21.3.11

::DAH SELAMAT::

ALHAMDULLILAH, majlis pernikahan adik aku, AJ & Naemah berjalan ngan lancar. Semua ahli rombongan kaum kerabat aku pon selamat dalam perjalanan (1 bas persiaran + 6 bijik MPV/kete). Mekaseh pada semua yg mendoakan kami ^__^

Aku anak branak & pengantin smp ke sni pukul 1 lebih pg tadi. Dari ptg smalam badan aku mmg dah x sihat. Sakit separoh badan (belah kiri). Dlm perjalanan blk smalam mmg aku tak selesa sesangat. Sakit sangat dah badan aku ni. Pg tadi terus OUT! mmg kejung...muntah2 ngan demam skali. Nak tak nak, kene gak la g klinik. Ingat nk mintak injection, tp doc tak kasi. Pain killer pon dia x brani nk bagi (sama kes ngan dulu tu). Nanges aku kt klinik td. Doc brani kasi aku antibiotik ngan ubat demam je. Kencing aku toksah criter la. HITAM!!! Doc ckp maybe ada infection. Rabu nnt baru aku g Hospital. Dapat le aku MC 2 hari. Mmg aku betol2 rehat. X larat nk buat apa. Makan pon bubur nasik. Sib bek x muntah balik. Terisi skit la pewot aku ni.

Si AJ pon x sihat gak tu. Demam TERKEJUT agaknya. heh heh ^__^

K lah, nnt2 aku update lg ye. X boleh nk duduk lelama..rasa mcm nk tercabut tulang2 aku ni..





12 comments:

Marina Monroe said...

Salam Ai,
susah hati auntie baca n3 ni..
bila Ai sakit...kesian kat anak2 dan suami, mesti dia orang pun susah hati jugak..
take good care of yrself..

IEZA said...

EEEi..seramnya..time air kencing hitam tu...saya tak pernah air kencing cam tu..apa-apa pun semoga sihat...

Yu'xan Lee said...

tiap2 hari jengok blog kak ai, tak sabar nak tgk gambo pantin, heheh...
Kak ai, jaga kesihatan k, cepat2 sembuh,,,,

kakngah said...

aku tgh moskil ni ..
apa yg aj terkejut sgt tu.. cer citer.. cer citer..


awat lusa baru g hospital??
sok g tak blh ka??

QASEEH HATIKU QASEEH said...

A.I...!!!!!!!!!!!!!!
wat hapen...awak penat sgt2..tu la psl....risau jgk sy baca n3 awak nie..jgn paksa diri..kena kuat kn hati n semangat..napa x p spital dgn segera..pegi la dear..jgn tangguh2...kena buat rawatn dgn segera..nnt infeksi merebak ke tmpt lain lg..anw tek k..mkn kena jaga..minum air kc kurang..susu jgn ambik..minuman kafien nehi2...(^_^)

Syerah Omar said...

akak, risaunya :( ke akak kencing lupa bukak lampu?(pikir +) kahkahkah.aku doakan akak ok yer.amin

CathJ said...

Tahniah... and syukur lah semua nya berjalan lancar...

el said...

awat jd cam tu air kencing jd itam..ko jg x pemakanan ko tu...riso lak aku dgr ni..aku yg tgh peknen ni pun tiap kali nak g amek result urine sure bergelen2 aku mnm air masak...huhuhu..hope kau xde pape aiii

NonaFauzi said...

jalan jauh...penat sgt tu..rehat ye kak ai

Eye_nee said...

Rehat sis....jauh perjalanan ko tu tambah dgn kesibukan majlis perkahwinan...jaga diri...

deaf-angel said...

syukur adik ko settle ngan selamat. Congratulations.

Oi, ni mesti ko bedal makan tak agak2 kot masa kenduri tu.

usaha dan doa ok fren.

shiori_LA said...

Ai...semoga takde apa2 dan cepat sembuh ye.....

klik klik (^_^)