8.3.11

::FAMILY DAY BLOK KENANGA 2011::

Gigih wat teh tarik.
eh! aku yg buat, kaman tukang tarik je ;P
nak bawak turun bawah,
minum pagi reramai ngan jiran tetangga.


laki aku + Cikgu Nani
tukang jaga kaunter pendaftaran


kak as yg tgh gigih mengira kacang dlm botol.
kalau menang dpt toto ;)


huru hara depan lif.
memasing nk daftar..
ada lucky draw. kali ni kami wat bagi adil.
setiap tingkat cabut 2 nombor.
tp aku ni x penah nk lucky pon.
ema + jiran aku kt lif tu yg dpt..huhuhu


adek yg dipaksa oleh aku join men game..
haha..padan muka!


'macam ni!'
kaman tgh tunjuk cara nk bawak bola dlm sudu


nampak tak laki aku tgh tolak si Adek suh jalan?
sambil tiup wisel lak tu ;P
anak org len dah stat, anak sendiri duk la berdiri x gerak2!
ekekekeke


ini adalah lakonan semula ;P


angah carik gegula dlm tepong..


me + nurul d' tokey satey ;)


me + along d' kedings


BB join game tatang beg kacang.
sian anak2 aku sume x menang..dah nk smp kt garisan..
jatuh lak beg tu.
xpe la ye BB, saje nk hepi2 main..


pertandingan mengaler


pemain bola sepak vougeh!
muka sius aim pintu gol ;P
org keliling dah pakat gelakkan aku.
kahhhhhh


w/pon nampak ayu ms sepak bola tu,
dpt gak masok gol sekali tau.
ha...hebats mak hayams!


tgk la tu!
sume pakat kacau kt pintu gol..
kahhhhhhhhh


makcik ni lg hebat!!
hehehe..


along + kawan dia yg tak percaya aku adalah mama dia!
"apesal muda sgt mak kau tu?" tanya dia berulang kali.
(edisi meriak di sini. harap maklum)
UHUK!


ntah apa la yg dibincangkan si AJKs tu?


haha..special game katanya!
berdiri atas surat khabar yg dilipat makin lama, makin kecik.
silap teknik punye pasal..dpt le aku no. 3
ngeeeeeee..


benti rehat jap..


3 kali gak aku berulang naik atas.
bebudak ni nk kencing la, nak berak la, nak susu la.
tp sempat gak la aku mandi. dah berkuap badan aku masam!
tu kt bawah along tgh join kusi berirama..


kene susu, lentok trus si BB + Adek kt bawah..


'tiru mcm saya'


kiut sungguh bapak2 budak joget gedik2 gitu..
hehehe
Laki aku juara pertandingan ni. dia paling cekap ikut si man bawang tu joget.
bila muzik benti pon gaya sama je ngan dia :)


dpt le hadiah ni bawak blk..
alas meja tu aku ingat nk jahit skit buat langsir bilik along ;)
jam tu pon dh gantung dlm bilik dia..


dlm kul 5:30 abis acara, trus tolong kemas2 buang sampah bagai.
then bawak bebudak ni gi makan nasik.
blk tu memasing mandi + buat homework,
pastu turun g tkt 6 pulak. ada BBQ anjuran cikgu nani utk AJK2
tu nnt kendian aku criterkan... :)


MERIAH!!!




15 comments:

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

fuyoooooo...dh mcm jom heboh !!! paling va va voom surat khabar kecik tu , mengaummmmmmmmmmmmmmmmmmm :P

A.I said...

AJ,
MENGAUMMMMMMMMM YE? NNT AKU AJARKAN KAU!! ;P

el said...

hahahaha riang ria tul

NonaFauzi said...

suke tgk akak n family...ceria je..

kak long said...

teh tarik secerek jer?cukup ker reramai tuh?....heheheheh!!!

CathJ said...

Oh meriahhh... hiihihi...

Bukan je muda mama nya... lawa lagi... ha.... ada iras pelakon bernama Rozita Che wan... yuuu... ^_^

nome said...

meriah tol kak ooiii...semangat kejiranan blok ko ni mmg terserlah...i loikeee!!!

x bleh blah tgk abg kaman joget..kahhhhhh...menang lak tu..cayaklah abg kaman!!!

Nur Syafawati said...

sonok nyer dok kat kawasan yg harmoni mcm ni kan? x rase mcm kat bandor..rase mcm kat kampung pulak..ramah2 semuanyer..ringan tulang lak tu sama2 wat hari keluarga..huhuh..mesti ko x moh pindah dari situ dah kan kak??huhuh

abg kaman mmg best la..sporting giloo..

Azueriena Norash said...

wqahhh bestt tuu....family day....aku suker nengok nko pakai mcm tu....cunn sehh mcm remaja gituuuu

ieda said...

amboi!!!bestnya...macam pesta.
apasal nampak bambam sikit AI ni?

bay said...

meriah la flat kau kak..... flat lain xde maknenye nak wat cenggitu. harmoni je korang

mya said...

meriah! i like!

eLYies said...

bestnya jirang2 spoting cam ni....

lucah sungguh gambo yg dok atas paper tu..hahahahha

Ruziawati Bukhari said...

gmbr kena dukung dek abg kaman tu yg paling t x tahan.. haha

estee_8980 said...

salam kak ai...
sama la kita...
kt umah saya pn buat karnival ari yg sama gak
tp ni karnival 1 malaysia...

kak ai jemput singgah ke blog saya dan kalau sudi jemput jadi follower saya di : estee8980.blogspot.com

klik klik (^_^)