6.11.08

::HOLIDAY @ SPITAL SELAYANG::

Fuhhhh...!!
Windu tul aku ngan blog aku nih! dah seminggu lebih aku tak jenguk. Pe kabo semua? Aku skang ni dah sihat skit. Critenye camni. Rabu lepas (29/10) aku pi buat blood test kt spital. pehtu aku gi gatal mintak jumpa doc sbb sakit sangat badan aku ni. Jumpa je, cek tu cek ni, trus doc admitted aku. huhuhu..maka berholiday le aku kt spital tu selama 3 hari 2 malam. Sian anak2 aku. Mujurlah aku ade laki yg sangat2 leh diharapkan. Sepanjang aku kt spital tu, Doc kene masukkan ubat dlm badan aku tiap 5 jam sekali. Mak aiii..pedih nk mampos! elok je ubat tu masuk dalam urat2 aku yg mulus ni, rasa cam nk terbakar. Tp tu lah doctor kan? dia tau apa yg dia buat. Sume utk kebaikan pesakit...akhirnya aku rasa sihat bila dah kene 'charge'. hihihi..aku ni sebenarnye takleh sakit skit. badan aku ni sensitip giler. W/pon aku dapat selsema skit, antibodi aku takleh lawan sbb antibodi aku ni lemah..so, badan aku serta merta akan jadik TENAT. Dah buah pinggang aku pon 2-2 bocor, nk wat camne kan? Tu pon doc ckp ubat2 aku ni leh tahan utk melambatkan proses kerosakan buah pinggang tu hanya dlm 10 tahun je. Alaa..takpe, tu semua Tuhan yg tentukan...kita ni berusaha jelah..

Hari jumaat (31/10) aku discharge. Tp doc suh aku berehat kt umah. MC pulak smp hari rabu (5/11)..Alhamdullilah, sihat skit badan aku skang. It's just that aku kene makan balik steroid aku. Maknanya, pasni kembang balik le pipi aku ni. huhuhu..sib bek masa raya aritu aku sempat cantek..muahahahaha...pasni panggil aku bambam balik ye! ai d' bam bam...



tido dlm aman damai..
laki aku yg setia menemani aku..sian abang

along yg happy aku masuk spital. tak bising umah katanya! cait!!

anak anak aku yg dah boring tahap gaban. esok tu trus tak ikut..muahahaha

opismate yg sempat mengediks kt spital..keh keh..mekacih kak lina & lynnda!

Aizah si jelitasawan - renal transplant

ehhhhh!! kedekut tul!

auntie yg rajin melayan mulot bising aku..dia kata nk tunggu mati je.
Apalah lu auntie! talak baik tau..suwey wo!
muka aku yg dh nampak bulat pas seminggu telan steroid!

aktiviti aku ngan anak2 kt umah..

inilah steroid yg leh membulatkan muka & body aku. Kalau aku tak makan ni, kidney aku leh jadik bengkak. So, kenelah telan..huhuhu
my colourful 'candy'

~ kepada sume kengkawan yg mendoakan aku, mekacih bebanyak ye..sayang kowang sume! to ila debab comey, mekacih sempat lawat aku kt spital aritu..muahhhh utk sume!

11 comments:

Tink said...

cian nye!!!!
banyak nye ubat..
doa moga cpt semboh... amin!!

Bibu said...

la..ko kat spital patutle cam lamer xnmpak...aku pon tak nyempat nak borak ngan sape2 hehehe...cepat2 le ko sembuh...jgn tinggal obat sumer...sib molot ko sentiasa sihat ye!

lieya_latif said...

laaa kak ai...sian kak ai...moga2 kak ai cepat sembuh yeak...harap kak ai tabah n sabar menghadapi dugaan dari tuhan...lieya & co. doakan agak kak ai cepat2 sihat dan kembali geletis semula...cayang kak ai!!!

Eda said...

kak ai mamek...
alhamdulilah la..doc tu leh charge ko balik...tak kesah la ko tembam balik ke...(aku menang la pasni)..ekeke .. takpe asalkan ko sihat...jalani kehidupan cam biasa..
muahhh..muahh

saveme_zero said...

syukur alhamdulillah ko dah sihat blk kak ai. moga pas ni ko akan sentiasa sihat k. sentiasa rindukan ko.

nasz said...

sian kak ai... semoga lps ni kak ai sntiasa sihat. mkn la ubat tu walaupon bulat, ko tetap jelita...

Rafizah Nordin said...

jgn lupe telan geguler tu...bio le ko stambun pun,kami ttp sayang kat ko!

elly said...

sayang kak ai juga! semoga cepat sehat! semoga sangat kuat dan tabah!

EllyDanish said...

alhamdulilah ko dah sihat balik
pasni makesure mkn candy ko yg kalerful tu...xpelah tembam pun tpi
ko TETAP JELITA ..tu sure ko tau kan...hehehe..apa2pun aku doakan ko sihat segalanye occay..hehehe

pearlEJ said...

ya ampunnnnn.. bnyknya ubat ko nk kena telan wehhh.... takut aku tgk...

moga ko cepat2 sembuh ekkk... aminn..

yatie aka mamarais said...

syukur buat kawanku aizah kerana sudah sembuh...aku sentiasa doakan ko cepat2 sembuh...walau macam manapun keadaan ko aku tetap cayang kat ko dulu, kini dan selamanya...muaaaaaaaaahhhhhhhsss

klik klik (^_^)