15.6.11

::SERAH DARA::


DAH 2 hari berturut2 aku bergelumang ngan doktor & misi. Pagi smalam usung si Along g klinik $1. Mata dia bengkak. Memula haritu aku ingat kene gigit ngan lipas. Masuk 2 hari x surut2 pulak. Kata Along mata dia rasa sakit. Tu yg aku x sedap ati kene bawak gak g klinik. Rupanya betol, doc ckp mata dah kene infection. Doc kasi dia antibiotik & ubat tahan sakit dgn ubat titis skali. Masuk harini dah 2 hari MC. Datin Biah x kasi dia g skolah. Siap tepon aku marah2 nape aku soh gak si along g skolah. hehe..

Tp esok rasanya dia kene gak g skolah. Nampak bengkak tu mcm dh kurang skit pg tadi. Dia ada rombongan under Kelab bimbingan Kerjaya. Kalau larat mmg kene g la. Nampak pg td pon dia dah mcm ok cuma katanya gatal2 je. Tgk la camne sok..

Harini lak aku gi serah dara amik darah kat Hosp Selayang. Ala..rutin hidup aku le. Mgg depan jumpa doc pulak. Tp pg td ramai giler pesakit. Pepagi buta aku dah terpacak kt sana pon dpt no giliran yg tinggi2. Ntah bila masa la dowang amik nombor. Dah nk dekat kul 11 baru smp turn aku. Biasanya dulu kul 9 lebih dah siap. Agaknya skang ni makin ramai org yg berpenyakit. haihh...

2 comments:

fazilzura said...

musim org sakit kak .. huhu

Marina Monroe said...

Nak no cantik? gi sesudah subuh.. ha ha ha

klik klik (^_^)