23.10.08

::TAK SIHAT::

Dah lama tak hapdet. Tak tau nk mula ktne nk cerita nih. Takpe, aku mulakan dulu ngan ngape blog aku dah bersarang tak berhapdet.

Aku ni mmg berpenyakit. Kan aku ada sakit buah dada..eh, buah pinggang. Ntah camne leh bocor lak. 2-2 ketul. Boleh dikatakan kronik gak arr penyakit aku ni. Tp kalau kowang jumpa ngan aku mmg tak nampak aku sakit sbb aku ni mmg dah dilahirkan jelita yg amat. Jadi, disebalik kejelitaan aku ni org tak dpt nk trace yg aku ni tenat sebenornye. Tetambah lak ngan kebecokkan mulut aku yg sentiasa SIHAT walafiat ni! (badan sakit, mulut sihat..hehehe..) So, mmg susah nk nampak aku sakit la. Biasa pon aku lawan ngan sakit aku ni. Aku ni cepat letih & sakit2 sendi. Tp ntah macamana hari jumaat masa nk bangun pagi bersiap nk gi keje tu aku sangat2 lah tak larat nk bangun. Bila aku langkah, tapak kaki aku ni rasa cam LUMAT!! Cam daging hancur! Sakit 1 badan aku..adehhh…takleh jadik ni. Mana aku larat nk gi keje kan? So, aku duk je umah. Anak2 aku sume aku yg jaga. Berlagak le konon. Ema nk jagakan sebenornye. Tp aku tak sampai hati lak nk letak anak2 aku kt sebelah umah aku. Huuuuiii..tp tobat le wei, bila sakit nk mampos ni mmg takleh ade bebudak yg merengek2 cam langau. Lagi nk pitam aku rasa. So, Hari isnin & selasa aritu aku hantar gak anak2 aku kt ema.


Tp kowang jgn tak caye lak. Dalam aku tak sihat aku pon, ibadah beraya di rumah terbuka harus aku tunaikan. Ni pon kira tanggungjawab gak ni. Bagi anak2 makan pree. Kahhhh…sanggup sabtu & ahad tu gi umah kawan aku. Tp Nauzubillah la wei!!! Mmg tak larat sebenarnye. Sampai je umah terus baring..Aku rehat smp hari selasa, semalam (rabu) aku masuk keje tp aku banyakkan rehat le. Lepas aku settlekan kerja2 aku yg terpending, aku banyakkan rehat.

Ni aku nk crite tragedy aku kt klinik hari isnin tu. Hari Ahad tu sebenornye aku demam. So, masa aku jumpa Doc tu dia tengok aku pucat semacam. Pas test darah + urine, dia nk masukkan air dlm badan aku le. Dia lak cam ragu2. Biasa org yg sakit kidney ni takleh masuk air bebanyak. Takut nnt sesak napas. Air tu takleh nk kuar dari dlm badan balik. Tp disebabkan terpaksa jugak, dia kata badan aku terlalu kering, kene gak la masuk ½ botol gitu. Masa staff nurse drip aku, tak sampai seminit..aku rasa sakit nk mampos kt tangan. Dan2 tu lengan aku jadik cam lengan si Pepaya tu! Bengkak siot! So, staff nurse tu trus stopkan air tu. Elok je dia tarik kuar drip dari tangan aku, aku rasa penin…aku nampak kuning..tapak tangan aku berpeloh…and…TUP!!! Padam. Eh!! Tak mati le..pensan je. Cuak giler laki & doc aku! Laki aku crite balik, katanya muka aku kuning giler cam keling tepek kunyit kt muka tu. Isk isk…sib bek tak kojol! Elok je aku leh bangun, doc bagi aku minum air garam..pehtu relax, tgh hari tu balik umah..huhuhu..

Ha..minggu depan aku gi spital nk buat memacam test. Sehari suntuk aku rasa kt spital tu nnt. Yeahhuuuu…leh mc lagik. Pehtu minggu lagik 1 tu aku jumpa doctor lak. MC lagik!! Hihihi…makcik suke noks!!

K lah, pada kengkawan yg aku sayang..kowang doakan lah kesejahteraan aku. Mudah-mudahan aku sihat cam kowang. Aku dah tak tau camne rasa sihat dah..huhuhu..(tp leh je aku gediks2…hihihi..) Mekacih pada kengkawan yg mendoakan aku ye..
ai lebiu alls..!

menu di hari nazak aku: mee cantonesse

5 comments:

EllyDanish said...

hu3...sian ko ai...smpi mcm tu sekali eh sakit ko...ko lak mcm x sakit je..tu lah bak kata ko lah kan..KEJELITAAN yg cover sakit2 ko tu...aku doakan ko sihat walafiat..sakit2 pun g gak jalan2 beraya eh..itu x jd hal pya eh...hehe...sayang ko..jgn diri baik2

Tink said...

alahai cian nye...
tapi betul lah muka x nmpk sakit..
klu sy lah dah serabai tu heheh..
k.. jg diri!!

ai said...

EL,
mekacih el boyot. aku pon sayang kt kau gak.. :P

TINK,
hihihi..sakit pon sakit gak..menten tetap menten! wakakakaka

Eda said...

kalau aku la kat tmpt ko mek..aku dah terlepet dah kat katil..tanpa menghiraukan lag makanan2 pree tu...huhu... tapi aku tau ko bukan saja jelitasawan malah ko sgt kuat semangat...caiyoh!!caiyoh!! aku pun nak sayang ko jugak...muaaaachxx... =)

ai said...

EDA MEMEK,
hihihi..makan tetap takkan ku lepaskan!
aku pon cayang gak kt kau memek..muah muah :X

klik klik (^_^)