17.12.09

::BABI HALAL DLM 360::


Kes Megi BABI HALAL yg aku pernah criter aritu kuar dlm rancangan 360 mlm tadi. Amik kau! Mmg memana tempat pon (nak2 lagi pasaraya beso2 cam Giant, Tesco) dowang longgokkan ngan megi2 yg biasa kita makan tu rupanya. Mcmana tak selamba je dowang camporkan? rupanya Akta Halal makanan baru dowang usulkan masa budget 2009 dulu. Dah le tu, blom pon lg dikuatkuasakan. Sedang dlm perbincangan utk dipercepatkan akta tu..ish. Merisau gak. Kalau org yg tak tau makna nama2 makanan tu harus cuba beli & makan kan? macam aku ni mmg suka sgt le makan benda2 pelik ni. Tp sib bek la ada benda2 yg aku tau maknanya. Cth cam makanan jepon. Ada yg kita x bleh makan, walaupon minatang tu seafood sbb dowang suka camporkan ngan wine jopun. Dah tentu2 wine tu haram. Nak makan seafood skang ni pon kene telek2 dulu..haihhh..



Logo HALAL yg bukan dikeluarkan oleh Jakim


megi yg sama!


Ni masa konvensyen aritu.
(makanan disediakan oleh chef Islam)

Dowang perkenalkan Bak Kut Teh halal.

Actually yg ni dowang gunakan daging ayam.

Sepatutnya dipanggil Chi Kut Teh,

Tp tetap nk kekalkan berkataan Bak Kut Teh.

euwwwwwwwwww!!





11 comments:

iedaLUVsham said...

geli aku kak weh!! kembang tekak ku! bahaya tu..!!!

el said...

sng je depa nak cari untung..pas2 memperbodohkan org islam...
saman je syarikat tu...badigol betul

~~ciklinn~~ said...

ha kak..aku pun pernah gak jumpa..... hishh sgt kembang tekak aku tau..lagi satu kat tmpt makanan bertinn mmg ada gak dorang campor...

yg kelakar kan..kat mana yerk aku nampak 50% halal.. hahhahaha

iena said...

bahaya ekk.. kekadang kiter tak perasan

nome said...

penyapu kan...letak megi cap babi kat rak2 halal...pastu letak logo halal lak tu...setan tol..lekat kat dinding sorang2 baru tau...

ayoi said...

kak ngah BBQ tu pon babi gak ke?...*pecut*

ai said...

IEDA,
MMG KEMBANG...eeeee NGERI!

EL,
MMG BONGOKKK!

CIKLINN,
HOH??? 50% HALAL?! BONGOKKKKK..wakakakakakaka

IENA,
TULER WEI..DAH LE DIA CAMPORKAN SKALI.

NOME,
KITA PASAKKAN JE KOTE DOWANG! PUAS ATI!

AYOI,
KAU NK KENE TUNJAL PALE NGAN AKU KE YOI????

☆ lieya latif ☆ said...

kak ko lagi laju kak....ko dah kuar kan dulu...tv3 baru nak citer hik hik hik.....

semoga kite umat islam terhindar dari sume anasir2 jahat ni kan kak

ai said...

LIEYA,
KALAH PAPPARAZZI YE? muahahahaha..TULER, MINTAK DIJAUHKAN LA DARI KITA KAN? HUHUHU

MUMMY ILA said...

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeyeeeeeeeeeekkk..nasib la aku ni jenis x suka makan meegi instant ni.

ai said...

ILA,
YEEEEEEEEEEKKKKKK!

klik klik (^_^)