13.10.08

::Carik Tempat Makan Free::

muahahahahaha...baikkkkkkkk punye plan! Makan pree + dapat $ raye..best2.. aku suke!

SABTU:

Tunggu laki aku balik keje pastu trus berdesup aku anak banak gi jalan-jalan carik makan pree! Tp, umah pertama yg aku nk serbu ni geng aku, Syafa. Dia wat open house ala2 org malas nk masak. Dia buat style potluck. So, aku pilih nk buat nasik himpit + kuah kacang D' Vass. Giler d vass engko! Abis melecet tapak tangan aku kopek kulit kacang yg tgh panas tu! huh!..tp sib bek rasa sedap nk mampos! bukan aku yg kata ye, org len yg kata.Pas gi umah kawan aku tu, kami anak banak berangkat lak ke sentul umah sedara mara aku. Ade lah 2 bijik umah aku bedal. Malam tu pulak dapat makan nasik ngan memacam jenis lauk yg dimasak oleh ayong aku. Sedap wei...rezeki-rezeki..suko den!To my luvly pren Amy, aku mintak maap sbb tak sempat aku ke umah kau tu. Jauh na aku rasa. Insyaallah, next time aku gi ye. Kau masak yg special2 utk aku anak banak..
tulah tuan umah! yg nganga tu..isk!

pengantin baru tersandar kekenyangan!


aku + mak buyung


muahahaha...giler punye banyak sekali collect!


AHAD:

Harini makan lontong kt umah iena (adik aku). Aku buat puding jagung. Giler sedap dia masak wei!!! siap ade sambal ayam lagik. Sume adik2 aku datang. Dah alang2 iena wat makan tu, aku beli kek bestday utk si kembar, AJ & Arul. Suprise le kononnye..dah 23 tahun rupanya kowang ye. Tp kak ngah rasa cam kowang bebudak lagi..huhuhu..Apa2 pon kak ngah bangga ngan kowang. Semoga berjaya dalam hidup k.. Iena, leh la kau masak lontong tu lagik. SEDAP NK MAMPOS!!!!!

Ptg kt umah iena tu tepon mak lang aku tanye dia ade umah ke tak. Ingat kami nk gi serbi la umah dia. TEKEJUT berok aku bila dia bgtau dia masuk spital! Pelagi, kami adik badik sume berkejar lak ke spital selayang. Citt!! Tipah tertipu! Rupanya bukan mak lang yg sakit. Tp mak teh! hihihi..leh lak dia buat bang bang boom kt kami!! hihihi..tapi takpe la..dapat gak ziarah Mak Teh. Dia kencing manis. Doc kuarkan nanah kt tangan dia. Harap Mak Teh sembuh cepat ye.. Rezeki tu ada di mana2 saje. Kt spital tu dapat tau sedara kami ade wat open house. Umah dia dekat jelah ngan spital tu. So, pelagi...berDinner la kami kt sana. Mak Lang pulak masakkan kari kambing. MEMANG TERANGKAT!!!!!! Giler pulun aku laki bini...Best pewot kenyang! hihihi..


tiup dek non!!



PULUN!!!

sedap nak mampos!!

berkenan aku ngan sangkar kau ni Na..

Taukeh lontong giler babi punye sedap

8 comments:

bibu said...

uii...men serban omah oang..best siot..pesal tuan Omah potluck tu pakai T'shirt je oang dtg beraya? kaaaahhh...aku pon penuh arr jadual waktu..sab-ahd smlam sampai balik umah kol 11..bersih dapo..tade masak2 ..wakakakaka

Tink said...

ui sedap nye lontong..
lame tak pekena!!

lieya_latif said...

ooo mak aiiii...memang keji niat ko kak....kehkeh keh dah le gi makan pree pastu gi plak kumpul duit...muwahahahahaha.....tu le best anak ramai kan...cam aku le kak..walau anak 2 tapi muai le dok kumpul duit raye.....suke aku tau keh keh keh keh

wah same laa kak kite...sepanjang bulan syawal ni mmg tak berasap dapur....gi melantak makan kat umah owang jek....keh keh keh keh keh

kak ni ade pesanan penaje...duit anak2 tu pi simpan kat bank...jangan plak ko yg dok enjoy2 shopping tau kak....keh keh keh keh

pearlEJ said...

aku sampai skang still tak leh nk telan daging kambing.... dah paksa2 dah sebelum nih... tapi termuntah keluar balik... adoihhhhhhhhh.... heran betui aku, bau lembu aku leh tahan, napeeeeeeeeeee laa bau kambing yg ala2 manja tu aku tak leh tahan...

oittttt.. makan pree mmg syurgakann?? wakakakakaka.... :D

Rafizah Nordin said...

aku tau ko aiii...klu makan free sanggup angkut batallion ko tu
kahhhhhhhhhhh

tp bab anak ramai dapat kumpul duit raye manyak tu memang aku setuju sesangat.aku hulur 1,depa hulur 3...mcm ko dowang hulur 4...syiok3x

pesanan tuk kowang2...cepat2 tambah anak!!!! hahahaha

ai said...

BIBU,
tu arr bibu, cantek je dapor umah aku. Takyah nk masak. Angkut sume gi serbu umah org je..kahhhhhhh

TINK,
mmg sedap tink! biasa aku tak mkn lontong..skang dah pandai makan dah..

LIEYA,
mmg aku dah selamatkan dah $ raya bebudak tu. Kalu tak, mau aku enjoy kt jusco. kahhh..tp ade gak la aku simpan utk dowang nk beli apa2 kan? nampak skit..

EJ,
woooo...rugi woo tak mkn mbeekkk! aku mmg gemar tul! tp, pas aku makan je musti aku sangap! tenat! nazak! tapi aku tak pedulik! aku makan gak..muahahahahaha

FIZA,
wakakakakaka..mmg betui ckp hang! kita hulur sekeping, depa hulur berkeping keping!! muahahahahaha

Eda said...

mamek ..jelesssss....aku sgt jeles...
yg aku paling bengang tak dapat nak rasa kuah kacang "sedap nak mampos" ko tu...

ai said...

EDA MEMEK D'VASS,
Memek, kalau boleh aku pos, dah aku hantar kt kau!

klik klik (^_^)