28.10.08

::BERAYA DALAM SAKIT_2::

~ISNIN~

Aku bangun dalam kesakitan yg amat sangat! Aku telah sume ubat2 aku. Aku mandi, minum milo & kek cekelat yg kak norrah kasi semalam tu, pehtu aku sambung tido balik. Sib bek la aku dapat laki yg MAHA RAJIN. Dia lah yg menguruskan umah & anak2. Boleh lak aku terjaga kul 12 lebih, tingat open house umah si sue. Berat tul kepala hotak aku ni..tp tingin gak nk pegi..pelagi, trus ckp ngan laki aku siap2, zassss kitaorg gi. Ngan muka aku selebet cam org giler terlepas kandang, singgah kedai beli pisang je. Sbb umah sue ni sebenornye open house potluck. Kononnye aku kene goring ayam. Apa yg nak aku gorengkan?? Bangun pon kul 12 lebih! Takpe..sue dah gorengkan kan??

Huiiiiii..tak sia2 aku dtg umah sue! Dapat jumpa kawan aku AIZA. Terharu aku dapat jumpa kau aiza! Huhuhu…Thanks ye kasi ely rabbit tu. (tp angah yg over! Siap bawak tido lagik..hihihi). Aku takde kasi apa pon kt Aireil..nnt le, ade rezeki kita jumpa lagi ye…
First time gak aku dapat jumpa ngan wilda a.k.a bibu. Pasni leh le join lagi..kau buat brownies bebanyak tau!

kengkaum ibu
aizah + aiza
Rabbit yg aiza bagi pada ely..cute sangat!!!!

(muka aku nampak tul cam taik!huhuhu)
sya tgh senam robik

cheese cake yg bibu buat..

brownies yg bibu buat..cedapp!

pisang yg aku angkut..keh keh..
cedapppppppppppppppp

Dari umah Sue, kami berangkat lak ke umah Yatie. Adoiii..masa ni muka aku dah macam tertelan taik! Dah tak larat giler! Tapi dek kerana kawan, aku gagahkan juga…huhuhu..sempat gak le aku bedal spaghetti yg sedap melantun tu. sowi le yatie, tak sempat nk bergambar. aku dah tak larat.. :(

Tp sayang tul, sampai je kt umah, abis sume yg aku bedal kt umah sue & yatie aku muntahkan!! Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…..
suasana kt umah yatie
spaggeti cedap yg amat!

anak aku yg dah kepenatan!

11 comments:

saveme_zero said...

tq kak i...wlupun ko tak sihat...sempat gak singgah umah aku. sedapnya aku tgk spageti tu.

bibu said...

wei..aku dpt jupe ko gak..hehehe..aku pon sengal gak muke..lutut aku sakit arr...nak simpuh ayu tak buleh..terliur aku ngk spageti Yatie nih..rugi tol aku tak p..dah ler lapo mase mule2 sampai umah sue..

elly said...

komplete cite ujung mgu ko kak ai... dlm x seht pon ko sgup kehulu kehilir... ko memg superb la kak ai...

pearlEJ said...

perghhhhh... cheese cake n brownies tu meruntun iman aku lerrr....

Tink said...

kuat tol semangat org x sehat ni...
smpt lg pi jln..
tapi kite rasa berbaloi lah klu skit2tengok cheese cake tuuuuu!!!

Eda said...

sumer open haus ade ko mamek...cayalah!!

moga ko cepat sembuh kak ai...
nanti leh makan2 umah aku plaks..
hehehe....

elle said...

sudah sudah tu ...asyik tunjuk makan ja...ni elle musim nak sariap!!!!nak lepas geram ni...so siap sume...tak kisah makanan ke !!!orang ke!!!!he he

david santos said...

Great posting!!!
The Children are the future of World. Congratulations!!!!

ayien78 said...

bestnya tgk makanan....
rugi tul tk pegi
anak dh bertambah la ni...susah betul nk kuar.... plan dr pagi ...smpi sudah tk dpt gk kluar umah....

next time aku serang umah kowang...masa anak aku dh besar skit laaaa

yatie aka mamarais said...

Zah, tq sbb dapat dtg umah aku, walaupun mulanya ko ada plan lain...Aku respek ngan ko, walaupun sakit tapi suma opn hse ko tetap gak datang..Aku doakan ko cepat sembuh dan x pyh nak makan ubat2 tu lagi...

Big Mamma Bukhari said...

salam.. meriahnya.. jumpa2 kawan... makan2, bergambar2.. tu yg besh tue.. siap jpa wilda bboo lagi tu ha.. seronok!!

klik klik (^_^)