28.1.11

::PEROMPAK DURJANA!!::



MLM kelmarin aku dpt call dari Sam (adik) bgtau umah dia kene masok pencuri. Terkejut aku! Umah tkt atas pon kene pecah jugak (townhouse). Abis 3 bijik laptop + pc tools + cd software, tabong & barang kemas kene sapu. Sian sgt kt Sam. Abis brg2 dia sume. Adik aku ni keje opis ngan aku. Tp dia ada side income..wat bisnes jual laptop, jual brg2 pc, repair apa bagai.

Mujurlah dowang selamat, sbb pencuri tu masok time xde org kt umah. Dan yg paling mengejutkan tu, pencuri tu tercicir sebotol kecik 'klimaks spray'!! Ya Allah...kowang bayangkanlah kalau time dia pecah masok umah tu adik ipar aku si CT + anak dara dia, Anis ada kt umah? =( utk apa si setan tu bwk spray tu? giler lah!!! adoiiiiiii..mintak dijauhkan la. isk

Aku anak branak, Datin Biah, Iena + AJ g lawat dowang mlm tu jugak. Yelah, time2 gini la kita kene bg kata2 semangat. Musti dowang trauma ngan apa yg dah jadi. Kepada Sam + CT, semoga kowang tabahkan hati ye. Aku doakan yg terbaek utk kowang...amin..






18 comments:

Shima Md. Zahar said...

Ya Allah kak.. takutnyaa dengar.. 'klimaks spray'..tu.. vonggok tul aarrrr.. perompak tu....

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Memang durjana itu Prompak......nasib sam & co xde pe2 .... tak senang la hidup prompak tu .....Choiiiiiiii
*Wondering ??? what is KLimaks Spray? Mak Hayam :)

saveme_zero said...

mmg setan perompak ni! tapi dalam masa yg sama,syukur sgt²..ct & keluarga takde apa. aku yg dengar ni pun mcm trauma. nak² laki takde kat rumah kan,nasib la jiran sebelah aku sentiasa ada. hari tu aku dah mintak no tel dia. incase apa² hal senang skit.

saveme_zero said...

aj- klimaks spray tu..nak kasi batang dia naik ler!! kot² ada perempuan time tu. mmg setan iblis perompak ni,berniat nak rogol sekali agaknya. terjunam la ko tengah² jalanraya tu. marah tol aku!!!

kak long said...

sial punya perompak!
nak merompak,merompak la...ni nk merogol sekali...!
binatang buas betul laaaa..!

el said...

weiiiiiiiiii giler arrrrr
spray tu...seriau aku
huhuhu scarynye
alhamdulilah lah ms tu depa xde kt umah...

kakngah said...

eerrr!!!
ngeri ah.. syukur xder org kt rmh huhuhu!!
dh buat repot polis ke??

shiori_LA said...

ermm memang menakutkan la tak dapat bayangkan kalau dorang ada kt rumah kan Ai...Alhamdulillah dorang tak apa2 yg penting nyawa selamat kan...

A.I said...

YEAYYYYYYYY!! DAH ADA TENET KT OPIS ;) hehe

TULER KAN? BAHAYA LA SKANG NI. RISAU AKU. huhuhu...

nome said...

bahya! bahya! nauzubillah...alhamdulillah mereka semua selamat...lega disitu...

ferompak2 sekarang jenis bran mati! mmg coiii la!!!!

Yours Truly said...

alamak ngerinya!!!!! alhamdulillah family you ok...

Zakilah said...

ya allah..takutnyer...pagi tadi pun saya ada dgr berita yang malam tadi rumah org kena pecah masa diorang kuar gi makan malam...mesti dah lama diorang aim dah...

takutnyerr

Marina Monroe said...

Salam Ai, sedih dgn berita ni, Alhamdulillah, Sam dan keluarga tak aper2. Buatlah kenduri kecil2an doa selamat dan tolak bala.
Takutlah...zaman sekarang nih, macam2..

ieda said...

mujur takdak sapa kat rumah.depa ni mmg suka buat keja 2 in 1 gini....tak ingat dosa sungguh.

shah-ila-ain said...

seramm betul dgr...aduhhhhh..dimana2 sudah tidak selamat..ape pun banyak2 lah kita berdoa mohon perlindungan dr Allah...amin....

mAmAbuDaK said...

O_O'...aku knal spray ridsect je...

deaf-angel said...

Aku takkan paham manusia rompak masuk rumah orang, rape, etc..

nak duit kerja la.
kalo satu kerja tak cukup buat lah dua kerja..
kerja la, bukan susah pun kerja..cukup bulan dapat gaji.

orang2 tak merompak, bila mati pun dah mesti dahsyat kena soal jawab, apa lagi orang merompak.

@e_da said...

takut lak dgr...jahat tul la manusia skrg lg teruk dr iblis!!

klik klik (^_^)