10.1.11

::SAMBUT BESTDAY SMBL BERGATHERING::


DAH lama rasanya x lepak2 kt tepi sungai ngan adik bradik. Kebetulan pulak smalam bestday Angah, makanya aku pon buat le plan. Kengkononnya mini gathering le. Sume adik bradik join & of course datin biah pon ikot skali. Memula tu Abg Long kata x dpt nk join sbb hntr anak dia ke asrama. Tup2 masa kami tgh sibok menyelam tipu je, dia sefamily muncul kt sana. hohoho...mmg best! Cukup gak korum akhirnya (^_^)

Eh, lupa lak nk bgtau tmpt. Kami bersantai kt The Wood Resort, Ulu Yam. huiii..nama bukan main hebat lagik. Walhal kami sewa pondok je. 2 pondok RM20. Disponser oleh Iena. hehe..mekaseh ye. (org kt tmpt ni byk hantu. sib bek x jmp smalam. ngeeee) Kami wat potluck + BBQ. Ayoyo..sori le adik beradikku semua, udang kecik tu abg kaman bwk dr store. xde yg besar2. Len kali, kita beli yg beso2 ye. Ralat gak sebenornya ni. Sian kt Ayoi, verangan nk mkn daging. Yg aku pon ntah nape x beli. Walhal aku pon suka gak mkn daging. huhuhu...sori ye lalink buchuk. Sok kau suh la datin biah bakarkan daging separoh masak kau tu. hehe...


kek Angah
(patong tu pon cam dia gak..siap pegang buku. cerdik ;) )


ni kek BB
Sian dia, jenoh aku carik patong ben10 yg besar, x jmp.
time xmo beli ada lak jual berlambak2. huh!


tp patong ni pon cute gak.
rupa dia pon sama cam BB.
kene la ngan konsep..ada botol susu tu ha.
ekekekeke


mari kita nyanyi!!
hepi bestday 2 u..hepi bestday 2 u..


uncle geram nk potong kek ke tu? hehe







Along Dillah + Along Qiqin


mak & anak celah kangkangnya, ayoi


serius membincangkan cara menghidupkan api ;P
akhirnya, hanya pezal yg berjaya. bravo!!


caramel terbaek dari CT!
sedapppp


sambal ikan bilis terangkat bontot datin biah


sup sayor iena satu tong - pakej mkn malam skali
(pakat tapau reramai)
sedap ooo, memacam ada dlm itu sop :)


Cik CT Kecut (dh slim) + Ai Ronggeng


laki bini gigih membakar,
sementara penunggu sungai tunggu nk cop ayam (anis)
ekekeke


Ya Rabbi!
kebulur beno anak branak ni..isk



si kembo AJ + Ayoi
sian ayoi, merajuk x dpt mkn daging ;P
xpe, tunggu ujung bulan ni kita mkn smp lobam bontot ye..
lalalala..


tukar turn pulak,
menantu botak + mak mentua


dah mcm kedai runcit!


main la kowang smp kecut!!


udang jari kelingking + sotong yg disponsor oleh kaman.
ngeeeeeee



nyam nyam nyam


Datin Biah yg gigih!
org suruh dia duduk rehat, dia sibok nk membakar ;P




wahhhhh..ini sudah baek.
siap bukak service mencuci rambut!
haha..


oit! curik makanan ye??


ni lagi sekor toyol botak.
makannnnnn aje!


ek elehhh...merajuk la tu. huh.


gosip apa la tu..




toyol botak dari nilai baru sampai, trus terjun sungai ;P


kencing ke bang?
hehe..dia memancing tu.
kowang jgn x caye, byk giler ikan kt situ.
dah le x takut kt org.
bila campak roti, berebut2 dia dtg mkn :)


Abg Long + Sam tgh sibok memancing..(kengkonon la)


ntah apa la yg dimenongkan akak ipo aku tu..


ikan yg berjaya abg long tangkap.
tp aku ngan mak mekak2 soh lepaskan balik.
sian dowang..


AJ + Ayoi + Sam + Kaman + Abg Long
(sesi pengenalan katanya)


amboiiii biah..
relax sungguh! ;)
kt area tu kami anak branak je.
org len takde, best sungguh!

dah, jom blk umah..
kul 8:30 aku dah selamat berlayar kt atas katil.
x larat sungguh badan aku.
takde napsu lgsg nk tgk AJL tu.
nnt le kendian hari aku tgk blk ulangan kt website TV3 tu..


bangun pg td tgk ada hadiah atas meja.
Ema bagi pada BB + Angah.
alahaiii...ingat gak dia kt bestday anak aku..


pandai tol dia belikan utk BB ;)
sepasang baju tido gambo kete.
dia ckp x abis2 ngan ben10.
beli gmbr lain la pulak..hehe


ni pulak sah2 utk angah.
suka bukan main lagi dia.
mmg dh lama dia mintak baju ni,
tp aku x jmp carik.
rezeki angah :)

Mekaseh gak kt Auntie + Paksu yg bagi duit hadiah tu ye. Memula ingat nk belikan apa2 menan utk dowang, tp bila aku pikir2kan baik aku belikan kain nk wat baju blk kelantan masa nikah paksu AJ tu nnt. Sangat berbaloi2. heh heh..






19 comments:

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

kak...bestnte tempat tu..cam tak ramai je kan...

kak..camane leh kurus kak CT tu kak..hehe
apakah rahsianye.

eh..lupa lak..Happy belated bufday tuk anak2 akak tu...hehee

A.I said...

FIEZA,
MMG XDE ORG LEN LGSG KT PORT KITAORG TU. YG ADA PON JEJAUH. MMG BEST LA..hehe.. AKU X TAU LA CAMNE DIA BLEH JD KUWUS GITU. MINUM JUSMATE KOT ;P

makdara TERdiva said...

hy AI..selamat tahun baru 2011..

wowwwwww! bestnye berpiknik ramai2..jeles wa!..hiks!

hepi belated befday 2 them..semoga menjadi anak yg taat :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

amboi bestnya.....

tengok rupa kek tu macam sayang plak nak makan hehe

TERKINI: JOM KEMBALI KE ZAMAN KANAK-KANAK

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Meriah uolzzzzzzzz......nasib tak panggang skali ulat gonggok gergasi tu kan mak hayam :p

Softtouch [Hanim] said...

bestnya kak ai....meriah..yg lg best xde org..family akak je...

A.I said...

MAK DARA TERDIVA,
EPI NEW YEAR MY PREN :)
KAU GI LE PIKNIK KT TEPI SG TU. BEST oo RELAX2 GITU..MACAH ATAS DOA UTK SI ANGAH + BEN10 :)

GKSB,
PATONG TU BOLEH CABUT LE. BUAT PERHIASAN KT MEJA KOMPUTER. hehe..

AJ,
TULER WEI. KNGAH LUPA NK SNAP GMBR LIPAN TU. ABG KAMAN DAH CAMPAK DIA JEJAUH. KALAU X, MAU AKU MKN CAM FEAR FACTOR!

HANIM,
MMG BEST GILER XDE ORG LAIN. KECOH TMPT TU NGAN SORE KAMI. heh heh

Eye_nee said...

Sronok aku tgk kuarga ko ni Ai...dapat jer berkumpul selalu..lepas gak windu aku kat ayoi sewel tu....ko kirim salam akk kat dia yer....

Bibu said...

bestnye BBQ lagi.hepi belated ye bb n angah!

nome said...

happy birthday to both of you angah and baby...semoga membesar menjadi anak2 yg solehah dan cerdik pandai...

korang ni mmg meriah gilak kalau kumpul ramai2...i loikeeee!!! leh rasa tempias keseronokan korang semua...cayaklah!

deaf-angel said...

amboi meriahnye makanan korang haha

hapi besday again to two of your little girls

ieda said...

rajin uols lepak2 sesama family..best kan dapat yg se geng..
happy birthday to anak2 berdua.

A.I said...

EYE_NEE,
hehe..INSYAALLAH KAK. AKAN AKU KIRIMKAN SALAM KAU UTK SI SEWEL TU. MLM NI DIA DTG RAWANG, NK TIDO CELAH KANGKANG MAK ;)

BIBU,
MMG BEST, LG MERIAH BILA RERAMAI GITU :)

NOME,
AMIN..MEKASEH ATAS DOA TU :)
ALA NOME, KAU PON SAMA GAK KAN? BILA DPT BERKUMPUL MMG BOLEH ROBOH BUMBUNG UMAH! hahaha

DEAF-ANGLE,
MMG SEDAPPPPPP ;)

IEDA,
KTAORG SEFAMILY NI MMG SEKEPALA KAK. MEMASING 'SENGET'. miahahaha

Mama Herda said...

ya Allah...sedapnyeeee hasil bakar-bakaran ko tu weiiiii...sonoknyeeeee ramai2..

Fiza Nordin said...

aku yg ketinggalan...

epi belated besday utk angah & bb... moga jd anak yg soleh,cerdik & sihat...segala doa kebaikkan mengiringi kalian berdua... :D

CathJ said...

ini lah picnic sebenar... best nyerrr... and comeiii nya cake....

lapar lah pulak tengok kat bbq....

aduh.... time utk makan lah nampak nya.. ;-p

Ibu n Abah said...

Ai..
memang seronok kan bila berkumpul adik beradik macam tu... kami dah lama juga tak berkumpul ramai2 mecamtu...
Nampak satu jer yang mengancam.. sambal ikan bilis datin biah... aduhai... untunglah Ai masih punya datin biah yg pandai masak...

A.I said...

HER,
SABAR BEBANYAK YE HER. TAHAN TEKAK KAU TU. miahahaha..

BESEN,
MEKASEH ATAS DOA2 TU YE BESEN :) AMIN..

CATHJ,
ALAMAK! ORG MENGANDUNG DAH BUNYI ;P
GI JELAH MKN KT KEDAI. hehe

AKAK,
YE BETOL!! MMG TEPAT SEKALI. SAMBAL MAK LE YG PALING MANTOP. hehe..NI PON INGAT NK MINTAK MAK MASAKKAN LG. heh heh

Anonymous said...

salam akak,

sy ngan kengkawan dlm 15 org khemah kt the wood 1-2 jan br2 ni, tapak khemah kt blkg pondok akak tu ajer. kami semua ni sakit gatal2 kulit lps balik camping. kami semua suspek air situ tak bersih. Nak2 baca entry akak anak2 akak semua cirit birit, sian lak dengar.

chyazl

klik klik (^_^)