31.1.11

::AYAM PENYET::

16 PENGOMEN

GILO!! org len dah naik jemu mkn menda ni. Aku baru terhengeh2 nk gi makan. Ni pon si Kak Ngah tu yg bgtau kata kt pekan Rawang ada bukak kedai ayam penyet ni. Lps gi skolah Along Sabtu tu, aku ngan si Kaman gi mencari kedai makan tu. Adoiiiiiiii...sedap tol! Sambal dia paling mantop la. Menitik2 peloh laki aku. Mmg kene la ngan tekak aku ni. Lps ni ingat nk bawak Datin Biah la mkn kt situ. Musti dia suka. Ayam pon guna ayam kampong..best!



duta x berbayar


kaman punye, daging..lembut je :)


ini aku punye.
kitaorg amik yg set punye, 1 set $10 je..


mantop!!


amik kau!!
sampai terbukak baju. kahhhhh..
peloh menitik2 tahan pedas ;P


aku punye sambal abis dulu


ni si kaman punye..
last2 aku bedal!!



sabtu tu mintak datin biah tlg jaga bebudak jap =)



::MAJLIS RESTU ILMU UPSR::

6 PENGOMEN



HOHOHO...
makin nebes lak aku rasa. Mcm x caye tahun ni anak aku dh nk amik UPSR. Biasa mmg gini la kan? makpak yg over gabra dari student tu sendiri. Adohaiiii..

Along, mama + abah doakan yg terbaek utk awak. Semoga Along lebih berusaha utk dptkan keputusan yg cemerlang. Good luck + keep it up ok..lebiu..muahhhhhhhhh!!







30.1.11

::HARI BASAH::

10 PENGOMEN


HUJAN sepanjang hari!!
Tp sempat gak bergathering kt Lake Garden pepagi buta tadi. W/pon dpt berlonggok dlm pondok je, tp tetap meriah! hahaha...blk ngemas umah jap, pastu anak branak membungkang!! ha...layannnnn. Mlm ni musti sejuk smp ke tulang. Kasot skolah anak2 aku sume x kering. How?? huhuhu





28.1.11

::PENDERAAN KAKI::

18 PENGOMEN
SEUMUR idop aku, ini le kali pertama aku pakai kasut tinggi melangut! Paling tinggi sebelom ni pon setakat 2 inci. Biasa dtg opis pakai sandle aje ;P Thn lps kan aku tingin nk pakai boot. Tp smp skang ni x beli2 pon lagik (bukan boot paras lutut tu, paras buku lali je la). Tup2 haritu aku berkenan lak ngan kasut tinggi. Tp ala2 ganaz punye la. Aku try, rasa cam boleh je pakai. Apelagi, aku sambar le! hohoho...xcited lebih dow. Tinggi giler bila aku sarong. Jalan pon kene ala2 cat walk gitu. Aku mmg x biasa. Kalau si Iena tu takat tinggi gini, bleh berlari lagik! huiii...naya uolls! yg ni aku pakai pon memula tu ok lg. Tp time abis dinner tu nk ke tmpt parking, menitik2 peloh betina aku tahan sakit! adoiiii...nk bergaya punye pasal ;P

Aku sebenornya x leh pakai tinggi sgt sbb kaki aku senang krem. Sib bek la mlm dinner haritu x kene. Tu sbb biasa aku sarong sandle je. hehe..


Opera, One Utama


kotak kasot ni besar dari biasa tau


nah, amik kau!!


tumit dia 4.5" / 5"
-patah pinggang mak!


KOJOL!!!!







::PEROMPAK DURJANA!!::

18 PENGOMEN


MLM kelmarin aku dpt call dari Sam (adik) bgtau umah dia kene masok pencuri. Terkejut aku! Umah tkt atas pon kene pecah jugak (townhouse). Abis 3 bijik laptop + pc tools + cd software, tabong & barang kemas kene sapu. Sian sgt kt Sam. Abis brg2 dia sume. Adik aku ni keje opis ngan aku. Tp dia ada side income..wat bisnes jual laptop, jual brg2 pc, repair apa bagai.

Mujurlah dowang selamat, sbb pencuri tu masok time xde org kt umah. Dan yg paling mengejutkan tu, pencuri tu tercicir sebotol kecik 'klimaks spray'!! Ya Allah...kowang bayangkanlah kalau time dia pecah masok umah tu adik ipar aku si CT + anak dara dia, Anis ada kt umah? =( utk apa si setan tu bwk spray tu? giler lah!!! adoiiiiiii..mintak dijauhkan la. isk

Aku anak branak, Datin Biah, Iena + AJ g lawat dowang mlm tu jugak. Yelah, time2 gini la kita kene bg kata2 semangat. Musti dowang trauma ngan apa yg dah jadi. Kepada Sam + CT, semoga kowang tabahkan hati ye. Aku doakan yg terbaek utk kowang...amin..






27.1.11

::TING TONG::

3 PENGOMEN
NGEEEEEEEEEEEEEE...

MEKASEH atas segala kata nasihat + doa2 dari kowang tu ye. SAYANG SGT NGAN KOWANG SUME. Kowang jgn risau. Skang ni pemakanan aku dipantau ketat oleh Mr. Wonderpet, Kaman. hehe. Dating smalam mkn mee hailam pon dia korek2 isi keluar, nk cek yg mana aku x bleh telan, yg mana bleh telan. hohoho. Jenoh gak gitu. Siap pegang list lagik ;P over tau!

Buat pengetahuan kowang, opis aku skang ni dah TERPUTUS HUBUNGAN NGAN DONIA LUAR sbb renovation tu. No tenet + no line tepon + no fax line! ha...azab uolls! sib bek esok last keje. Isnin nnt dah sibok nk berpindah ke bawah. Payah gak nk mencantekkan opis ni ye. isk..

So, entry esok aku siap2 auto publishkan dari mlm ni ye. Sib bek semalam dah transfer gmbr kt draft ;P Sangap gak la aku kt opis tu. Dah le payah, nk fax document pon x boleh. Nak wat keje smbl tgk tv pon x boleh. Adoiiiiiii...

K, mlm esok kita jmp lagi ye..daaaaaaaaaaaa. ai lebiu all! muahhhhhhhhhhh





26.1.11

::RESIGN JADI HANTU RAYA::

24 PENGOMEN

TADI
g spital lagik. ayoyo, result darah mgg lepas x cantek la uolls. Sume max! protein 4+, darah pon 3+. Doc suggest nk tebuk buah dada eh, buah pinggang aku lagik. Buat masa ni w/pon kidney aku dah rosak, tp still stabil lg. X tau la bila dowang nk buat biopsi tu. Bulan 3 ni nnt baru tau. udah le result kencing masih terok gitu, kolestrol aku pon naik mendadak! Doc risau aku kene strok/jantung tersumbat.

So, skang ni doc kasi aku DIET yg wajib aku ikot. Dh x bleh makan sembarangan. Kene exercise apa bagai. Huwaaaaaaaaaa!! dah x bleh nk ratah telor, dah x bleh nk mkn bontot ayam, dh x bleh nk mkn organ2 lagi. sob sob sob. Eh, boleh aje. Tp rasa2 jelah. Dah x bleh nk bedal cam sebelom ni. Ayoyo..abis la aku. Kene resign jadi hantu raya la gamaknya. huhuhu.. Takpelah, ikot jelah. (pestime nk dengar kata doc ;P padan muka aku!)



bekalan gegula sementara nk jmp doc lagi..


tambah dos ubat kolestrol


dpt mc, td masok gak opis.
harini ada cleaning job.
bleh exercise skit.
lgpon terisi skit jiwa raga aku yg agak gundah gulana ni..huhu
tp jap lg nk balik awal la..


pestime aku riakkan status aku kt sni.
heh heh

(berat tu paling tinggi dlm hidup aku tau.
Penah berat 50kg pon ms aku mkn steroid + masa aku bunting aje.
ha skang...amik!)


nampak tu? kene follow diet yg dia kasi.
hohoho






24.1.11

::BERLONGGOK NGAN SEPUPU SEPAPAT::

9 PENGOMEN
AHAD haritu sepupu aku ada buat mkn2 sempena bestday laki dia. Kagom mak! umur dah 34 pon buat bestday party lagik ;) Cam biasalah, bila dpt berlonggok gitu, kompom MERIAH! haha..



Lps bersesat barat, sampai2 je terus capai pinggan.
kebulur!!


penoh 1 meja anak branak aku ;)


kambeng terbaek :)


putu world pon ada..sedappp



Iena bercamwore ;P
kau beli la camera na oiii..
pastu bleh bergambar anak branak smp lobam. haha


mak tgh bergosipin ngan sedaramara ;P


anak2 buah aku
KN + Nisa


aku + tuan umah, Tuty ;)


adik aku, Iena + Pezal


the mak2 daras ;)
kalau kowang nk tau, yg baju kuning ujung tu dulu anak murid aku tau.
skang dah mcm nk sebaya je kan? ahak..
tu anak buah aku,
kebetulan ms mengajar kt SMKDE dulu, dia jd anak murid aku.
skang ni pon dh ramai anak murid aku yg dah beranak pinak.
kelesssssssssss! haha

(jgn x caye, aku adalah cikgu paling garang kt sana dulu! haha)


aku + iena + pezal + datin biah
lebiu mak!!


kak mai sampai cebek2 molot dengar aku mengebang..
kahhhhhhhhhhh!


kembar! lalalala


sepupu sepapat


laki aku cam biasa gak la, ringan tulang.
dia kan Wonderpet! haha


Allah selamatkan kamu..
Iskandar Zulkarnain, 34th ;)


wonderpet tgh suap anak2 kucing mkn kek ;)


2 mak diva,
Datin Biah + Ayong
(ayong tu sebenarnya pangkat kakak sedara ngan aku)
anak2 dia sebaya je ngan aku ;)


cayunk kowang!


Carina (anak Ayong) + mak sedaranya yg kepoh!! haha


kete ekzos kt depan.
kau ado???
ni kete si Is, dia guna utk drag kat litar ;)


bubyeeeeeeeee!!!
(sebenarnya time ni dah berkali2 bubye,
tp x jln pon lg. sambong borak la, sambong bergosip la)



lps ni kita smbg gosip kt umah org len lak.
nnt aku sambung hapdet ye..hehe



klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei