23.7.10

::SARAPAN DI MALAM HARI::

MMG selalu mcm ni kat umah aku tu. Dinner, kalau tak tapau, kami makan luar. Atau pon aku masak nasik, grg ayam je. Pastu nk tukar selera sbb dah balun nasik pagi + lunch, mlm kami makan ala-ala bekpes pulak. hehehehe...


nape ngah? x tau nk mkn yg mana satu?


nasik wajib ada (utk budak gomok tu)


kopi o panas!
(gelas hadiah kawen aku 12thn sudah..ngeeee)



telo setengah masak pon ado..
ni requested by BB the noti


telo mata kambeng angah panggil


ok, meh aku tunjuk camne aku mkn burger kt umah:
memula sapukan buttercup + mayonis + sos cili
ke atas roti...

(tetiba dah jadi kelas masakan pulak!)


tepekkan daging burger ke atas roti yg telah
dimekapkan ngan sos2 tadi..


kendian, campakkan pula telo mata kambeng
di atas daging burger tersebut.


pecahkan dara telor tadi..


tepek pulak ngan roti yg telah siap
dimekapkan seperti di atas tadi


BALUN!!


kaman sedang GIGIH


Along punye..


BB yg kekenyangan



msk opis lmbt skit, gi kutip 'gegula' kt sepital




15 comments:

ppb_ppkp said...

wowwwwwwwwwww..teruja melihat telur mata kambing cair meleleh dicelah roti n daging beger... harussss try mlm kang...klekekek

kumichan said...

wuuwuwuwu.... meleleh air lioqqqqqq

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya mkn berger pastu telur kuning tu cair2 mcm tu...fav tu kalu telur kuning xmasak sgt...sekali skala tukar selera dinner ok jgk tu kak ai..jnji anak2 n asben suka..

Jiejah @ Iza said...

uiiiihhhhhsss sedapnya ai..
meleleh airliur anak aku hhahahaha
my pebret too tp x pernah la buat mlm ekekke

Nur Syafawati said...

dapnyer burger gini..aku pun slalu wat gak..tapi dah2 gini..malassssssss aje...ape ade depan mata..aku balun!!!kahhh

nome said...

burger simple gilos tp sedap nak mampos! kan? kan?...meleleh weeii tgk burger ko nih

A.I said...

IMAH,
TELOR YG MELELEH TU LA YG MENAMBAHKAN NIKMAT! hehehe...BUAT LE MKN KANG..

KUMICHAN,
LAP LE WEI....eeeeeeeee

HANIM,
AKAK PON MMG SUKA TELO YG SEPAROH MASAK GITU. TULER, LAKI + ANAK2 AKAK MMG TAK KISAH :) MAKAN JELAH..hehe

JIEJAH,
MELELEH DAH AIRLIUR ANAK KAU KT DLM TU? isk..
TRY KAU TRY BUAT MLM LAK JAH. LAGI FEELING MAKAN. miahahaha

SYAFA,
TIME2 GINI MMG LE. APA PON KAU BALUN! kahhhhhhhhhh

NOME,
BUKAN TAKAT TELOR JE MELELEH, AIRLIUR PON MELELEH GAK! ;P

ayien78 said...

ai... tu bukan makanan bekpas kalau kat umah aku...mmg makanan all da time di kala aku takde idea nk makan apa n malas nk keluar beli kat luar... hahahahar

tapi sekali sekala makan mcm tu syok gak kan??? aku penah buat keje giler makan super aku goreng berger, masak scrambler egg ngan baked beans.... superdek' sedap n mmg layan =)

A.I said...

AYIEN,
MAK AII..KAU SIAP NGAN BAKED BEANS BAGAI! hehehehe..MMG TERBAIK KAN? nyum nyum

zyra said...

uishhh, sedapnye kak! nk sket....
kt umah sewa sy nih, kitorg nih slalu gak mkn roti ngan telur... tp telur pecah2 (scramble egg).. memula sapu planta kt roti, then tabur telur tuh atas roti, pehtu goreng ikan bilis sket, tabur kt roti gak.. pehtu hiris2 timun, tempek kt roti+telur+ikan bilis tuh, last skali kasi tulis nama kt bahan2 tu sume ngan sos cili... mmg malatop aah!

err.. sbnrnyer bkn pe.. memasing lik keje dh kul 8, kul 9... maleh dh nk masak nasik... tp lapo nyer psl, ilang mood nk diet.. hahahaha~

A.I said...

ZYRA,
huiii..MAKAN CAMTU RERAMAI LAGI SYIOK. MERIAH JE RASA. ELEH..TAKAT MKN ROTI NGAN TELOR, OK LA TU. KATEGORI DIET LAGI TU..hehe

Mommy Prince said...

Kak ai ko saje kan .bg air liur aku meleleh mlm nih..

giler kentang.. lazat okeh mcm camtu. pagi td aku wat bekpes telor ngan roti camtu..sebijikk
lazat.kenyang sampai lunch.ngeh3

monday aku nk buat letak burger lak.ala2 chef ai..ehehhe

A.I said...

NIKI,
NIKMAT KAN WEI? DPT LAK MAKAN SECARA RAKUS, TELOR KUNING MENITIK2. aummm!

ieda said...

simple tp sedap...nak buatlah nanti.

A.I said...

IEDA,
BUAT LA KAK...MMG SEDAPPPP ;)

klik klik (^_^)