31.1.11

::AYAM PENYET::


GILO!! org len dah naik jemu mkn menda ni. Aku baru terhengeh2 nk gi makan. Ni pon si Kak Ngah tu yg bgtau kata kt pekan Rawang ada bukak kedai ayam penyet ni. Lps gi skolah Along Sabtu tu, aku ngan si Kaman gi mencari kedai makan tu. Adoiiiiiiii...sedap tol! Sambal dia paling mantop la. Menitik2 peloh laki aku. Mmg kene la ngan tekak aku ni. Lps ni ingat nk bawak Datin Biah la mkn kt situ. Musti dia suka. Ayam pon guna ayam kampong..best!



duta x berbayar


kaman punye, daging..lembut je :)


ini aku punye.
kitaorg amik yg set punye, 1 set $10 je..


mantop!!


amik kau!!
sampai terbukak baju. kahhhhh..
peloh menitik2 tahan pedas ;P


aku punye sambal abis dulu


ni si kaman punye..
last2 aku bedal!!



sabtu tu mintak datin biah tlg jaga bebudak jap =)



16 comments:

kakngah said...

terjueh bibir abg kaman..
nahan pedas ke??


aku lom try lg nok.. aci tak??? hahahah!! ptg ni nk blk kmpung, blh sggh la.. paw abem.


eh.. hrtu aku mkn combo aym penyet kt teso tabung ank ko tu. rm6.90. blh la.. tp.. tkde la penyet sgt.. ala2 jek...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

lom rasa lg pon kak..adeh..terliur sudahhhh

Softtouch [Hanim] said...

sedap kak...suka jgk ayam penyet nie...

MamaBatrice said...

aduh kak ai
sejuk2...pekena nasi ayam penyet nikmatnya lah hai...
sambal plak yg tahap boleh kena cirit punya pedasnya..fuh!

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

sile angkut saye sekali ke AYAM PENYET itu ... terime kasih :)

||aLeaSaRa|| said...

kite pun br je mkn br2 ni.ni kat office tgh demam,kalau layan sambal tu mesti terus sembuhlah he3...

nome said...

tangkap leleh seh! sure rasa nak repeat mkn situ...kan? :D

Hanis Azla said...

mmg sedap ayam penyet ni.. anak2 pun dah tak layan kfc skrg ni.. manjang request ayam penyet aje.. he..he..

A.I said...

KAKNGAH,
haha..DIA MMG KENE TAHAN PEDAS SBB TEKAK AKU MMG BLEH TERIMA YG PEDAS JE. DIA KENE FOLLOW! ;P elehhh..RUPANYA KAU PON BLOM PEGI LG YE NGAH? GI LE..SEDAP WEI. TULANG DIA PON BLEH TELAN. RANGUP! :)

FIEZA,
GI CECEPAT RASA. SEDAP WOOOO!

HANIM,
BARU NI AKU DPT RASA. MMG SEDAP!

ZANNA,
KAN? SAMBAL DIA YG TERMANTOP TU. AYAM DIA PON LAZAT.. =)

AJ,
ITU HARUS UOLLS!! (^_^)

ALEASARA,
HA..APELAGI? MMG SAMBAL TU UBAT DEMAM TAU. haha

NOME,
BETOL BETOL BETOL! =)

HANIS AZLA,
TULER..MMG SEDAP GILOS!

kathy jem said...

meleleh tngk tngk ayam penyet tu...

CathJ said...

1 of my fav jugak... ada sekali tu...setiap hari makan kat kedai ayam penyet ni... tapi sayang dah tutup kat sini... -_-

A.I said...

KATHY,
G AJAK LAKI KAU MKN AYAM PENYET ;)

CATHJ,
ALAHAI...SIANNYE DIA. G LE CARI KT TMPT LAIN KOT2 ADA :)

el said...

fuhyooooo sedap aku tgk ayam penyet tu...

ieda said...

aiseehhh...tersilap terjah...perut tgh lapaq teramat nih..

kak ina kl (1) said...

memang sodap sambal ayam penyet ni tapi tak berani nak makan bebanyak..kang ashik masuk toilet ajer.
semuga along berjaya dalam peperiksaan upsr nanti yer.

alahai aii..kesiannya..dah tak leh makan itu dan ini..kenalah berpantang walaupun tak bersalin. apa nak buat..sabar ajerlah kan. semuga kesihatan kamu stabil sentiasa.

Bibu said...

mmg sambal de tu mane2 pegi pedas meletop!kat area umah aku ayam penyet JJKC tu. aku dah taw cane nak wat sambal de ngeh2

klik klik (^_^)