1.4.10

::ELY KENE HFMD::


SIAN
sungguh Ely. Tghari td aku dah prasan ada bintik2 besar naik kat kaki + tangan dia. Aku ingat kene gigit nyamuk. Tak lama pon lepas tu bintik2 tu jd makin banyak + mcm berkudis. Pastu baru aku teringat aritu anak iena, fawza pon kene jangkit virus yg sama. Mmg musim skang ni. Bila Ely kata lidah dia sakit, mmg sah la dia kene Virus tangan, kaki & molot tu (HFMD). Dulu pon dia penah kene gak.


So, ptg tadi gigih la jugak aku mengusung sume anak2 aku gi Klinik Pakar Kanak2 Tan kat Pekan Rawang nu. Ntah apa naseb, ujan lebat lak bila smp depan klinik tu. Payah nk keluar dari kereta sbb angin kuat. Tp smp bila lak nk tunggu kan. So, aku turun..gilir2 aku angkut anak2 aku masok dlm klinik :( dugaan sungguh la. Ngan badan + kepala aku yg sakit ni..huhuhu..nk tunggu laki aku tak sempat sbb dia jauh lagi. Takot klinik tutup.


Bila doc cek, mmg kompom la kene penyakit tu. So, doc kasi le ubat2 yg wajib ely makan kalau nk elak rasa sakit melampau. Nak2 lagi tang molot. Skang ni pon merengek je dia. Nak minum susu pon payah. Tangan + kaki pon takleh terlanggar skit, dah melalak. Yelah, musti dia sakit. Camne nk mkn ubat? telan skit2 le gamaknya. Tu pon smp nk muntah2.. :(


Nak dijadikan criter, mak aku pon sangat2 x sihat. Aku + adik bradik paksa nk bawak dia gi spital, dia takmo. Sanggup aku tgglkan bebudak ni kat ema jap tadi nk bawak mak ke sana. Org tua tu takmo..yg dia nak, BALIK MELAKA. hohoho. Kebetulan pulak Iena tak dpt nk blk kg mmg ni sbb dia ada urusan. AJ pon ada job yg dia kene buat. Tak tentu lagi leh blk. Bila mak tau aku dpt cuti dari doc, mak suggest aku blk esok. Aku suka je
;P takpe, Insyaallah aku akan drive elok2 nnt ye. Maybe Sam + Ayoi smp kt Melaka Sabtu ni..Aku lak bawak Along + Ely je. Yg lain tinggal ngan ema. Tu pon ema mintak biar dia je yg jaga Ely. ish, takpe la. Tak sanggup lak nk pisah ngan dia time2 dia tak sihat ni...

So, apa2 pon kowang doakan mak + anak aku sihat k. Esok pagi aku nk bertolak balik melaka. Hari Ahad baru blk sni. Laki ngan anak2 aku yg lain x ikot pon..k, bubye sume. Lebiu alls!








16 comments:

el said...

semoga korang smur cepat sembuh...huhu risolah aku dgr..a'ah dulu ada sekali ely kena kan...hope ko drive lelok yer...

Mama Hanim said...

semoga uols sekeluarga sihat cepat2.. ai drive elok2 k.. take care.

qiqinn said...

leklok kak ai..get well soonn..

kakngah said...

adf pn pernh kene hfmd ni thn lps. aku paling sian tang mulot tu.. ko jejaga ank2 yg lain tau.. sbb mende ni berjangkit gak. brg2 ely jgn kongsi.

dun drink in drv bebeh!!~

zai@jai.../kak long@alang said...

sian ngn si ely...!moga dia cpt sembuh,cm tu gak ngn datin biah...!akak harap ko tabah ai,byk2 berdoa pd NYA...

nk blk melaka tu,drive baik2..INGAT ORANG TERSAYANG...

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Huhuhuhuhu...sian ely..Mka pun tak sihat gak kan...hmmmm
gigh gak nk balik melake
kan best kalu a.mi dpt balik same....
huhuhuhuhuhuhu

Ibu n Abah said...

Ai,
muga ely segera sembuh.. insya'allah... kesiannya dgr dia sakit mcmtu... ai pun jaga kesihatan ok...

ComeyBelako said...

you too take care ai!

Rizziela said...

Semoga elly cepat sembuh..

rindu dengan budak debab tu

AieZa said...

drive carefully.. takecare..

shah-ila-ain said...

moge elly cpat baik dah ko sekali kak...huhu..memang kalau org2 yg kite sayang ni sakittt adoii rase dgn kite2 sekali nak ikut sakit kan...

D.O.U.B.L.E...S said...

sian mak + ely...harap mak + ely cepat sembuh..ko kak driver elok tau..

nasz said...

sian ely.. harap2 cpt sembuh ye.. skrg ni mcm2 penyakit muncul. risau mengenangkan anak2

[s][u][e][h][a][n][n] said...

hati2 kak...semoga mak n elly cepat sembuh.

noreen-bulan said...

semoga akk tabah....
n semoga bdk comel n mak akk tu cepat sihat...

bay said...

Cepat2 la sihat.Amin

klik klik (^_^)