7.10.08

::KENANGAN DI HARI RAYA 2008::

Gambar intro le kononye ni. Si ely kene babab ngan aku sbb kacau decaration paksu dia..kahh

Adoiiii haii..kemalasan tahap melampau lak aku rasa nk hapdet blog ni. Tp aku rajin lak pi jenguk blog org. camne tu?? hihihi..tapi takpe, pelan2 aku kumpol napsu nk hapdet gambar aku yg beribu2 aku snap masa sebelom, semasa & selepas raya. Jenoh aku tapis. Pilih yg cun2..fuh! Lega mak nyah! Akhirnya harini berhapdet gak blog aku ni!

Memang adat aku laki bini beraya pose ikut turn. Tahun lepas dah beraya kt Kelantan (kg laki aku). Maka tahun ni turn beraya kt umah mak & abah aku lak kt Melaka. Tp, camne pon..ngan sifat tulus ikhlas aku ni, aku ajak le laki aku pi balik Kelantan dulu. Kira merasa la laki aku berbuka pose ngan mek & abah dia. Lagi pon aku nk hantar balik adik ipar aku (naemah). Dah 3 tahun dia duk ngan aku. Bela anak2 aku. Sedih giler masa malam nk bertolak ke Melaka tu! Bengkak2 mata anak2 aku nangis. Aku pon sedih gak. Sesengal2 dia pon, banyak jasa dia kt aku..Trima kasih ye dek..banyak kau tolong akak. 'we miss u a lot'.


Isk, takmo la pikir nk sedih2 lagik..jom layan gambar2 raya aku tahun ni..
(cam biasa la..kowang klik la besarkan gambar. kalau malas nk klik, bukak FP aku)


KAT KELANTAN: (26/09/08 ~ 29/09/08)




KAT MELAKA:








14 comments:

pearlEJ said...

banyak gambar2 ko ambik... jeles hakuuu sebab aku tak ambik bnyk gambar... :p .... meriah nok gambar2 ko... tapi aku malas lak nk klik satu2...hihihih.... tengok yg kecik pun jadi laa....

bibu said...

waaa...meriah ko..sempat la snap sana sinun..meriah meraaaah!!

ai said...

EJ,
ni pon jenoh tau aku nk pilih. banyak giler aku snap..keh keh

BIBU,
Meriah itu harus!..merah lagikkkkk...

emellia said...

naik berpinau mata aku tengok menyala-nyala merah ko anak beranak..

bibu said...

re: open hse? tah le cam mls lak aku..aku pon penat lg dahla tade sape nak tulun...tapi kalo ko nak dtg silakan...aku wat kek spesel tuk ko...aku nak p Rawang Sabtu ni Insya Allah..kalo sempat leh aku g umah ko?

re: gambo skuarga ade..saje aku tak tepek..kehkehkeh

lieya_latif said...

wah meriah ko kak ai...merah mak ngah!!!!!!!! dari jauh dah nampak dah ko...keh keh keh keh cun le kak ai ko pakai merah2 ni....

betul tu kak ai...mase amik gambar kemain lagi...bile nak pilih masuk kat fp n blog aduhai..berchintooooooo baru perasan banyaknye gambar....nak munta plak dibuatnyer he he he he tapi cam lieya gak le...kumpul sikit2 nafsu nak hapdet...last2 berhapdet gak...esok hapdet fp plak kalo sempat edit gambar he he he he

Eda said...

eda meromen,
setelah ku kebek2...
memang kompom la ko menantu kesayangan pak mentua ko kak ai... bagus..bagusss...akrab sungguh korang..sgt la jeles aku tgk kegetikan ko...kahhhhhhhh...
sian plak aku nengok klon anak buah aku ni melalak...ko cucuh ngan lemang panas ke....ishhh ishhh

Rafizah Nordin said...

syian menantu aku kene babap... ko memang kijam... kijam!!!

aku tak sempat nak tangkap gambo family di pagi raye.lepas semayang tak putus2 org mai umah fil aku.jangankan begambo, baju raye pun tak sempat nak pakai.camno???

ai said...

AMY,
Memain kau! amik! tahun merah giler aku anak banak!

BIBU,
Alaa..kau ni. Sabtu ni aku nk pi beraya kt umah sedara mara aku kt selayang. Ahad lak nk beraya kt umah adik aku..(ni bukan alasan ye. mmg minggu ni aku penuh ngan plan carik makan pree kt umah org..keh keh)

LIEYA,
wei lieya, aku pakai kaler apa pon tetap cun! kahhhhhhhhhh

EDA@MEMEK,
Ya lalink, di sebabkan kegedikan aku tu le pak mentua aku sayang giler ngan aku..contohi la aku! muahahahaha

FIZA BESENKU,
Dah menantu kau tu nakal. Gatal tangan gak nk usik2 deco paksu dia..aku babab le! huh!

yang kau lak, apesal gi gondolkan pala menantu aku??!! ha..apesal??

kasihatie said...

betul kak ai.comel intan suraya tue.mcm kak ai ngan atie gak.hehehehehhe...

ai said...

ATIE,
Ha..betoi, betoi....wakakakaakaka

Big Mamma Bukhari said...

assalamualaikum..
meriahnya hari raya u n family.. suka tengok gambar2 ni semua.. selamat hari raya ai....

Redbloodsnow said...

cewahhhhh...merah mak ngah raye taun neh kak ai.. meriah gambo²..hehe

pssstttt...background wallpaper tuh lawo arr
leh tolong watkan ala² mcm tuh wat zie x...hehehe

:P

ai said...

T,
amboiiii..kau pon dah ade blog ye? selama ni kebek FP je..

ZIE,
Alaaaaaaa...kau jangan mengarut le Zie, kau saje nk perli haku kan? huhuhu sbb aku yg tiru kau le tepek muka cam pontianak harum sundal malam kt belakang tu.. :P

klik klik (^_^)