22.3.10

::GULAI KAMBENG::


BALIK dari Family Day tu gigih gak lagi aku masak gulai kambeng. Ni pestime aku masak tau. Biasa kalau kambeng ni aku bakar lambchop je. Kali ni nk try buat gulai lak. 2 peket serbuk kari daging BABA's aku guna. Bior rasa tu termantop! Malatop uollz! 3 jam aku reneh. Yg best tu menjadik! Tak bau kambeng sgt. Pehtu isi pon lembut. Hantar sepiuk kt umah Biah. Dia mmg tak makan kambeng, tp adik aku + bini dia ada kat sana mlm tu. Bior dowang belasah smp sendawa bau kambeng! miahahahahahaha...


Ayoyo karipulai! teringat balik kesedapan gulai ni...




kambeng yg laki aku bawak blk dari store. akhirnya berjaya digulaikan :)







14 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

AYOYOYOYO....sedap kak oi....aku ni hantu kambing....mmg leh makan berpinggan2...tapi lepas tu..siap sedia ar kepale ku sakit heheheehh

Ibu n Abah said...

Ai,
Sedap tu... bakar roti buat cicah pun sedappp....

A.I said...

LIEYA,
MMG WEI. MASA MAKAN TAK HENGAT DONIA. TP LEPAS TU...AZAB! ;P

AKAK,
HUIHHHHHHHHH....MANTOP!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

mengiurkan :)

helena's said...

saya dah lah tengah lapa nih kakak!!!!!!!!!!!

Mommy Prince said...

feberet aku tu kak ai.

membaca sambil kecur air liur aku.

kak ai.kambing tu yg mane ek? yg mmg tuk lambchop tu ke ( tetiba rasa nak masak gak.maihahah)

bay said...

lazweek Bay makan daging kenduri. seminggu Bay pening kepala tau. ngeri ahh.Suami Bay pown dah tak kasik mkn daging lagi

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

sodap tuuuu

rossysweety said...

ump...sedapnya....tapi ros takleh makan la, cepat ajer pening kepala...jgn lupa jawap tag ye...

A.I said...

TINIE,
NAIK NAPSU MAKAN KAU KAN? ;P

CIK HEL,
SILA JILAT SCREEN SAMPAI KENYANG!

NIKI,
APA LAK BHG LAMBCHOP. TU SHOULDER. NI BHG TULANG RUSUK. TERMANTOP!!

BAY,
MMG PENING WEI. TP SEDAP PUNYE PASAL, BALUN!!

KAK ROSE,
SODAPPPPPPPP BANGAT..

ROSSYSWEETY,
MMG PENING, TP BALUN JE. SEDAP ;P

JaJa'Z said...

giler sedap kari kambin itewwwww..nyum2...

AI..my new entry dedicated to u..sila lah baca okeh...

el said...

ko mkn ngan nasi puteh ke ai..kalo ko msk nasi beriyani perghhhhhhhhhhhhh fuhyooooooooo sure terangkat ibu jari kaki ko..hahahah mmg menyentap jiwa raga betul tgk gulai daging ko ni..eh gulai daging kambing daaa kahhhhhhhhhhhh

bay said...

uissh.Bay makan daging aritu mmg berpusing kpala la..igtkan Bay dh nak inalillah,siap pesan kat laki Bay lagi, kalau Bay mati,Bay suruh dia kawen lain.Ngeri btoi arhh.

A.I said...

JAJA,
DAH BACA. MACEH (^_^)

EL,
MALAS LAK AKU NK BERNASIK BERIAYANI BAGAI. NGAN NASIK KOSONG PON SODAP GAK ;P

BAY,
KAU MELAMPAU TAU. MKN KAMBENG PUNYE PSL SMP PESAN KAT LAKI KAU SOH KAWEN LAIN. INNALILLAH ;P

klik klik (^_^)