6.12.10

::XTVT WIKEN::

SABTU pepagi buta aku dah gerak ke Klang. Kul 7:30 aku dh smp kt umah pengantin. AJ pon dh ada kt sana direct dari Melaka (lps psg pelamin kt sana). GIGIH. Tu nnt aku criter ye :)

Pepagi smalam Naemah + Eka + Along selamat smp dari Jeli naik bas mutiara xpress. Mlm tu mmg tak lena tido aku. RISAU sesangat, smp tido pon kt ruang tamu je. Lega sungguh bila dowang dah selamat smp. huhuhu..

Smalam Iena pindah ke area umah aku. 1 floor ngan umah mak. Amboii hang, syioknya dekat giler ngan mak. heh heh. So, ramai la yg bertandang ke umah mak tu. Abg Long + Sam + laki aku sume ringan tulang bantu angkat barang. AJ je takde sbb gigih handle wedding pakej kt Melaka. Ayoi lak x sihat. Syiok betol umah mak smalam dah mcm kenduri. Mak masak memacam nk hidang org yg tlg angkat barang + anak2 dia makan. Tp aku kejap je kt sana sbb kul 2 tu dah kene bersiap2 gi Hilton makeupkan client. Ni client yg sama ngan yg kt Klang tu. Aku angkut Naemah skali. Dapat le si AJ melepaskan rindu dendam kt tunang dia tu ;P Oh, AJ pon gigih berkejar dari Melaka ke Hilton sbb dia yg makeupkan pengantin tu. Aku mekapkan pengapit je :)




sambal udang + ikan masin + ayam goreng berempah + ulams


kari kapla ikan


ni penting!!


sebelom angkat barang, kita makan dulu!!!
yg 3 org belah kanan tu yg tlg iena angkut barang dari Bkt Sentosa..
x tau sape. kengkawan laki dia kot :)


anak2 aku pon join skali :)


aku punye (^_^)




sronok la bebudak kt umah tu dpt duduk ngan makcu dia.
nanges2 takmo gi umah ema.
memasing nk bermanja ngan si naemah.
AJ, kau kene ikut turn ye.
sok kau angkut la dia gi dating ;P




12 comments:

Softtouch [Hanim] said...

meriah haaaa lauk yang mak akak masak..sedap plak tu...kemain lah anak akak dpt manja2 ngan mak chu dia smpai aj pun kene tunggu giliran nk dating ngan dia...he he he

☆ lieya latif ☆ said...

wah kak...meriah lauk hah...kari tu yg terliur tu....tgk2 pinggan ko ade mato ikan...fuh...sodap menyedut tu hihihi

afiq said...

apeni tayang makanan ni. tak baik tau :P :P kari kapla ikan tuh nampak sangat dilisyes

A.I said...

HANIM,
MAK MASAK MMG MERIAH! SEDAP2 LAK TU.hehe...
TULER, MMG KENE TUNGGU GILIRAN. ALA..MLM NI BERDATING LA DOWANG TU. SOK KAN AJ CUTI :)

LIEYA,
MATA IKAN TU KAMAN YG KOREKKAN KASI KT AKU. sllrruppppp SEDUT. pergghh..LEMAK BERKRIM! haha

AFIQ,
DELISYES SMP JILAT2 PINGGAN TAU! ;P

kucingorengemok said...

aku dah tak boleh baca/faham/kisah cerita² ko lepas tengok lauk semeja dengan kari kepala ikan satu periuk tu

kak long said...

yang'penting' tu...apo bondo alah eh tu..?

A.I said...

KOG,
ekekeke...PUTUS URAT OTAK BILA TGK KARI KAPLA IKAN TU KAN? LGSG DH TAK BLEH NK PAHAM AKU KARANG. cisss

KAK LONG,
SAMBAL BLACAN (^_^)

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Hohohohohoho......sudah lepas windu .... Lalalalalalala

Nur Syafawati said...

apekah menu INI PENTING tu??scary aku tgk..ko ni yg pelik2 je ko telan kak ai..huhuhuh

eLYies said...

mendidih perut eden tengok lauk2 tu semua..huhuhu

ZanaNordin said...

meriah kak
family ko mmg selalu meriah kan bila kumpul reramai
wah..makin ramai ler yg dekat ngan mak biah ko kak..anak2 sumer pakat duduk keliling...senang sakit pening mak ada yg tolong tengokkan

kak..dlm pinggan ko tu apa? mata ikan ke.....confuse aku !

A.I said...

AJ,
MLM NI DATING LAGIKKKK (^_^)

SYAFA,
wakakakaka...SCARY MENDENYA? TU SAMBAL BLACAN LA NGOK NGEK ;P

YIES,
SMP MENDIDIH PEWOT KAU YE? ;P

ZANA,
haha...YE LA WEI. TU MATA IKAN. ekeke..SEDAPPPPPPPPP ;)

klik klik (^_^)