10.12.10

::HAIH...::

NTAH la nape skang ni mcm takde bahan nk hapdet blog. huhuhu..mood pon sebenornya tgh swing ni. Tak tau nape. Banyak sgt mikir kot. Beban sangat rasa kepala hotak aku ni. Ngan badan pon x bape nk sihat sgt. Kejap2 kang aku 'shut down'(gelap). Kejap kang aku rasa bergoyang. Meja bergoyang la..dinding bergoyang la. Pening kepala la tu kot. Takkan hantu pulak kan? haih..

Esok ptg aku ada job makeup nikah kt Shah Alam. For sure aku angkut naemah wat teman. AJ takde, gi makeup client kt Penang. Ahad pulak aku angkut mak + naemah + dillah (anak iena) join family day mommies.com kt Sg. Congkak. Aku je dah 9 org! hahaha..dah mcm family day aku anak branak pulak. Tp takpe, ok je..meriah skit sbb tak ramai yg dpt join. Memasing ada hal.

Keperluan skolah bebudak pon skit tak beli lg. Nak kumpul2 duit mekap dulu ;P Aku rasa kene amik cuti hari biasa la. Senang nk beli apa2, takde la berhimpit2. Tmpt biasa aku Hari-Hari & Sakan jelah. Tp ingat nk beli kasut kt Mydin. Thn ni nk beli yg mahal skit la. Bata punye ke. Barbie ke. Tahan lama skit. Sebelom ni aku beli yg $4.90 punye je. Mmg la tahan, x bape nk koyak sgt. Tp tmpt zipzap tu loose. Kejap2 kang tanggal. Sian anak2 aku..Angah pon dh siap request nak kasut sarong, xmo yg zip zap. Buku2 tulis lagi..stationaries lagi..yuran lagi..bla bla bla lagi. 3 org skolah oooo. Mmg kene betul2 manage ni. Sok lusa aku nk listkan dulu mana yg penting kene beli. Senang camtu...Kalau berduit takpe jugak. Gi beli je..tp aku :( huhuhu







8 comments:

kak ina kl (1) said...

kadang beli murah tak tahan lama..baik beli yang ada brand ..tahan lama..cuma kopaklah duit cik abang.

kak long said...

sungai congkak?
bessss...nyerrr..kaklong tahun ni dah 2x gi sana...musti syok bebdk 2 tuh...!

Marina Monroe said...

Itulah jadi mak dan ayah, nak menyekolahkan anak terpaksa berkorban masa dan wang ringgit..
Gitulah tiap2 hujung tahun.

A.I said...

KAK INA,
KOPAK DUIT AI KAK!!

KAK LONG,
KT UMAH NI ADA TEMPLER PARK. NK GAK GI JEJAUH. NK RASA MANDI KT TMPT LAIN PULAK. hehe

AUNTIE NANI,
YE AUNTIE...huhuhu...

Softtouch [Hanim] said...

anak2 nak sekolah mcm tulah kak ai..duit mngalir jer kak ai..sy ni anak br sorang je skolah tu pun br tadika xlah beban sgt..InsyaAlah kak ada rezeki anak2 tu...

deaf said...

budak2 skarang memang pandai bergaya walau untuk pergi sekolah

Lyana said...

huhuhuhu..den pun pasti akan menghadapai situasi yang same cam akk i bile anak2 nak skool nanti..hukhukhuk..

Eta said...

samala kita ai... thn depan 3 org sekolah... mana baju sekolah keb., mana sekolah agama, sek. keb. jadi pengawas dah baju lain... kasut pun lain.. huhu.. nak2 pulak ada anak yg tadika.. huiihhh mak aii.. boleh tahan jugak feesnya kan...
takpe.. berdikit2 ai... aku nih pun baru aje lap peluh kat dahi... alhamdulilah.. dah settle... cuma ada dua tiga buku jek yg takde lagi...dah settle tuh.. legaaa kan aiii...

klik klik (^_^)