16.12.09

::SIB BEK ADA SPARE::


KEJADIAN
petang kelmarin...

laki aku TERprasan ada besi terpacak kat tayar Cik Kia..
Ish, harus la gi tampal.
kang tak pasal2 kempis plak tayar..


minatang ni la yg tercocok tu..


cina w/shop tu ckp tak bleh nk tampal sbb tayar Cik Kia tu dah takde bunga..
kene la ganti tayar lain.
Masalahnya kt kedai tu takde tayar size Cik Kia plak. Adoii!!
Makanya gantikan jelah ngan tayar spare yg sama je botak ngan tayar asal tu..harus lepas ni kene gak beli tayar baru sbb sume dah takde bunga.
BAHAYA ooooo!



gigih tol pomen ni wat keje..
ala, kitaorg gi w/shop kat area umah aku tu je..


sambil kene 'sungkik'
(sbb anak2 aku duk dlm kete masa pomen tu jack cik kia)
sambil anak2 aku makan bolu yg aku beli kt kedai...


makannnnnnnnnnn aje!!


anak-anak ayam sape la dlm reban ni?



- pening pala nk mikir $ beli tayar. Tp dapat yg second pon jadik la..kene tukar 4-4 skali ni..huhuhu






14 comments:

el said...

fuhyooo besau tul besi tu eh
a'ah bahaya tul kalo 4-4 tayar xde bunga..jalan licin basah..huhuhu
heheh samalah nak beli ori x mmpo..beli 2nd pun jdlah kan...

Anonymous. said...

kak ai, beli la yang baru, tapi yang murah sikit yang bukan full rubber tu... kalau tak silap la husband saya pernah cakap... tahan lama sikit daripada tayar 2nd... just sharing my thought :-)

angah iza said...

sedap lak bolu tu...
hehehhe....
tayar tu mcm tau2 je kak ai dpt job panten byk cuti sekolah ni..
dandan lak bocor tayar tu...dandan lak bunga nye habis...
melayang $$$ kak ai...
hehehe

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

ayoooooooooo.......
besor menatang nye...besor le nk bagi makan nyer....lalalalalalalala

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

bahaya tu..
nak tukar 4 4 sekali??
fengsan!
laki aku tak penah beli tayar baru :(

ai said...

EL,
TULER EL, KENE GAK TUKAR. DPT YG SECOND PON BLEH LA. KALU TAK PON AKU TUKAR 2 BIJIK DULU. MANA NK MAMPU! huhuhu

HAIDA,
YG BUKAN FULL RUBBER YEK? NNT AKU TRY TANYE KT LAKI AKU..THANKS LALINK!

IZA,
MMG SEDAP ITU BOLU. AKU DPT MKN SEPAROH JE. YG LEN SUME ANAK AKU BELASAH! ITU LER PSL, TIME2 GINI LE TERPAKSA TUKAR TAYAR. INGAT AKU NK GUNA UTK P'SIAPAN BUKAK SKOLAH ANAK2 HAYAM AKU TU.. huhuhu :(

AJ,
GITU LA GAMAKNYA..sob sob sob..

TINIE,
MMG FENSAN! TP AKU INGAT NK TUKAR 2 BIJIK DULU KOT...

oYa said...

huhuhuh cian cik kia dah bocor..huhuhu takpe cik kia nanti dpt kaki baru hahahahaa

kak ina kl said...

salam ai...adushai parah jugak bila jadi cam ni kan...sabo ajerlah...
tahniah sebab dah jadi mak andam glamour..semuga rezeki kamu bertambah ...

ai said...

OYA,
YELAH KAKI BARU...KERING $$ AKU. DAH LE NK BUKAK SKOLAH NI. huhuhu

KAK INA,
MEKACEH KAK (^_^)

Emy Omar said...

Mai aii kak besar besi tu.Mujur perasan kak. Takpe la kak tukar tayar baru je la tahan lama sikit. Tapi harus la makan besar ongkos nya buk

iena said...

memang besau besi tu kak.. sib baik tak der aper2 kan

kakngah said...

dawai kokot gergasi tu nok...
kalau xdpt tuko 4 skali gus.. bln ni tuko 2 dulu.. bln depn lg 2. blh gak camtu.
giler botak ar tayar ko..

chocolatetarik said...

eh tu bukan obat stapler ke???
kak ai....da tukar url balik yg lama da....www.mummymujid-chocolatetarik.blogspot.com

ai said...

EMY,
IYA BUK! ONGKOSNYA GIMANA YA?? huhuhu

IENA,
TU YG TAK TUNGGU KEMPIS TU..BAIK BERTINDAK CEPAT. BUATNYE KEMPIS KT TGH JLN CAMNE? HARU!

KAKNGAH,
TULER, AKU INGAT PON CAMTU GAK. TUKAR 2 DULU. BLN DPN 2 LAGI..

MUMMYMUJID (ntah apa nama betol kau ni),
MMG STAPLE PON. TP YG GERGASI PUNYE. KERAS! EH, TUKAR PLAK LINK KAU YE...

klik klik (^_^)