4.3.10

::SIB BEK AKU TAK HANGUS!::


HARINI
aku MC. Tp jap lagi baru aku gi klinik. Badan sakit nak mampos. Blk keje smalam masa aku redah ujan kat tmpt parking, ada kilat besar sambar kete kancil. Masa tu aku tgh lalu kt sebelah tu. Sib bek la aku pegang payong. Masa kilat tu sambar, cahaya terang betol kat situ. Tetiba tangan kanan aku kebas. Payong tercampak! Kaget jap aku. Masa dpt masok dlm kete baru terasa sakit yg amat. Tangan, dari pinggang ke bawah, tinga kanan, kepala sume sakit! huwaaaaaaaaaaaaaaa....Sib bek la selamat smp kt tmpt keje laki aku. huhuhu..

sib bek gak aku tak hangus smalam!!
kalau tak, mmg masok paper la aku harini..
POMPUAN GEDIK KOMA DISAMBAR PETIR
.
miahahahahahahaha...

Disebabkan tuan belog goblog berMC, maka blognya juga berMC (-_-)





24 comments:

saveme_zero said...

syukur alhamdulillah ko xde apa2 kai. aihh...klu time petir2 tu,ko jgn la kuar berjln..bahaya.

angah iza said...

ish kak ai...
bahaya...bahaya...
alhamdulillah,nasib baik x de apa2.
kete kancil tu x hangus lak? hehhe :)

ayoi said...

ayoyoyyo scary hokeey!!!!

el said...

ayoooo scary gak dgr
sib bek x ada pape
bahaya nyerrrr...huhuhu

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Alhamdulillah Kakngah tak hangus...kalu tak,mau kene catwalk dalam kehangusan ! huhuhuhuhu

~Siti Hajar~ said...

selamat berMC yer...take care!!

rossysweety said...

uih...bahayanya????tu baru kena sipi2 ajer..kalau kena tepat????

Rina277 said...

org tua2 kata petir sambar setan kn..sib bek setan tu x tenggek kt atas payong ko kn sbb tue petir x sambar ko..aku rasakn ai tah2 ko dh dpt super power..cuba ko try test angkat peti ais ke meja ke cik kia ke abg kaman ke..ye la manatau ko dh jd bionic women lps kene pancaran kilat mcm dlm muvi tue..siap bleh scan org gune mata lagi dowh..hahaha...

kasihatie said...

tang tajuk berita tue yg tahan tue...tp alhamdulillah kak ai tak pa pe yer..

Natasha said...

Lailahaillallah......

alhamdulillah Ai selamat....
jaga diri lelok....

len kali jgn main ujan tuh..ishhhhhh


kim salam pada Natasha yer...peluk cium tuk dia jugak

MamaJajie said...

ai...

rindu nye nak baca blog awak selama akak berpantang dua bln kat rumah.. hehehe.. biasalah kat opis baru boleh berinternet... rndu nak baca chite ai juga perkembangan anak2 ai...

syukur alhamdullilah ai takde apa2! atam kalau ujan lebat2 gitu mmg takut gila nak kuau rumah/ keta sambil pgg payung.. huhuhuhu.. dlm kepala asik2 tertanya2 karang kalau aku kena sambau petir kang... dan2 terbayang2 muka anak2.. tunggu ujan reda, baru redah ujan!! ai, u take care!!!

sayalahfaizul said...

haiyooo... sangatlah very the ngeri... seb baek ko slamat kak...

MUMMYMUJID said...

ayoo..yooo....bab tajuk surat kabar tu harus aku gunting dan frame kan kat dinding...bahaya tol...

☆ lieya latif ☆ said...

kak, aku kesian....tapi bile bace tajuk berita tu aku dah tegelak2 cam ape ntah ko...ko ni sakit2 pun sempat wat lawak...dah ar pi tdo...rehat2.....heheheh

dmx said...

hai..ai
syukur...byk2
adusss.....
wahaha....
gedikk...ek
hehehe....:)

A.I said...

MEKASEH YEK KAT KOWANG SUME..

MMG SCARY GILER LA. TU PON SIB BEK LA PETIR TU PANAH KETE KANCIL, KALAU KENE KT CIK KIA, NANGES TAK BERLAGU AKU! NI PON AKU KENE SIPI2. KALAU KENE TEPAT MMG MAOT LA..SAKIT BETOL. JANTUNG PON TAK TENTU ARAH. TP NI DAH KURANG SKIT SAKIT BADAN. AKU DAH TELAN PAIN KILLER (w/hal aku bukannye leh makan ubat tu. ekekekekeke. lantak arrr, asalkan kurang skit sakit bdn ni)..

Diarihatiku1976 said...

haiyooo... sangatlah very the ngeri... seb baek ko slamat

[s][u][e][h][a][n][n] said...

alhamdulillah x apa2...bahaya tu...seram lak baca

Ibu n Abah said...

Ai,
Syukur Alhamdulillah Ai tidak cedera...
(kena buat sujud syukur ni...)

~~ciklinn~~ said...

ya allah... alhamdulillah ko tak apa2 kak..... hishh lain kali hujan lebat2 jgn kuar.....

Hazey said...

Hati-hati, kalau time-time petir2 lepas hujan tu jgn la keluar... sib baik allah jauhkan musibah..

~Ifa~ said...

ish sib baik akak x jd apa2 syukur.nti kalu time ujan ribut petir kilat jg la kuar lg.bw payung tu pun bahaya tuh kan pemegangnya besi.take care

A.I said...

MEKASEH KENGKAWAN..SYUKUR SKANG DAH BERANSUR SIHAT (^_^)

Cinta Hatiku said...

syukur la tak pape..aku dah lama seriau..junior aku meninggal kna sampar petir..masa zaman sekolah dulu..time tu tengah practise bola jaring..tak ujan pun..ish..takleh lupa laaa..

klik klik (^_^)