15.4.10

::LETIH SMALAM::

SMALAM mmg ada checkup appt ngan Klinik Desa utk BB + Ely. Dah alang2, aku bukakkan akaun BSN utk Angah sekali. 2-2 ponteng skolah semalam. Memula pagi tu terus gi klinik dulu. Isk, dah pindah sementara rupanya. Dowang tgh wat renovation. Sib bek tak jauh. Kt area tu je pon. Klinik tu tompang dewan kg kenanga..


bebudak ni dlm semak samun pon jadi kalau nk main.
aku riso kot2 ada ulor ke..isk
tp men kejap jelah..menan banyak yg basah..


ish bebudak ni..


punye la ramai manusia!
pepagi camtu pon aku dpt no dah 50 kau..
sabo jelah..


dah setel kat klinik, gi BSN pulak..


Angah dah ada buku Giro!
Sebelom ni anak2 aku sume dah ada akaun kat Bank Rakyat.
Tp JKM guna BSN.
Aku pon tak tau apa gunanya sbb aku lom mintak pon apa2 bantuan.
Sekolah Angah yg mintak akaun BSN tu.

Punca utama aku buatkan kad OKU angah tu
sbb nak referkan angah kt HUKM.
Nak tanye psl pembedahan tampal telinga tiruan tu. Kawan aku ckp kalau ada kad OKU tu dapat le diskaun.
Tp ntah bila la nk pegi ni..haih


jom gi makan!!


Lps pewot dah siap isi, gi balik kat area klinik tu.
tp bukan sbb nk jmp misi lagi, nak gi pejabat JKKK kt situ. Nk daftarkan angah.. Ha, amik! dlm ms setengah hari memacam setel.
Aku x amik coti pon. Guna time slip klinik tu je...hohoho






11 comments:

iena said...

saya sangat geram tgk ank akak yg kecik tuh...macam nak cubit jer pipi....

mamashasha said...

letih nye kak....ely sgt chumel...

Ibu n Abah said...

Ai,
cekapnya..
setengah hari dah setel semua...
bravo Ai..bravo..

Ruziawati Bukhari said...

salam kak ai.. akak nmpk makin susut.. akak sihat tak? baguslah bt simpanan utk anak2.. utk ms dpn diaorg jugak.. tq singgah ke blog t ye kak.. have a nice day.. u take care ok?

ieda said...

AI...maybe JKM nak bg elaun kat angah kot..takpelah rezeki dia.tp kan AI drp simpan duit dlm akaun biasa baik AI simpan dlm skim insuran..apa2 jadi anak2 protected.duit pun tak hilang.

A.I said...

IENA,
CUBIT JE. AKU SELALU GEGET PIPI DIA. GERAM!

BED,
LETIH..NK WAT CAMNE. ANAK PUNYE PASAL :)

AKAK,
MACEH KAKAKKU CAYUNK (^_^)

T,
A'AH, SUSUT SBB ARITU ASIK TAK SIHAT JE KOT..TQ T

IEDA,
HA..ELOK GAK BUAT CAMTU KAN? MSK INSURAN UTK DIA...hhrrmmmm

~~ciklinn~~ said...

huhuuhuh gi kinik mmg camtu kak... ramai sgt2 kan... sbb tu linn kalu gi kinik mesti gi belah ptg... aman sentosa.... heheheh

el said...

fenat lak aku bc
hehehehe
ely tu aku kokok kang baru tau heheheh

A.I said...

CIKLINN,
AKU MMG TINGIN NK GI PTG PUNYE. TP CAMNE? TP SUSAH LA KALAU DARI OPIS..huhuhu

EL,
KOKOK JE EL. ekekekeke

ummu_hanis said...

hai cayang. makin comel anak anak ko. huhuhu. secomel emaknye.

A.I said...

UMMU,
MACEH (^_^)

klik klik (^_^)