18.1.11

::IDONG MANCONG INSTANT::

(td laksa instant..ha, kau mampu?)


ARITU ada 2 org si hidung kemek tanye kt aku camne caranya nk bg nampak idong jd mancung. ekekeke...jgn marah ooo. cayunk kt kowang tauuu ;P Meh sni aku tunjukkan camne nk tepek bg nampak idung tajam skit. Omputih panggil nose shading. Gitu..


dah apply foundation kt seluruh muka, tepek lak foundation yg kaler terang kt batang idong.
ni aku guna kryolan stick no. 1 (highlighter)

- tp kalau utk kau g keje, x yah tepek foundation highlight tu pon takpe, shadekan je ngan eyeshadow ;)


blendkan ia..


amik foundation kaler gelap skit, linekan kat tepi idong tu (guna jari pon boleh)
linekan smp arah lobang idong then shapekan bentuk U kat antara 2 lobang idong tu.
(O)(O) - paham?


blendkan then tepek la bedak..


pehtu pilih la shadow dark brown (lg bagus kalau ada bedak shading gini)
sapu kt bhg foundation yg gelap tu..


utk batang, apply ngan eyeshadow kaler 'white pearl' ni..
ni le yg aku kata kalau setakat nk g keje/kenduri takyah susah2 tepek ngan foundation,
kowang apply je guna eyeshadow kowang tu, pastu blend la bg nmpk x fake sgt..


ok...dah siap!


e'eh..ini budak dh melampau,
mintak aku mekap dia smp abis lak.
isk..lite2 je udah!!


ewah ewah ewahhh


ni adik i, qiqin nama dia ;P


long, muka kau dah siap mekap ni nmpk cam sebaya je ngan mama.
kalau g jalan gini org dh tak ingat aku 'adik bradik' dah ni..
mau org ingat aku jln ngan kawan! nampak matang sungguh..


dia pon nak jugak...isk


tetap ngan kaler ben10 dia ;P
bebudak ni sibok time aku nk cuci kotak mekap..
ha, amik kau!


kalau nk blajar ngan detail lg, bleh daftar kelas mekap ye.
contact je adik aku,
AJ CINTA (www.cintaaliah.com)






15 comments:

Ciklinn said...

ohoo jenuh ko kak sekali mekap 3 org sekali gus...... tq2 atas info ni.. nak2 idung aku yg ala2 kembang ni kan.. leh ku ty nanti...

bilalah aku dapt gi kelas ko kan kak...

Softtouch [Hanim] said...

cantiknya anak dara akak....maknya tukang makeup harus anak2 meletup.teringin jgk nk kak ai makeup kan....:)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

cun cun anakmu k ai :)

Azueriena Norash said...

waaaahh itu macam kaa mau kasik mancungg..aii likeeee it...ahakk...ahakkk

MamaBatrice said...

wah
thanks kak...i like
lepas nie leh ler mancung kan hidung ku nie...auw!

eh..anak ker..bukan adik erkrk!
he he he he...

aku suka arr ko blend kaler eyeshadow tu kak...cantik and smooth jerrr

Nur Syafawati said...

cian la along..jadi mangsa kerakusan mama dia!!!!kahhh...amek ko..semua skali ko make up kan..suke la dorang kan???lepas make up tu keluar x? ke melepek je kat umah???kahhh

A.I said...

CIKLINN,
DH LAMA KAU SEBUT NK JOIN KELAS MEKAP ;P JOM LA WEI..

HANIM,
MEH SNI TADAH MUKA AKU TEPEKKAN! haha

TINIE,
DAH MAK DIA CUN..ANAK PON MUSTI LA CUN JUGAK. kahhhhhhhhhhhh

AZUE,
U LIKE? I LIKE IT TOO. lalalala

ZANA,
SOK G OPIS HARUS IDONG KAU MANCONG! haha..err..TU BUKAN ADIK, TU KAWAN LA ;P AKU MEKAPKAN BIASA2 JE SI ALONG TU. MMG KALAU MEKAP NI YG PENTING SEKALI CARA KITA BLEND :)

SYAPAK,
ALONG LA YG PALING BENGANG. DPT VERANGAN DLM 10 MINIT JE. PASTU KENE CUCI MEKAP AMIK AIR SEMAYANG! kahhhhhhhhhhhh

el said...

sape si idung kemek tu aiii..jenuhhh ai

thx for sharing...hahahaha
kemain along..mmg betul takut2 nti org lain kata..ni anak2 awak ke (tuju kt along...) hahahaha

kakngah said...

ko saja jek kan sabotaj BB..

nome said...

cantek sungguh along lepas di make over...seyes x nampak cam anak ko pun...nampak cam rakan sebaya gitew...keh keh keh..

si adik dan baby pun sama make up ek...comel la anak2 ko nih....

A.I said...

EL,
NTAH SAPA LA SI IDONG KEMEK TU KAN? ADA LG SORANG X TIMBUL2 NI. MANA LA DIA. LPS BRANAK NI LEH LA TRY TEPEK KT IDONG. BERGAYA DI DALAM PANTANG KONSEPNYA. kahhhh. NI KALAU ALONG BACA, MUSTI DIA SENTAP. TETIBA JADI MAK HAYAMS KAN. ekekeke

KAKNGAH,
AKU X SABOTAJ NGAH. DIA MMG TAKMO KALER LEN. NK KALER BEN10 JUGAK ;P

NOME,
MUKA ALONG NI MMG MATANG. LELAGI BILA MEKAP GINI. hehe..BEBUDAK TU MMG SIBOK BILA AKU CUCI KOTAK MEKAP. MEMASING DOK MENGADAP..isk

erienz said...

cantiknye...

MUMMY ILA said...

cantik serupa mama dia, lembut seperti abahnye :)

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Mari Mari Masuk Kelas Make up Bersama CINTA ALIAH <<<<< Lalalalalalalalalala

A.I said...

ERIENZ,
YE, CANTEK MCM MAMA DIA. kahhhhh

ILA,
haha..PANDAI KAU COMBINEKAN YE ;)

AJ,
AYOHHHHHHHHHHHHHHHH!

klik klik (^_^)