Langkawi.
teruja anak2 aku sume, smp merungut apesal smp cepat sgt.
dowang nk fly lelama..o hoiii!
camtu kau kene gi UK la nak oii


suka sgt ngan pic ni
tp pek aku nmpak cam senget lak kan? hhrrmm

(tetiba sume org kebek blk gmbr aku, siap aim baek punye. kahhhhh)


Tapi, masa ada rezeki lebih thn 2008 dulu aku dpt gak bawak anak branak aku gi holiday. Yg best tu kami ke Cameron Highlands tmpt aku laki bini honeymoon dulu. Dan yg tambah specialnya, kami sambut ulangtahun perkahwinan kami yg ke 10 tahun tu! Tambah lagi bestttttttttt, kami sewa hotel yg sama masa kami berhoneymoon dulu. Haha…mmg nostalgia sungguh time tu. Yelah, dulu kami dtg ber2, tp skang dah ber6! Ngeeeeeee..

Mmg kami hepi sesangat kt sana. Jalan2..Makan2..Aku mmg suka tmpt sejuk2 gitu. Tak sekalut kalau berholiday kt pantai. Jenoh aku nk layan bebudak tu mandi. Kalau dok kt Cameron Highlands ni nyaman je rasa. Leh relax2..(^_^) Tahun ni pon aku ingat nk bawak anak2 aku gi sana lagi. Insyaallah..


GAMBAR PALING CUN & KENANGAN YG TERBEST SEKALI
sambut ulangtahun perkahwinan yg ke 10 sekali ngan anak2
kt tmpt berhoneymoon dulu :)
December 2008


2008
Ulangtahun Perkahwinan kami yg ke 10 :)



Semua org sayangkan family memasing kan? Aku pon sayanggggggggg sesangat ngan family aku. W’pon skang ni aku dh x bleh nk branak lg (kata simpati lg ni ;P), aku dah cukup bersyukur ngan anak2 yg aku ada. 4 perempuan yg cantik2 & cerdik2 belaka (matik la puji anak sendiri). Aku pon bersyukur dpt laki yg ala2 wonderpet. Dia seorang yg ada pegangan agama, sporting abis layan kepala otak giler bini dia ni, dia ringan tulang, dia romantika d amour..eh, segala yg baik2 la sume ada kt laki aku. Walaupon isi poket dia yg ado-ado aje, aku tetap chenta giler maut ngan pakcik tu. Hehe..Dulu2 arwah abah suka bawak kami adik bradik berholiday, makan sedap2, gi tempat yg best2..mmg syiok ooo. So, aku mmg nak anak2 aku merasa apa yg penah aku rasa dulu. Mcmana susah pon akan aku rialisasikan utk dowang jugak. Insyaallah (^_^)





(puhh kiri, puhh kanan..hakkkkkkkk tuih!!)




15 comments:

fazilzura said...

syahdu story kak mon... sebak kejap ..

amboi .tang yg hak tui tu yg xleh blah tu wkakaka


godd luck sis

mAmAbuDaK said...

woi lap balik....

Ciklinn said...

hehehehhe... tapi kali baca entry ko kan kak... sengih2 jer aku... hihihi.... tak leh blah hakkk uih... hahhahahah

gud luck.....

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

huhuhu..siap jampi tu kak..kompom menang ni..hahaha

el said...

boleh ke letak byk2 gambar....
abis cm mn nk pilih..should be 1 gambar je lah kan ahaks

A.I said...

JUB,
HAKKK TUIH TU WAJIB! kahhhh

YAM,
AKU XMO LAP, AKU JILAT JE..

CIKLINN,
ngeeeeeeeeeeee (^_^) - AKU PON SENGIH SEKALI.

FIEZA,
TU MANDREM. KALAU X MENANG GAK..X TAU LE AKU ;P

A.I said...

EL,
A'AH...SEPATUTNYA 1 GMBR JE. GMBR YG AKU POINT YG KT CAMERON TU JE. YG LAIN TU HANYA PERHIASAN SEMATA2..(baek aku tanda kan. kang hilang markah aku ;p)

Yours Truly said...

betul tu ai, bukan senang nak menyimpan, menghabiskan lagi la senang heheee anyway, selamat merancang cuti anda! This time you aim nak ke mana?

Softtouch [Hanim] said...

gud luck kak ai...InsyaAllah ada rezeki anak2 tu...

A.I said...

YOURS TRULY,
KANNN? ADOI..AZAB SUNGGUH NK MENYIMPAN. MEMACAM BENDA NK KENE SETTLEKAN. KALAU ADA REZEKI, INSYAALLAH NK KE CAMERON LG. KALAU KE GENTING PON JADIK LA..SUKA REHAT2 KT TMPT SEJUK ;)

HANIM,
INSYAALLAH...amin..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Yeay...Kakak aku menang <<< meroyan tetibe :p

A.I said...

AJ,
HIP HIP HOORAYYYYYYYYY!! - tetiba jugak ;P

ayien78 said...

oleh kerana ko peserta ke 1st aku...hihihi..ko dpt markah extra... kita tgk sambuatn camne..mana tau tkde pesaing..segala hadiah itu bakal milik ko hahahahhaar....
**klau tk menang pun ko jgnla majuk dgn aku huhuhuhu..aku bg hadiah saguhati ...tapi mcm ko yg menang jek gayanya

A.I said...

AYIEN,
WOW! DH DPT MARKAH XTRA! i likeeee (^-^) mintak2 le aku menang.
LALALALAAAAAAAA..

eb ezrin2 said...

tahniah, u mng :)

klik klik (^_^)