27.6.11

::DAH PUAS, DEMAM PULAK::

Aku kt umah ni. Taip dengan hingus yg meleleh2. Sabtu/Ahad ni penoh sungguh program aku. Sabtu haritu kami sume bangun lewat, golek2 hati senang gitu. Tghari bawak bebudak g makan kt Tesco & kasi dowang main menan. Pastu trus cicirkan dowang kt umah mak. Aku, abg kaman, along, AJ & Naimah g bergendut2 ke Semenyih umah Sue. Dia ada buat kenduri Aqiqah anak dia. Mengembek la kami kt sana dgn si Ila Tomey sekali. Sodap tul kambing tu. Dari sana kami trus ke Setapak dinner kt Flaming, si AJ blanje. Adik aku, Iena anak branak pon join skali. Puas aku makan ketam + udang! Sodappp..Mekaseh ye A.mie AJ. Tgh malam baru smp umah..

Smalam pulak pagi tu aku ada job mekap kat Serendah. Tlg gantikan kawan aku. Dia demam teruk. Rezeki utk aku jugak. Lagi pon umah client tu takde la jauh benar dari umah aku ni. Naimah yg temankan aku smalam. Lps aku mekapkan client tu, singgah rawang amik AJ & Mak trus berdesup ke PJ kutip Ayoi pulak. Kami beronggeng kat MV. Ayoi blanje kami makan kat Tony Romas. Ayoyo, mmg best betol rib/steak kt sni. Patut le mahal bukan main. Tp mmg puas ati sesangat. Mekaseh ye Ayoi lalink..

Aku blk umah ptg smalam pon dah rasa semacam badan + kepala ni. Awal aku masuk tido mlm td. Kesian kt Abg Kaman, dia yg tlg uruskan umah + anak2. Basuh/lipat kain, masak, suap anak makan, uruskan beg skolah anak, baju2 skolah bebudak, cuci pinggang..eh, memacam la. Mekaseh ye bang. Abg le laki yg paling best dlm donia! hehehe...cayunk dia =)

Pagi ni bangun, aku gagahkan jugak mandi apa bagai. Siap2 kononnya nk g keje. Tp last2 aku surrender. Tak larat langsung rasanya. Ngan badan sakit, kepala berat. Ni Angah pon x gi skolah, demam -____-"

OK, aku nk rehat golek2. Nnt aku hapdet bergambar ye. Aku kan mmg suka meriak2 ngan gmbr yg aku amik. hehehe..k, bubye lalink2 sume. muahhhhhhhh (melekat hingus)

8 comments:

shiori_LA said...

Ai semoga cepat sembuh ye

zana said...

semoga akak cepat sembuh...nanti jgn buat2 lupa lak hapdet bergambar+entry klakar

p/s:suka tgk akak...akak comel(ikhlas ni)

VFN said...

hingus kaler hijau tak?

miahahahaha

Ibu n Abah said...

berehat jer tau!

fazilzura said...

amboi kak , gigih tui ko .. abis pusing2 ..jauh2 jgk plak tu ..

MUMMY ILA said...

mana x demamnye...bantai kambing x hengat orang umah. kakakakaka

kaklong said...

susah tul nak jumpa laki macam kaman tu erk...baik sungguh..!

irma said...

bawak2 banyak berehat ye k.ai....ko x leh lasak2 sgt....yg penting kesihatan kena jaga tau...semoga k.ai cpt sembuh..

klik klik (^_^)