19.8.11

::NGAK ADA MOOD::



HAIHHHHH (belom apa2 lg dh mengeluh). Sius la wei, mmg aku xde mood lgsg nk raya ni. Persiapan utk raya ni apa pon x buat lg. Biskut raya je dah order utk bwk blk Kelate. Baju raya bebudak pon non ado. Hrrrmmmmmmmmmm...tp, kalau ada rezeki bos kasi $ raya ke...bonus ke..bleh la nnt aku belikan baju bebudak ni ala kadar. Pastu belikan sandle je. x yah kasut2 bagai. Tak berpakai pon nnt. Baju utk pg raya dag ada. Pakai je baju masa AJ kawen haritu. Jimat pon jimat ;)

Skang ni rasa mcm cepat lak nk abis pose kan? lg seminggu je lagi. Berbuka smalam masak sempoi aje. Goreng ikan kembong + lemak cili api Telo. Sahur pg td lak, ikan grg + sup sayur. Sib bek la aku dpt laki yg ringan tulang. Sbb bila ptg aku blk keje tu aku dh xde kudrat. Bukan sbb aku pose (aku peod lg), tp kt opis ni membizi giler vavi. Xde time nk rest lgsg. Nk duduk pon payah. Ngan badan aku yg x bape nk sihat ni, mmg pancit le bila smp kt umah. Aku uruskan makanan utk buka pose je. Keje2 umah yg lain, Abg Kaman + Along yg tlg uruskan. huhuhu...


Haih bos, cepat2 le kasi $ raya...kot2 la baru bleh mood raya tu mari
;)


8 comments:

Eye_nee said...

Ada rezeki anak2 tu nnt..InsyaAllah...

fazilzura said...

syukur kak ... sib baik anak2 & huby ringan tulang .. kurg skit lelah ..

* ado tu kak , kang sure dpt tu ..

*** daku nye bj raya pun recycle je kak

kaklong said...

kan ai...bab anak2 ni jer yg kita risau kan..tuk kita yg thn lepas pun boleh...!

Ibu n Abah said...

Ai...
Insya'Allah...
mesti ada $ raya dari boss...
akak tak kerja tak rasa duit raya...
nak nanges ni..

A.I said...

EYE_NEE,
DAH JENUH TUNGGU NI KAK oii...huhuhu

JUB,
TULER, SIB BEK LA DOWANG RAJIN. KALAU X, KOMA AKU!

KAKLONG,
BETOL SGT!. KITA NI X KISAH LGSG. AI KESIANKAN ANAK2 NI JE...

AKAK,
ALA...AKAK TU X KEJE PON MMG TAKPE. KAN ADA BANKER BESO KT UMAH TU. heh heh.

Marina Monroe said...

Yang sebenar nya Ai, bila dah jadi ibu dan bapa memang persiapan anak2 lah yg merisaukan..dah tuh biskut2 bila ada org ziarah..Auntie pernah lalui kerisauan macam ni suatu ketika dulu..InshaAllah keadaan gini akan berlalu..

Bibu said...

tula raya selalu kite peningkan pikir sal anak2..kite sendri?uhuk!

hani@debumelukut said...

laa...jangan lah macam tu..Kemeriahan raya tak semestinya dengan bertukar semua baru..cer tengok semangat raya di jiwa anak2 tu, itu pun dah memeriahkan raya kita kann..ok ok, pergi mandi, rehat sekejap, tenangkan fikiran dan senyiummm....raya dah dekat.

klik klik (^_^)