11.8.11

::MANGSA PERTAMA BUNGA API DI RAWANG::




"HUWAAAAAAAAAAAA!!! mama, sakit ma..sakit. BB takut mati. BB takmo mati. BB sayang mama. Tolong ma..." - diulang sebanyak 18 kali ^_____^ ekekeke.

Aku mmg x tahan giler gelak smp menitik2 air mata!! bukan x kesian. tp mcm lawak lak BB bleh pikir smp mati sbb luka kt jari kaki. Biar dia tau, ada sebab aku x kasi dia main bunga api galak sgt. Hari2 mintak nk bunga api. Tp aku x beli kan pon. Yg dowang main haritu tu stok thn lepas punye sebenornya. Mlm tadi 'Ayah' (jiran sebelah yg ngasuh dowang) tu yg belikan. Dia laki bini yg tlg teman bebudak tu main bunga api. Aku belikan pop2 je. Tp yg best tu, ema & ayah mmg x tau langsung yg BB luka. Sebabnya, BB diam2 masuk dlm rumah sbb dia takut kene marah!


Aku tgh baring2 dlm bilik ms dia masuk, terus ngadu yg kaki dia kene api. aku ingat skit, sekali bila tgk..isk, abis kulit terkopek nmpk isi. Bila BB tgk muka aku cuak, dia pon trus cuak gak. Siap jerit2 bagai. Byk kali dia sebut takut mati. ayoyo...ha, tau pon takut. Lps ni musti dia dh serik nk main bunga api. hehe...



mlm td sapu ngan minyak je.
tgk blk kang camne, kalau berair lg mmg kene bawak g klinik la.
takut infection. Harini dia g skolah pakai slipar ben10 je ;)


nampak tu? smp ilang isi skit. isk..
kene 2 jari skali. dia sendiri yg cucuh. aduhai la BB..


masa ni dah tenangkan dia. aku ckp kene jaga elok2 takut bernanah.
kalau dah bernanah teruk sgt, jari boleh putus.
muahahahahahaha..
"tp betul ke x mati ma?" - masih x puas ati ;P


tido dlm sedu sedan..






12 comments:

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

mak oiiii terkoyak kulit jari bb , ko kene elok2 tu mak hayam , takut ade jangkitan coz kat celah celah ni bahaye skit , udare x dpt go through dgn lancar ... harap2 ok lorrr jari jemari boboy eh bb :P

kaklong said...

adusss...sakit tuuu...tgk pun dah tau...!

adarnadzmie said...

alahai... sian ben10 kena bunga api.. lepas ni jgn men lagi tau...
hehe

Anonymous said...

chomel!

Jiejah @ Iza said...

ahahahhaa nak gelak gak walaupun tau sakitttt .. jaga elok² tau bb ,nanti raya x lawo ahhh pakai siper ben10 ..

nome said...

alahai bb...abis kaki comel awak terkena bunga api...mesti dia cuak giler kan? lagi2 ko takutkan dia camtu...sure dia tangkap sedey sepanjang malam...ekeke...

el said...

lailahaillahhh caner lak dia g cucuh api tu kt kaki dia tu...haaa akai byk la tu..pas2 sure dia dah fobia

dmx said...

salam ai..
ciannyerr...

Ibu n Abah said...

Ai...
anak2 akak ni ponpuan sume... tak pernah beli bunga api pun... depa nak main pun tompang bila balik kampong jumpa sepupu mereka. Itu pun setakat tengok dan main yg bunga api biasa tu....
masa inilah rasa lega dapat anak pompuan... takder kisah nak bunga api...

Pia said...

"alah..kesiannya...teringat thn lps,anak akk sampai berlubang baju sbb dicucuh sepupu dia ms main bunga api ramai2 kt kampung.."

CathJ said...

aduhhhh sakit jugak tuuuuuuu... melecet lak tu... kesiannnn dia...

Eye_nee said...

sian bb dapat mak separa sewel ni..boleh digelak kannya anak tu....tp kalau akk pon..kommpommmgelakkkk...hehehe...

klik klik (^_^)