2.12.09

::CILAKAK BETOL!!!::


BALIK smalam tekejut ala2 berok vouge aku masa nk gi amik kete aku parking kat dlm Centremart yg dah mampos takde org niaga tu! Bukan main besar dia rantai pagar tu. Ada plak budak lelaki 2 org gaya cam samseng tunggu kt dlm. Memula aku ingat org nk tarik kete ke apa. Tp cam pelik gak nape sampai berkunci plak pagar. Dah la banyak kete park kt dlm nu. Aku ngan muka takde perasaan panggil la bebudak tu kt pagar.


"nape kowang lock pagar ni? camne akak nk masok amik kete?"


"sori la kak...(eh, baik budi bahasa rupanya budak samseng ni), ni bos kami yg soh lock. Sbb ada kete yg parking sesuka ati. Ganggu kete lain."


"la..!! sebab tu ke? abistu, cam akak ni camne? bukan salah akak pon. Cuba kau tengok kete kaler maroon tu. Elok je akak park dik."

"terpaksa la kak. Akak kene pusing ikot sana. sori ye kak" (smbil tunjuk ngan tangan dia. mcm le aku tak tau nk ikut jln mana. tp jaoh nk mampos ok!! dah le ujan renyai2)


"adoi!!! org len punye pasal, org lain plak jadik mangsa! haih!"

"dah la long, jom la kita jalan...terpaksa la kita pusing jauh nk amik kete. adoihai..." - jalan la aku anak branak.


Oh ye! skang ni along dah selamat sampai kt Melaka. Kebetulan mlm td abg kaman gi hantar pelamin ngan AJ utk wedding minggu ni kat sana, cicirkan trus along kt umah mak.


nampak tak? punyelah jaoh aku kene pusing!
walhal dekat je pagar tu ngan opis aku. biasa aku park kete kat bawah opis aku ni je. tp sbb semalam kan aku kuar tghari tu. kompom la blk tu payah nk dpt park tmpt biasa balik. dah le kat bawah opis aku ni tengah sibok ada shooting (pandai tul datuk yusof haslam ni, bajet baik punye! shooting pon dkt opis dia aje! :P) Tu sbb aku park kete kat dlm Centermart tu. Haih!!! Cilakak tol la!!





13 comments:

♥Azie♥ said...

sabar akak....hehehe

FaizAmYAirieL said...

kalau ko ade perot yg boyot cam aku kan kak ai sure diorg kasi ko jalan pintas punyee..ekekeke..

Shahrin said...

sabor jer la... kadang2 kan tensen pasal orang laen kita pulak yg kena....

ShaZila said...

x pe kak....ko exercise sikit...maintainkan tang2 mana2 yg lebih tu...

tp kalau jadik kat aku...mahu aku terBAKARR gakkk..

saboo yerkk

eh kak ai, melaka calling2 aku kat bt berendam..leh eratkan siratulrahimm..

ai said...

AZIE,
NI DAH TERLEBEY SABA LE NI..

FAIZA,
TAKDE MANANYA..HARUS KENE PUSING GAK! BESAR OO RANTAI TU. PANJANG PLAK DIA LILIT2. CISS..!

SHAHRIN,
TULER YG PALING AKU TENSION TU! HUH!

SHAZILA,
TANG MANA YG LEBIHNYA? AKU NI DAH MEMANG KEREMPENG! YG LEBIHNYA KT BHG PALA OTAK KOT. TERLEBIH MENTAL! kahhhhhh..
OOO..KAU KT BT BERENDAM (mcm le aku tau ktne :P). OK, ADA REZEKI NNT KITA JUMPA LA YE..

♥ Eda ♥ said...

wakakakakakakakaka..hehe jahatkan aku gelakkan kau... klau aku pon dah carot2 kat situ..fuhhhhh belum sampai opis mekap dah tanggal..camno???

ai said...

EDA,
TULER MEMEK! SAKIT ATI AKU. TP TU MS BALIK KEJE LA..TRUS AKU DEMAM ARINI SBB KENE UJAN! huhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehehe memang cilakak kan orang yang busyuk perangai tue..dah menyusahkan orang lain..

el said...

ko yg jelitawan bak permaisuri pun x leh deme bg masok astaga...berok makyeh tol budak2 tu...

x psl2 ko kena jln pusing 360 darjah eh...fengsan

grow2g3th3r said...

ai.. opis ko nie kat mana ye?

ai said...

PURPLE,
KAU TAU? TU SUME SBB POMPUAN CINA LAKNAT TAU! DIA PARK KETE SESUKA ATI JE! SIALAN!

EL,
CANTEKKAH AKU? CANTEKKAH? KAH..KAH..KAH..

DLA,
AREA OPIS AKU KAT SEBELAH JPJ SETAPAK TU JE. BETOL2 SEBELAH SKOP PRODUCTION...

angah iza said...

knp akak x panjat je pagau tu ?
hehehehehheh :P

ai said...

IZA,
BUKAN AKU TAKMO PANJAT..KANG BEREBETU2 LAK JANTAN NK TOLONG 'HOP' AKU! kahhhhhhhhhh

klik klik (^_^)