7.4.10

::WEL WEL::


ADA
satu malam aritu aku masok tido awal dlm kul 9. Tup2 aku terjaga kul 10 lebih sbb ada bunyik bising kat bawah umah. WEL WEL, WEL WEL. memula aku ingat mimpi thaipusam. Pehtu baru aku prasan bunyik tu mmg real. Aku pon bangun le tinjau kat bawah. hohoho..Org India ada sambut perayaan apa ntah. Tarik kavadi tu. Mmg biasa dowang buat benda ni tiap2 tahu. Penah dulu dowang anjakkan tarikh sbb dowang nk buat sama ngan tarikh kita berarak utk Maulidur Rasul siang tu. ngeeeeee..kalau tak, mau 2 perarakan skali dlm sehari tu. Siang Maulidur Rasul, malam lak perarakan dowang.

Tahun ni cam jarak jugak la tarikh tu. Elok gak kan? :)


gmbr ni aku amik dari tingkap bilik aku.
Aku dah abis zoom dah ni.
bertawakal je ngan Kimie aku jatuh sbb aku hulur je tangan keluar tingkap.
ngeeeeeeeeee




bising sungguh ngan bunyik gendang..


BB pon terjaga, sibok gak nk tengok.
jom la tgk kt beranda dapor sbb dowang mmg berarak ikot jalan bawah tu..


1 lori gendang..




mula la bebudak ni kecoh.
penah ntah tahun bila ada 1 moto, jakun sgt gamaknya,
tersungkur kau! poyo je..isk!


dowang hala ke apartment.. lama gak la. smp ke tengah malam bunyik tu..
memacam benda boleh tengok bila duk bawah 1 bumbung ni kan?
org cina ada, org india ada..


1 Malaysia oooo!






4 comments:

saveme_zero said...

ehh..lmbt lak dorang sambut erk tapi ok la tak buat sama maulidur rasul.

Nur Syafawati said...

mcm bukan musim je dorang ni wel..wel..huhuh..tapi nak wat mcamane kan..dah dok area mmg perkampungan dorang..kena la hormat menghormati..sambil2 coci mata tgk dorang berarak..hehehe

mamashasha said...

wel...wel..kat umah aku ni lagi lah selalu...pening aku...tp sabo jelah kita ni idup 1 malaysia....itu agama diorang kan..

A.I said...

SUE,
NI BUKAN THAIPUSAM,..NI LAIN

SYAPAK,
NI BUKAN THAIPUSAM LE WEI. NTAH APA CEREMONYNYA NTAH. KITAORG KT SNI SEBENORNYA MEJORITI MELAYU. TP DOWANG NK GAK BUAT DARI FLET NI. TAKPE LA, TAK KISAH PON..

BED,
KAN? KALAU DOWANG TAK KISAH NGAN AZAN 5X SEHARI, KITA PON PATOT GIVE + TAKE NGAN AGAMA LAIN. DOWANG HORMAT, KITA PON HORMAT :)

klik klik (^_^)