15.12.10

::SOPIN BARANG SKOLAH::


WALAUPON kekejungan badan & poket, tp aku lega sesangat bila perkakas skolah bebudak ni dah settle beli. Sebut sopin tu mcm best je kan? hehe. Skang ni tinggal nk byr yuran Angah, Along + BB jelah. Yuran BB yg berat skit tu. Tau2 jelah, yuran tadika ni boleh kalah ngan yuran universiti tau. isk. Tu mmg kompom2 kene tunggu ujung bulan ni.

Isnin haritu aku amik cuti. Senang gi beli barang time weekdays. Takyah nk berebut2. Kebetulan Naemah pon ada, bleh la aku ajak teman. Bleh dia monitor anak2 aku. Takot BB hilang cam haritu. Naya je kang. Adek aku tinggalkan ngan Ema. Kaman lak keje. Dari pagi smp la ke ptg kami berpusing2 kt pekan Rawang tu. Cam biasalah, tmpt aku sopin brg bebudak ni Tesco, Sakan, kedai2 kt pekan Rawang tu je. Tahun ni beli kasot yg mahal skit. Cam thn lps aku belikan kasot yg Rm4.90 tu je. Tahan lama gak tp tmpt zip zap tu yg x tahan. sian anak2 aku pakai kejap2 kang terbukak. Disebabkan thn ni tak beli beg skolah, bleh la aku belikan kasut yg mahal skit ;)

Along punye stationaries aku belikan yg stabilo sxam punye. Elok skit kan. Lg pon tahun dpn dia UPSR. Biar la tulis tu terang. BB + Angah aku campor2kan. Belikan yg kartun + campur ngan pencil 2B. Kaler pon aku belikan yg Luna. Kalau beli yg RM2 punye, kaler dia tak pekat. Dah le tu, bila sharp je patah. Alang2, beli je yg bagus skit. haih...lega skit dah kepala otak aku. Tp poket kering la. Isnin tu je aku berabis RM400. Tu pon brg2 yg aku beli sume dah bercatu. Kalau betol2, mau smp RM500. isk..duit..duit..Tp anak2 punye pasal, Insyaallah rezeki tu ada utk dowang.. :)



sempat posing kt skolah.
elok2 je kami gi isnin tu,
kedai buku baru bukak utk jualan :)


kakak & adik ipar 'berganda'.
KAU ADO??!


gi Tesco + kedai2 kt pekan Rawang
smp ke petang! huhuhu...


BB sronok dpt kasut + stationary Ben10 :)


Adek pon dpt jugak (^_^)


lupa aku nk snap gmbr sume brg2 yg dibeli.
kepala aku dah kejung time tu..isk






24 comments:

F A R Y N said...

akak..
teringat aku masa skolah..
benda yg paling best ialah masa nak beli barang2 skolah! ahahahahaa

eLYies said...

amboi2 si BEN 10..tetap nak BEN 10 yer

Emy Omar said...

kak Aii kita pun dah settle beli baju sekolah&peralatan yang lain..malas nak bersesak2 nanti dah dekat2 nak bukak sekolah tinggal yuran ye belum lagi ni..tu kena tunggu la kan..kak,sama la anak saya yang tadika tu pun yuran mak aii kalah orang nak daftar 1st semester kat U hahaha tapi demi anak2 kan

kak long said...

ari ni baru nak pegi beli...!huhuhu!

afiq said...

seb bek aku tak skolah dah.. phewwww

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah kak ai..dah settke dah beli br sek anak..lega rasenya kan...tahun dpn sy pun mcm tu jgklah sbb tahun dpn anak sy yg sulung darjah satu skrg tadika.

ieda said...

amboi BB...berBen10 sakan nooo...sib baik baju sekolah takdak cap ben10.

ILA HAFIZ said...

insyaALLAH ada rezeki budak2 tu nanti.

selamat kembali ke sekolah :)

zuran said...

best la tgk anak-anak hepi kan..thn depan anak zuran pun masuk tadika...tp tak beli lagi pun brg2 dia..tgkla cuti new year ni pun blh g beli...

el said...

best sopin brg2 skolah budak2 ni..janji budak2 tu hepi dpt apa yg derang nak..ntah cam mno aku nti ...kejung gak kot hahahaha

Jiejah @ Iza said...

camni la ekk kalau anak 2-3org yg skolah .. aku yg baru sorang ni pun telan air liur nengok yuran, tu pun baru tadika haahhaha

az rina a.k.a jaijina said...

ginileh kekdahnye masa sekolah dulu..kemain seronok time nak beli barang² sekolah..padahal tatau,mak pak dah berabih pitih, hukhuk..

A.I said...

FARYN,
SAMA LA NGAN AKU. TIME TU MANA NK PIKIR PSL DUIT. PANDAI PILIH JE. hak hak..

YIES,
DAH NAMA PON BEN10, HARUS LA BRG2 PON BEN10 GAK KAN? haha

EMY,
TULER WEI. SAMA LA KITA. RASANYA YURAN ALONG MAHAL SKIT KOT SBB DIA AMIK UPSR. YURAN BB TU YG X TAHAN. TU BARU 1ST SEMESTER PUNYE. SETAHUN BERIBU! huhu

KAK LONG,
OK LA TU. KALAU GI WEEKEND, SOSAK! TP KT SAKAN ARITU DAH BYK STOK BAJU ABIS TAU..

AFIQ,
TURN ANAK KAU LAK SOK. haha

HANIM,
TULER. BIAR LE KERING POKET PON. ASALKAN SELESAI BAB SKOLAH BEBUDAK NI..

IEDA,
ITU PSL LA KAK. TP TADIKA DIA MMG UNIFORM KALER IJAU. JADIK LA..ADA GAK KALER BEN10. hahaha ;P

ILA,
INSYAALLAH....amin.

ZURAN,
TADIKA TAKPE. YURAN DIA JELAH YG JENOH NK BYR. BUDAK SKOLAH RENDAH NI MEMACAM NK KENE BELI. LELAGI YG UPSR TU. KENE BETOL2 BELI LA..

EL,
MMG KEJUNG EL! hohoho

JIEJAH,
AKU NI 3 ORG SKOLAH. KALAU DI IKOTKAN, ADEK PON DAH KENE SKOLAH. TP DIA TAKMO LG. TGG THN 2012 LE BR MASUKKAN ;)

RINA,
TULER KAN? KITA SRONOK JE MEMILIH. MANA NK PIKIR PSL DUIT MASA TU..huhu

Mommy Prince said...

Alhamdulillah selesai dah kak ai.

mmg betul yuran tadika mcm yuran budak kolej.grrrrr

aku pun tak shoppign barang sekolah adik aku yg bongsu lg. ingat minggu depan baru g tunggu aja. :P

wahhhh.kasut ben10..kalau anak bujang aku nampak pasti dia mau.. beg sekolah dah siap2 mintak beg thomas.mak nyer pitam jap..kahh

Ibu n Abah said...

Ai...
akak belum beli apa pun....
saja mengada2 tunggu last minute...
masa tu lah nanti takder saiz lah...
itulah..inilah..
(tunggu gajian, buk...)

ComeyBelako said...

wah...pantas kau ai. aku belom lagi. minggu depan ingat nak larik kejap during weekdays jugak nak setelkan semua.

piasara said...

argh...belum beli apa2 lagi nih..kalau beli semua sekaligus mau beribuuu..

A.I said...

NIKI,
HA LA. LEGA SKIT KEPALA HOTAK AKU NI. ooo..KAU LAK KENE URUSKAN ADIK KAU YE. BAGUS BETOL.. :) alA..BELIKAN JELAH BEG THOMAS TU. ANAK KAU SORANG. BUKAN CAM AKU NI. MAU BETOL2 KOMA! haha

AKAK,
NGADA2 TAU AKAK NI. KANG PAYAH BYK STOK ABIS. KT SAKAN PON DAH XDE TUDUNG SKOLAH. BJ PON BYK ABIS STOK. AKAK TAKPE LA. ABG DOKTOR ADA. NAK HARAP GAJI KAMI LAKI BINI MMG YILEK LA ;P

COMEYBELAKO,
LPS NI NK CARIK DUIT BYR YURAN PULAK. ngeeee..

PIASARA,
MMG TAU. KALAU X BETOL2 BAJET MMG MKN RIBU. AKU NI PON BELI YG MURAH2 JE..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alhamdulillah...selesai dah barang2 sekolah anak2 ko kak
takpe...insya allah, rezeki anak tu ada jer nanti...don't worry kak...jgn fikir2 k

mAmAbuDaK said...

aku x beli satu habuk pon lagi...

nome said...

hanya Allah je yg dpt balas budi ko sbg mama yg bertanggungjawab nih...aku terharu dgn perngorbanan ko kepada anak2...semoga anak2 ko menjadi org yg berguna dan solehah...amin

CathJ said...

anak 4????????? wowwwwwwwwwwwww.....

A.I said...

ZANNA,
TULER...INSYAALLAH, ADA REZEKI UTK ANAK2 :)

YAM,
HABOK X YAH BELI. FREE JE. KT UMAH AKU NI BERLAMBAK HABOK. keh keh

NOME,
AYOYO...TOUCHINGNYE AKU. sob sob...INSYAALLAH NOME. MACEH LALINK :)

CATHJ,
YE. ADA 4 'JE' ANAK. he he

deaf-angel said...

good job my fren

pastikan dorang gunakan kualiti baik sikit untuk stationery sekolah terutama yang dah nak dekat upsr etc.

pejam je mata bila ko bayar lebih tu haha

klik klik (^_^)