23.7.10

::MEKAP-MEKAP KT OPIS::


PEPAGI tadi gigih gi Spital Selayang kutip ubat2 aku. Lewat skit la aku msk opis. Smalam opismate aku si Lynnda Gebus dah remind aku soh bawak mekap. Dia nk aku tepekkan lite2 kat muka dia. Biasa mmg dia mekap sendiri je dtg opis. Ni saje la nk mekap tu tahan lama skit. Tu yg dia nk aku tepek tu. Lagi pon dia nk riak kat sedara mara yg muka dia ditepek khas oleh mekap artis terkemuka dari daerah rawang. kahhhhhhhhhhh...kan lynnda kan? dia sebenornya 1/2 day harini, nk ke kenduri nikah sedara dia. Ha, meh la aku tepekkan...


sebelom ditepek mekap


selepas selamat ditepek mekap


sila control ayu..


eleh, kau nk buat2 cam model lens korea tu kan?
muahahahaha



eh, aku pon nk tompang riak kt sni gak :P
saje nk riak ngan jerawat kt dahi aku tu. hehehe..
harini senonoh skit muka aku dr smalam.
degil, badan tak sihat pon nk gak msk opis,
muka aku cam mayat berjalan je smalam!
sume tegor awat pucat sgt muka.
walhal smalam aku dah tepek bedak 6 kilo kt muka.
ahaks







8 comments:

Softtouch [Hanim] said...

untungnya ada opis mate mak andam yer..Kalu kak ai seopis ngan sy, ari2 sy tadah muka suh akak make upkan..:)

kakngah said...

nok.. ada koje kosong x kat opis ko.. aku nk gak ngase main mekap2.. hahahaha!!.. jeles ai kt lynnda gebus taw!!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

aku ingat nak belajar mekap la dari ko. boleh? ekekekek

A.I said...

HANIM,
MELAMPAU KAU HARI2 NK TEPEK MEKAP! NGALAHKAN ARTIS LAK. ekekekekeke...TP BOLEH JE. AKU MMG SUKA MEKAPKAN ORG ;)

KAKNGAH,
KAU NK KEJE SNI SEMATA2 NK MEN TEPEK2 MEKAP KE NGAH? ;P

TINIE,
BOLEH AJE. TP KAU PAYAH SGT NK JUMPA. hohohoh...

Nur Syafawati said...

kalau ko satu opis ngan aku kan..mesti ari2 aku x make up dtg opis..sbb tau kat opis ade tukang make up..mesti aku ari2 cantik je..kahhhh..ala...aku bagi la duit sarapan...ok kan..kan..kan??

A.I said...

SYAFA,
BOLEH! BOLEH! KAU SPONSOR AKU BEKPES SEUMUR IDOP YE? HA..MEH LA KEJE KT SNI ;P

Yu'xan Lee said...

kak ai ajar arr sikit basic2 mekap nie, cantekk ooo...zura pakai lens pon berejam2 tue...

Kak basic berbedak akak tepek cam ner?? nmpk licin jer, canteek plak tue....Hehehe jgn mare kak ai byk soklan nie..

A.I said...

YU'XAN LEE,
hehehe..NNT ADA TIME FREE AKU AJAR BASIC MEKAP YE. TP PAYAH LA NK AJAR KT BLOG NI. NK TEPEK GMBR MEKAP STEP BY STEP PON PAYAH. NNT LE AKU CUBA YE ;)
YG LINDA NI AKAK TEPEK GUNA FOUNDATION STICK (KRAYOLAN) DULU, BARU TEPEK LOOSE POWDER. MCM AKAK SENDIRI, GUNA BEDAK PIXY JE. BASAHKAN SPAN SKIT, PASTU TEPEK2 KT MUKA. MMG TAHAN LAMA + GEBUS ;)

klik klik (^_^)