28.3.11

::TELINGA ANGAH::

QUOTATION dari pihak HUKM utk telinga palsu (vistafix) & alat pendengaran (baha) dah dpt Jumaat lps. Harga utk 2 tu RM38,000.00!! huhuhu.. Abg kaman g sana trus kene interview ngan Jabatan Kebajikan HUKM. Insyaallah, boleh dpt bantuan kata pegawai tu. Sbb gaji kami laki bini pon kecik je. Anak lak ramai (dh mcm Bersamamu). Tp idak le dpt semua. Maybe separoh aje. Separoh lagi kami kene ikhtiar cari lain. Skang ni nk kene settlekan dulu semua dokumen2 yg pihak kebajikan tu nak. Semua bil/resit perbelanjaan bulanan kami kene submit. Resit beli barang dapor pon dia nak. Dowang nk tgk bape banyak $ kami keluar setiap bulan. Kompom la dia tekejut sbb bajet mmg -tive x sepadan ngan gaji kami. Abg kaman x ckp yg aku ada buat job mekap. Yelah, hasil job mekap tu pon brape la sgt. Lps la blanje seharian kami anak branak..

Tak tau la brape yg diluluskan oleh pihak kebajikan tu. Nak harap $ simpanan kami...alahaiiiiiii, aku nk criter kang buat kowang x caye je. Kami ni bukannya ada $ simpanan pon. Nak simpan apa kalau x berduit? Kalau dpt simpan pon, sekejap je. pastu musti keluar balik. hehe..

Hai Angah, tinga ni lagi mahal dari rumah kita nak oii! Nak puaskan hati angah punye pasal, nak capaikan impian angah punye pasal...mama & abah sanggup! Kami akan cuba sedaya upaya smp berjaya merialisasikan impian angah tu. Yg penting, Angah kene lagi kuat semangat & tambah cerdik lepas ni ok.. ^__^




ni le alat pendengaran tu..BAHA
angah dah test, BEST katanya =)
boleh dengar kuat..


kene pasang skru.
benda ni bleh pasang/tanggal





yg ni pulak telinga palsu (vistafix)
kene pasang skru jugak,
boleh pasang/tanggal


MUDAH-MUDAHAN DIPERMUDAHKAN SEGALA URUSAN





(modem kt umah 'sakit'. x bleh nk update dari umah. huhuhu)





18 PENGOMEN:

Hazzel on 3/28/11, 11:51 AM said...

InysaAllah akan ada rezeki untuk dak Angah. Allah pasti akan membantu kalian sekeluarga. amin!

kak long on 3/28/11, 12:05 PM said...

nasib angah kira baik...kat luar sana masih ada yg tak mampu lag dari kau ai...insyallah...ada rezeki tu...!

Syerah Omar on 3/28/11, 12:06 PM said...

aku doakan akak sefamily dimurahkan rezeki ye kak!! amin!

Yasmin Nabilah.. on 3/28/11, 12:09 PM said...

huhu..demi kasih anak..sanggup kan kak..

Marina Monroe on 3/28/11, 12:19 PM said...

InshaAllah..angah dpt pakai alat tuh..

deaf-angel on 3/28/11, 12:24 PM said...

kira dari tu hari ko cerita, dah beberapa langkah lagi korang lalui eh. Bagus tu.

happy jugak tengok foto2 ko tampal tu pasal gadget2 tu smua angah dah try.

aku doakan korang ada rezeki 38k tu. Insyallah.

kakngah on 3/28/11, 12:31 PM said...

maknanya che BAHA tu kene tanam kt blkg tinger angh la??
bila angh besar sok.. vistafik tu kene tukar tak ikut saiz kebesaran angah nanti??

sama la kite.. masuk nya 5posen. korekya singgit.. acane tu.. dh mmg begitu buku kira2nya.. aku rasa bagus jugak abg kaman tak citer psl job mekap ko tu. bkn apa.. kalau org tgk mmg masyuk giler.. tapi, expensesnya. ko jek yg tau... org lain tau apa..

JaJa'Z on 3/28/11, 12:53 PM said...

aku doakan semoga usaha dan niat korang tu dipermudahkan Allah....aminnnn

A.I on 3/28/11, 1:02 PM said...

LALINK2 SEMUA,
MEKASEH ATAS SEMUA DOA2 KALIAN TU. SAYANGGGGG KAT KOWANG! muahhhh

KAKNGAH,
SOKLAN KAU SAMA JE NGAN SOKLAN AKU KT DOC HARITU. DOC CKP KENE JAGA JE ELOK2. TAK PERLU TUKAR SEBAB "SIZE TELINGA KITA TAK MEMBESAR"!! haha...

fazilzura on 3/28/11, 1:26 PM said...

smoga angah akan jd anak yg solehah & hormat pd fmily ..

dugaan tuk akak sefamily , hrap semoga murah rezeki fmily akak ..

insyallah kak , rezeki anak tu ado .. mudah2 an Allah s.w.t permudahan urusan akak

makdara TERdiva on 3/28/11, 2:05 PM said...

samala AI..masuk sikit, koreknya banyak..

kalau dah rezeki angah tak kemana..semoga dipermudahkan semuanya..

Ummi M.I.M on 3/28/11, 2:18 PM said...

mudah2han dipermudahkan segala urusan.. Aminnn..

normi on 3/28/11, 3:20 PM said...

insyaallah.. pasti bole punya.. berkat doa semua...

Emy Omar on 3/28/11, 3:27 PM said...

Insyallah kak,moga dipermudahkan semuanya..demi anak2 ni mak bapak sanggup buat apa saja kan

nome on 3/28/11, 3:55 PM said...

(!_!) byk RM tu kak....tp sekurang2nya jabatan kebajikan sudi nak bayar separuh..cuma separuh je lagi kena usahakan...semoga tercapai impian angah nak dpt benda alah nih dan semoga usaha ko dan abg kaman diberkati Allah...korang mmg parents yg boleh dijadikan contoh...murni sungguh niat korang...

ieda on 3/28/11, 5:24 PM said...

moga Allah bukakan jalan untuk AI & Kaman dapatkan telinga buat angah ni.

dan buat angah...moga bila angah dah dewasa nanti angah takkan lupakan jasa & pengorbanan mama & abah...belajar rajin2..jadi anak yg berjaya dunia& akhirat & sentiasa berjasa kpd ibubapa.

QASEEH HATIKU QASEEH on 3/28/11, 11:33 PM said...

insyaallah..sy doa kan brjaya la dpt 100% bantuan tu..amin..
klu mkn gaji mmg mcm tu la gaya nya..cukup2 mkn n byr hutang aje..huhuhu..simpanan tuk anak2 jer yg ada..mak bapak nya tiap2 bln defisit..=(

shiori_LA on 3/29/11, 1:17 AM said...

Ai semoga semuanya dipermudahkan amin...semoga angah dapat apa yg diidamkan..

klik klik (^_^)

 

My Life as a Mother and Wife Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei