8.4.10

::SEWA KAPA TOBANG::



Smalam sempat berborak ngan abg long aku. Skang ni dia ada kat Shanghai. Bertungkus lumus nk menyewa kapal. Bukan kapal laut. Kapal terbang utk MAS. Mmg dah tugas dia camtu. Kadang tu aku x tau pon dia kt oversea. Bila aku sms, tut2 dia ckp "abg long ada kat german ni". hohoho..bestnya hidop camtu. Tp dia ckp tak best pon sbb bukan berjalan. Gi keje. Tuler kalau kowang nk tau. Kapal terbang yg kowang naik tu beli second hand je. (mampos aku kene saman ngan MAS ni kang). Tp beli kapal terbang ni bukan cm nk beli kereta. Memacam procedurenya. Mau makan berbulan2 kat sana baru dpt bawak balik. Kali ni lama gak abg long kt sana sbb nk sewa banyak. Ntah sempat ke idak le dia balik kenduri tahlil abah bulan 5 ni..Apa2 pon semoga abg long berjaya + selamat blk mesia kembali k..





12 comments:

Marina Monroe said...

KTerbang yg ada baik comercial atau pertahanan semua nyer secondhand kat Msia nih...

A.I said...

AUNTIE,
HA, AUNTIE TAU LA KAN? ANAK HARI2 TERBANG ;)

kakngah said...

br aku tau nok...

saveme_zero said...

lor...2nd hand je tapi tiket cekik darah..kahhh

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

Lorrr.....br je a.mi sms abg long hr tu...xde lak die ckp g shanghai.....hohohoho

A.I said...

KAKNGAH,
HA..SILA LA AMIK TAU. KADANG TU YG SEWA PUNYE PON ADE..

SUE,
TULER. TIKET MAHAL..

AJ,
ABG KAU MMG GITU..

ieda said...

m'sia mana mampu nak beli kapal terbang baru...nak tolong rakyat sendiri pun terkebil2 lg..
ooopppss...not on any side okay..hehehe.

A.I said...

IEDA,
sssyyyyyyyyyyyyyyyyy ;P

mamashasha said...

itu biasa kak....aku pun keje dlm bidang ni kalau tak beli kitorang chartered pulak....

angah iza said...

mesti hebat gaji abg long kan ????

LiAnA said...

best tu tgk negara org...

A.I said...

BED,
CHARTERED TU APA WEI? AKU NI TAK RETI. YG AKU TAU COP DOCUMENT JE. miahahahahaha...

IZA,
TAKDE ARR..BIASA JE..

LIANA,
BEST KAN? AKU NI NTAH BILA LA NK MERASA...hhrmmm

klik klik (^_^)