25.8.11

::X STABIL::



DARI hari Isnin lg badan aku x sedap. Dah start sakit2. Smalam dah tak tertanggung. Nanges2 aku tahan sakit. Smp ke kepala berdenyut2, agaknya sbb stress sgt kot. Bukan apa, aku tau sgt x de sape yg dpt tlg redakan sakit aku ni. Dah le diharamkan mkn pain killer. Yg boleh aku hilangkan rasa sakit pon, telan drug aku tu je. Tp lama mana? ilang je kesan high tu, lg tambah sakit aku rasa. Gi klinik pon doc bleh tlg bagi MC je. Paling dasyat pon bagi aku telan paracetamol. huhuhu..


Smalam aku nekad gi klinik merayu domba ngan doktor mintakkkkkkkk sgt dia inject aku ngan pain killer. Sumpah aku x tahan sgt sakit ni smp susah aku nk jalan. Gigih jugak la aku drive kete g klinik. Sib bek klinik kt umah aku ni ada doktor. Kalau x, aku kene drive smp ke pekan Rawang nu. Abg kaman x bleh amik cuti sbb dia kan baru keje ngan bos tu. Dah le minggu dpn nk cuti panjang, mcm x elok lak. Nasib baek doktor tu simpati ngan aku. Dia bagi gak sedas injection tu. Tp dia dh warning tak boleh amik selalu. Bila dah sakit sesgt baru bleh. Adoiii...lega jap aku smalam.



Mlm td dpt aku bwk anak2 gi makan Pizza Hut. Dah lama Along ngidam nk mkn. Berbuka ala kadar kt umah, dah nk dekat kul 10 baru g mkn kt sana. Alhamdullilah, ada rezeki utk bebudak ni. Mlm td adik aku si Iena siap bagi baju yg dia belikan utk anak2 aku. Ngan duit pon dia bagi. Alahai, so sweet. Mekaseh ye Na, sayangggggggg kt kau! Tp dengki tol aku. Nyampah! Harini dia dh blk Melaka. Huwaaaaaaaaaaaaaa...bestnya lahai. Makkkkk -_____-"


K, lah. Aku boleh taip ni pon sebenornya tgh high ni. Mlm td sakit aku dtg balik smp x lena tido aku. Pg ni dah tak tahan, aku telan drug aku 2 bijik skali!! Skang ni lupa jap la aku kt sakit ni. Tp tgk la tghari kang, mcm nk putus nyawa aku rasa.
Bubye kawan2...ai lebiu alls! muahhhhhhhhhhhh



9 comments:

Adikmu Iena said...

Sayang ko jugak!!..Aku doakan selamat perjlnan pegi balik Kelantan..sunyi Melaka taun nie..ko take care, jgn pikir banyak sgt, tu yang jadi bertambah sakit..ape2 roger jer adik2mu ini..LOVE U SO MUCHHHH & SELAMAT ARI RAYE..MAAF ZAHIR DAN BATIN..MUAHHHHHHHH

Ibu n Abah said...

Ai..
take care,...
rehat dan rehat...
jangan banyak pikir...

NonaFauzi said...

kak ai sakit pe kak ai...

lieyalatif said...

sianye kak.....rehat2 byk kak..moga akak cepat sembuh....

kak,

selamat hari raye maaf zahir dan batin ...semoga lebaran kali ni membawa seribu keberkatan buat kite semua...insyaallah....

Eye_nee said...

Apa yg ko stress kan sgtt ni Ai...buat akk risau jer la nengok ko ni...Jaga diri tu..jgn terbeban sgttt yer...terima jer apa yg ada...semoga kesihatan kau bertambah baik menjelang raya nnt..dah la perjalanan raya ko jauh kali ni...

SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR BATIN

adarnadzmie said...

betul cakap kwn2 kat atas tu... jgn fikir byk2..jaga kesihatan...

selamat hari raya aidil fitri..maaf zahir batin dari akak sekeluarga...

nome said...

lahai...pttlah blog sunyi rupenya ko tak sehat...get well soon beb...nak raya dah nih...cepat2lah sembuh...

Marina Monroe said...

salam ai, auntie tahu bagaimana sakit yg ditanggung ai, sebab auntie pun hari2 bisa2 badan, makan painkiller berbuka, kul sebelas mlm, bersahur..ni tengah sakit ni..tapi tahan jugak lah.. menangis,merintih pun dlm hati saja..orang tak kan faham..huhuhu
take care ai..

shiori_LA said...

take care Ai....moga2 dipermudahkan segalanya....Selamat hari raya...maaf zahir batin

klik klik (^_^)