16.12.10

::SALAD MELAYU::

NI sume hasil penangan blog 2 branak ni, si Peej & Auntie Nani. Aku penah nampak salad ni kt blog dowang. Nampak sedap je ooo. Ni le pestime aku buat. Mmg best la. Dah le senang, sedap lak tu. Goreng2 aje...



sos tu buat guna cili merah + sos cili + bawang putih +
cuka skit + gula skit + halia skit


nyum nyum


ni pulak nasik yg aku tapau lunch smalam.
daging tetel masak asam pedas.
hohoho..mmg terbaek!







17 comments:

Mommy Prince said...

hoit-hoit... pagi dah wat aku jilat screen.kahhhh

perhhhh..ni harus aku cuba... nampak sedap seh!!! grrr

eLYies said...

kak ai...mengelegak perut aku kak ai...eden ni POSA..huhuhuhuh

mAmAbuDaK said...

aku makan roti kaya je pagi ni...tengok ko punya lauk terus down,,

kak long said...

ko kan tak padan ngn kecik....bukan main ko kuat mencekik kan...!?

A.I said...

NIKI,
BERABOK LIDAH KAU! kahhhhh..BUAT LA. SENANG JE ;)

YIES,
AMPUN MAK HAYAMMMMMMMMM!!

YAM,
miahahaha...ROTI KAYA SODAP ;)

KAK LONG,
BADAN JE KECIK, TANGKI BESO! ;P

☆ lieya latif ☆ said...

ya Allah kak oiiiii.....merusuh usus perut aku tgk tau kak...nampak sedap nie...alah air tangan ko sure kebabom punye laaaa!!

nome said...

terliur seh!!! wajib buat balik kang....simple, mudah dan yg penting senang nak lawas...kahhhhhhh...

peej said...

tgk tajuk je dah rasa, "apesal mcm best". tgk gambar terus meroyan. sedapnyaaa. dah lama x makan macam tu. i wannntttt. sedap gila kan? ratah pun puas hati.

A.I said...

LIEYA,
BUDAK DLM PEWOT TU YG MERUSUH YE? wakakaka

NOME,
MMG SIMPLE. SODAP LAK TU. MAKAN LAK NGAN PARU. perghhhhh!

PEEJ,
MMG BEST LA WEI. X SIA2 AKU BUAT. MMG AKU BYK RATAH JE. PUAS ATI AKU! Haiyoooooo...sudah teringat blk. hohoho

http://norrazariff-momstreasures.blogspot.com/?spref=fb said...

bestnye.............blh try ler nie!!

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

kakngah , mantapnye salad ituuuuu.....nanti wat utk a.mi ek :)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

wahhh...macam sedap je kak..haruss dicuba nih

el said...

salad melayu terbaik hahahaha

A.I said...

NORRA,
TRY LA. SENANG JE. SEDAP LAK TU :)

AJ,
BOLEH AJE..NNT AKU BUATKAN ;)

FIEZA,
YE. SILA COBA! haha

EL,
KANNN...YG PENTING PEPARU TU. SEDAP!

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya kakkkkk....dah lah lapar ni....kak ai saje je tau..

Marina Monroe said...

Sedapkannn...simple dan cepat.
He he he

A.I said...

HANIM,
MMG AKU SENGAJA KASI KAU TERLIUR! miahahaha

AUNTIE NANI,
KANNNNNN? SIMPLE TP SEDAP! lalalala

klik klik (^_^)