3.7.10

::SAIN REPORT CARD::

SMALAM aku masok opis lambat skit gi skolah Along + Angah sign report card. Sebelom ni aku mmg dah tau result memasing, yg aku x tau lagi dowang punye peratus. Cam Angah, walaupon sume subjek dia dapat A + peratus yg cemerlang..dia berjaya dpt tmpt ke 18 aje sbb cikgu dia ckp pelajar dalam kelas tu sume cerdik2 belaka + peratus memasing sipi2 je. Cikgu kata nombor tu tak penting, yg penting peratus. Tp Cikgu2 dia bangga sebab walaupon dia tak sama ngan pelajar lain, dalam pembelajaran dia sama je ngan kengkawan dia. Dapat keputusan yg cemerlang dlm kelas. Itu dah cukup membanggakan (^_^)

Along lak kene bekerja keras lagi utk study. Takleh main2 dah. Tahun depan dah nk UPSR. Keputusan dia agak sederhana. Cikgu cakap skang ni silibes mmg susah. Cam aku pon, bila Along tanye soklan sains..mula la aku tercangak2 nk carikkan jawapan untuk dia. Soklan sangat mengkonpiuskan hokey! hohoho...kali ni Along dpt 5B (subjek wajib), Angah lak 5A. Tempat ke 11 dlm kelas. Along kene fight ngan adik + kengkawan tau. Kalau tingin nk masok asrama, kene kuatkan belajar tu.

Apa2 pon mama doakan yg terbaik utk anak2 mama sume..amin...


nampak angah tak?
yg aku tandakan anak panah tu.
cikgu alihkan tmpt dia dari belah depan ke tengah.
sbb cikgu liza rasa tetengah tu lagi sesuai utk Angah.
maknanya kat mana pon sudut cikgu berdiri,
angah akan dapat mendengar ngan jelas :)


kusyuk tol dia menulis..


mamat ni cam nk gi berkebun pulak ;P


termenung pulak si along ni...
kotor lengan baju kau tu long! isk..


2-2 dengan gaya yg sama dari awal tadi :P




nota bontot: harini ada job mekap sanding kat serendah. blk dari mekap, kutip laki + anak2 gi terjah bestday party tote aku pulak. jemput datang tau...leh jumpa, leh lelaga pek ;P




5 comments:

el said...

anak2 kau mmg bijak ai
semoga derang suksess
:)

hehe x leh bla dressing abg kaman
jgn lak org tegur nti..pak kebun skolah along angah :)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

pandai anak2 ko kak....no dlm kelas tak penting kak..yang penting peratus setiap subjek dia tu....

zyra said...

saya aminkan doa akak... aaminnn... (^_^)v

ieda said...

along usaha rajin2..dapat 5A auntie bg hadiah..serius ni.
angah nak hadiah???tunggu UPSR..hihi

A.I said...

EL,
ALHAMDULLILAH..MINTAK BEBUDAK NI BERUSAHA LG LE BAGI LG CERDIK ;P
TULER PSL EL, MAU ORG INGAT DIA TUKANG KEBUN KANG. kih kih

ZANNA,
A'AH..MMG AKU TGK PERATUS TU. SKANG NI SETIAP EXAM DOWANG DAH BUAT CAM UPSR TAU. 5 SUBJEK TERAS..hohoho

ZYRA,
AKU AMINKAN LAGIK...AMINNNNNNNN :)

IEDA,
MEKASEH AUNTIE, INSYAALLAH... (NI ALONG BACA TAU) :)

klik klik (^_^)