24.3.11

::AKU IDOP LAGI::

HOHOHO...! harini masok gak keje setelah kehabisan MC. adoiii...rasa cam nk merangkak je kt karpet opis ni. x larat sungguh nk bergerak. duk kt kusi ni pon aku rasa weng2. Muntah2 pon blom ilang lagi. Makan je, muntah...muntah je, makan. (kepala pusing) Dah turun berat badan aku. Susah payah aku nak naikkan dulu. Jenoh la nak kumpul isi balik ni.

Smalam kebetulan ada appt ngan doc aku kt hosp selayang nu. Mintak le pendapat dia apesal aku jd smp gini skali. Sbb kt klinik biasa tu doc kata maybe aku ni ada infection (ntah bhgian mana pon aku x tau). Tapi smalam doc aku ckp, maybe sbb ubat yg aku amik skang ni. Last time jmp doc (doc lain), dia bg aku ubat kolesterol yg high dose punye. Bg patient yg agak sensitip, akan dpt rasa efek dari ubat tu. Katanya, otot2 akan cedera/koyak. Tulang jadi sakit. uik! tekezut aku dengar. Lorrrr...kalau gitu, baek tak yah aku telan ubat tu. Aku dah separoh maut merana kesakitan. Tp mmg pon tau, bukan takat tulang2 aku ni je yg sakit. Tp ngan isi daging skali. Takleh nk sentuh, sakit cam rasa daging tu lumat. huhuhu...ngan pening & muntah2nya bagai. HAZAB uolls! so, doc try bentikan dulu ubat tu walaupon tahap kolesterol aku naik mencanak2. Doc mintak aku control mkn je..(skang ni boleh la sbb takde selera nk mkn..ngeee)

Ni tgh berperang ngan segala mak nenek document kt atas meja aku ni. Ptg2 kang kalau aku free, aku hapdet perjalanan rombongan kami ke Kelantan ye..daaaaaaaaaaaa!







10 comments:

Diary Of One said...

sakit apa tu? but take a rest ok?

Diary of One said...

sakit apa tu? but take a rest ok?

QASEEH HATIKU QASEEH said...

mmg ada ubat yg x sesuai..
petua mo kc ilang kesan ubat tu..minum susu..
risau jgk lama x apdet..
mana sda pigi ini urg..
anw..ur tek k 1st..
keja tu biar2 la dlu..
badan x larat jgn paksa..
tp sy tau semangat awak sgt kental...
ngeeeeeeeee

r|nA @ ja|j|na said...

take rest bnyk² kak ai..moga² sembuhlah penyakit akak tu..

A.I said...

DIARY OF ONE,
ohooo..AKAK MMG ADA KIDNEY PROBLEM. NI TAMBAH LAK NGAN SAKIT2 BADAN GINI, TU YG AZAB TU ;P

CT QASEEH,
SUSU? KEBETULAN MMG AKU TGH MINUM SUSU! hehe..KITA TRY YE ;)

RINA,
OK...MEKASEH =)

kakngah said...

pengantin sehat??
muahahahaha!!!!!

kak ina kl (2) said...

alahai apa nak buat kan ai..sakit pun kena gi gak cari rezeki...jaga diri ek..

manalah gambar aj dan naemah ni..tak sabar nak tenguk

A.I said...

KAKNGAH,
PENGANTIN SIHAT BAGAK!! hahaha

KAK INA,
TULER KAK. NK BUAT CAMNE KAN? NK CARIK NASIK UTK ANAK2.. =)
NNT AI UPLOAD PIC AJ & NAEMAH TU YE..

Hazey said...

cian, take care ya!

A.I said...

HAZEY,
MEKASEH =)

klik klik (^_^)